Banyo aynası hangi yüksekliğe asılmalıdır?

nihal e. nihal e.
homify Modern Banyo
Loading admin actions …

Aynalar salon, yemek odası, koridor, mutfak, yatak odası gibi hemen hemen tüm odalarda kullanılabilir. Banyo dekorasyonu için ise vazgeçilmez bir unsurdur aynalar. Bulunduğu mekana ferahlık ve derinlik hissi katan aynalar, ayrıca odanın olduğundan daha geniş görünmesini sağlar. Aynanın özellikle banyolar söz konusu olduğunda işlevsel yanı daha öne çıkar diyebiliriz. Peki banyo aynası hangi yüksekliğe asılmalı? İdeal ölçülerde ayna, zeminden 150 cm yükseklikte olmalıdır. Böylece ortalama boydaki herkes aynayı rahatlıkla kullanabilir. Aynanın ebat ve konumu ise değişkenlik gösterebilir. Ancak lavabo ile tamamlanan bir ayna şarttır. Aşağıda sizin için farklı ayna örnekleri derledik. Sırayla göz atalım.

​Klasik şıklık

İlk örneğimizde son derece şık bir banyo görüyoruz. Klasik stilde dekore edilmiş banyoda koyu renkler hakim. Aynı zamanda stilin vazgeçilmezlerinden altın rengi farklı noktalarda kullanılmış. Oval hatlı banyo aynası altın varaklı bir çerçeve ile tamamlanmış.

​Işıklar içinde

Yalova_Villa_Yatak Odası-3 Banyo homify Modern Banyo

İkinci örnekte bu defa daha modern bir banyo söz konusu. Açık tonlu banyo için büyük, kare biçimli bir ayna tercih edilmiş. Çerçeve yerine kenarlarına ışıklandırma yapılmış.

​İnce ve uzun

Aynaların ebatları banyonun tarzına göre değişkenlik gösterebilir. Örnek fotoğrafta lavabo ve diğer unsurlar dikine doğru uzanıyor. Banyo aynası da diğer eşyalara uyumlu olarak ince ve uzun bir şekle sahip.

​İki adet ayna

Doğal Taş İç Cephe Uygulamaları, Markatas Markatas Modern Banyo Taş

Çift lavabo bulunan banyolarda genellikle geniş, dikdörtgen ayna tercih edilir. Bununla birlikte farklı seçenekler de mümkün. Örnek görsel ahşap çerçeveli iki ayna kullanılmış. Duvarın doğal dokusunu kapatmamak için küçük ayna seçmek doğru bir karar.

​Yuvarlak ayna

Banyo Tasarımı / Bathroom homify Modern Banyo Seramik Banyo,banyotasarımı,dekorasyon,tasarım,içmimar,içmimarlık

Çağdaş bir banyo dekorasyonuyla devam ediyoruz. Ahşap ile birlikte toprak ve gri tonlarının kullanıldığı aksesuar seçimiyle modern hale gelmiş. Banyo aynası küçük lavabo gibi yuvarlak olup duvara asılmış.

​Tamamen ayna kaplı duvar

Mirror Bathroom Cladding homify Modern Banyo Aynalar

Banyo dekorasyonunda kullanılan aynalar farklı ebatlarda olabileceği gibi tüm duvarı da kaplayabilir. Özellikle fotoğraftaki gibi küçük banyoları olduğundan daha geniş gösterir.

​Dalga gibi

Çarpıcı ve iddialı banyo örneğinde parıltılı mozaik kaplama ve çakıl taşlarının yanı sıra tasarım olarak deniz dalgasını andıran bir form kullanılmış. Duvardaki ayna da banyonun şekline uyum sağlıyor.

​Sevimli çıkartmalar

Ayna üzerine özellikle çocukların hoşuna gidecek çıkartmalar yapıştırmak onlara hijyen alışkanlığı kazandırmak için etkili olabilir. Bununla birlikte misafir banyosunda uygulamanızı önermiyoruz.

​Ay şeklinde

Beyaz ağırlıklı küçük banyo modern bir tasarım sahip. L biçimindeki lavabo dolabı havada yüzer gibi duruyor. Duvar aynası ise yuvarlak biçiminde olup sol kısmında ayı andıran bir çerçeveye sahip.

​Keskin çizgiler

Son derece sade görünümlü bu banyo çatı katında yer alıyor. Küvet, lavabo ve dolap gibi parçalar alabildiğine uzun ve net çizgilere sahip. Geniş duvar aynası dekorasyona uygun bir seçim.

​Üçgen ayna

homify Modern Banyo

Lavabo dışında aynalar banyonun farklı bölgelerinde kullanılabilir. Bu örnekte derin küvet hizasında, üçgen çerçeveli dekoratif bir ayna tercih edilmiş.

​Duvar boyunca

Yine bir küvet hizasında ayna örneği görü yoruyoruz. Bu defa ayna üst duvara denk gelecek şekilde yerleştirilmiş. Geniş ayna siyah taşlı duvara hareket katmış.

​Tavana dek

Dar aynalara da geniş aynalar gibi heybetli bir hava katmak mümkün. Bunun için ayna boyu yükseltilirken ışıktan da yardım alınabilir. Pencere uyumuna dikkat.

​Karşılıklı duran aynalar

homify Modern Banyo

Son örneğimizde karanlık fakat çok gösterişli bir banyo mevcut. Dar banyonun her iki duvarında büyük aynalar var. Böylece karanlık ortama biraz ışıltı sağlanmış.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Her mutfak tarzına uygun 9 şahane kapı modeli' başlığını okuyabilirsiniz.

Bu ipuçlarını siz de faydalı buldunuz mu?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler