Kullanışlı bir mutfak mı istiyorsunuz? Türkiye'deki evlerden 6 fotoğraf!

Meral Eser Meral Eser
OLABELLA // RESIDENTIAL PROJECT, Escapefromsofa Escapefromsofa Modern Mutfak
Loading admin actions …

Mutfak dekorasyonuna yenilik katmak ve daha işlevsel hale getirmek için, Türkiye'deki evlerden ilham verecek 6 mutfak modelini bir araya getirdik. Özellikle son yıllarda minimalist ve modern yaklaşımlarla geometrik formlar ya da asimetri gibi unsurları bir araya getiren, fonksiyonelliğin ön planda olduğu tam donanımlı mutfak tasarımları rağbet görüyor. Uygulanacak stil ve tarza göre küçük dokunuşlarla da mutfak atmosferini tamamen değiştirmek, ışıklandırma unsurlarıyla daha sıcak bir atmosfer oluşturmak mümkün. Bu yazımızda sizler için Türkiye'den akıllara kazınacak 6 mutfak modelini bir araya getirdik, bu mutfaklardan hangisi ilginizi cezbediyor?

Muntazam ışıklandırma

Mutfak tezgahı kullanımında işlevselliği arttıran unsurların başında aydınlatma sistemleri gelir. Kullanım kolaylığı açısından raf ya da tezgah aydınlatması işlerinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca örnek mutfak modelinde  mutfak dolapları için iki farklı kaplama rengi tercih edilmiş. Nötr gri ile ahşap dokuların sıcaklığı denge unsuru sağlıyor. Soğuk bir etki oluşmaması için gerek detaylarda gerekse dolap ya da duvar dekorları için ahşabın zengin doku alternatiflerini kullanabilirsiniz.

Çok amaçlı tezgah

Hem yemek masası hem de ihtiyaca göre mutfak tezgahı olarak kullanılabilen mutfak adası, mutfak dekorasyonu ile genel itibariyle uyumlu bir çizgide dizayn ediliyor. Beyaz ağırlıklı dolap ve tezgah dizaynı ile son derece ferah ve aydınlık bir atmosfer oluşuyor. Alan tasarrufu sağlamak istiyorsanız, mutfak tezgahının bir devamı niteliği taşıyacak yemek alanları tasarlayabilir, mutfak işlerinizi hallederken konuklarınızdan uzaklaşmak zorunda kalmazsınız.

Fonksiyonel raf dizaynı

Mutfaklarda raf ihtiyacı bitmez. İster küçük ister büyük bir mutfağa sahip olun; raf sistemleri açık ya da kapalı modelleri ile depolama ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılayacaktır.  İşlevsel depolama sistemleri oluşturmak için dekoratif raflar dizayn edebilirsiniz ve sıklıkla kullanılan gereçleri göz hizasında yerleştirerek mutfak düzeni sağlayabilirsiniz. Ayrıca, homify'da mutfak planlayıcıları tarafından dizayn edilen birçok farklı stil ve tarzda mutfak modeli bulabilir, uygulama fikirleri edinebilirsiniz.

Alan tasarrufu sağlayan yerleşim

Dokular ve renkler yüzeylerde ön plana çıkabilir. Alan tasarrufu sağlayacak bir yemek alanı ve tezgah ilişkisi bu örnekte görülmektedir. Farklı doku, desen ve renk tonlarını bir araya getirerek uyum ve ahenk yakalayabilirsiniz. Sıcak bir atmosfer oluşturmak için tuğla duvar dekorlarıyla ahşap mutfak dolapları gibi natürel dokuları kullanabilirsiniz. Alan tasarrufu sağlayacak masa yerleşimi ve tezgah kullanımı ile çok amaçlı çözümler üretebilirsiniz.

Koyu renk tercih edenlere elegan ve şık bir mutfak

Koyu renkler kullanmaktan çekinmeyin.  Siyah ve gümüş detayların kullanıldığı modern çizgiler barındıran bu mutfak, son derece şık ve elegan. Birçok insanın hayallerini süsleyebilecek bu mutfak modeli ile koyu renkleri duvar zemini ya da mutfak dolaplarında tercih etmek isteyenlere fikir verecektir. Mobilyalardan mutfak tezgahlarına siyah ve gümüşün muntazam uyumuyla göze hitap eden bir mutfak.

Sade ama şık: Zeminden tavana depolama sistemleri

Yalın çizgilerle fark yaratmaya ne dersiniz? Beyazın hakim olduğu mutfakta duvar zeminlerinden mutfak dolaplarına, tavan zemininden döşeme zeminine açık renk tonları hakim. Açık zeminlerle uyumlu ışıklandırma unsurları doğru ve ölçülü kullanılıyor. Cam yemek masası tavlası ve beyaz sandalyeler modern çizgiler taşıyor. Derinlik katan unsurlarla açık renklerin hakim olduğu mutfak dekorasyonuna kırmızı detaylar sıcaklık katıyor.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Mutfağından sıkılanların aklını başından alacak 10 mutfak fotoğrafı’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler