Oturma Odanızın Dekorasyonu Nasıl Olmalı?, Evinin Ustası Evinin Ustası Modern Mutfak Dolap & Raflar
Oturma Odanızın Dekorasyonu Nasıl Olmalı?, Evinin Ustası Evinin Ustası Modern Mutfak Dolap & Raflar

Uyuduğumuz anları çıkarırsak,en fazla vakit geçirdiğimiz yer salonumuz,oturma odamız olduğunu söyleyebiliriz.Mutfak,banyo vb. odaların diğer yazılarımızda da belirttiğimiz gibi işlevselliği oldukça önemliyken,günün bütün yorgunluğunu attığımız,ailemizle keyifli vakit geçirdiğimiz,yada patlamış mısır eşliğinde film izlediğimiz yer oturma odamız olduğundan;göze hoş görünmesi çok daha önemlidir.Tabiki konforlu olmasıyla beraber pratik ve işlevsel olması da oldukça önem arz eder. Odanızı dizayn ederken elbette en önemli kıstas,sizin kendi zevkinizdir. Ama bununla beraber genel-geçer bazı püf noktalar da tabiki var.Gelin bunları bu yazımızda birlikte inceleyelim:

1. Kendinize bir odak noktası hedefleyin. Geniş bir oturma odasına sahipseniz,ve eşyalarınız içerisinde ön plana çıkan boyutta bir parça varsa,örneğin oturma grubugibi,diğer eşyalarınızın konumunu bu parçaya göre belirlemelisiniz.Bu yöntem,eşyalarınızın dağınık durmasını engelleyerek,odanızda harika bir düzen yaratmanıza yardımcı olacaktır.

2. Oturma grubu olmazsa olmazlardan.. Oturma grubu siz de hak verirsiniz ki salonların,oturma odalarının olmazsa olmazıdır.Oturma grubu yukarıda da belirttiğimiz gibi çoğunlukla odanızın merkezinde yer alır,bu yüzden doğru oturma grubunu seçmelisiniz.Bunu yaparken de kendinize “Kaç kişi oturacak? Dış görünüş mü daha önemli,konfor mu? Açılır yatak olması sizin için önem taşıyor mu?” gibi soruları sormanızda fayda var. Bütün bu sorulara cevap bulduktan sonra sıra salonun geri kalanıyla uyumlu bir renk seçmeye kalır. Bir de tabii, alacağınız kanepeyi mutlaka üzerine oturarak, hatta yatarak denemeniz gerekiyor ki eve geldiğinizde sırtınıza batan kötü bir kanepeyle karşılaşmayın.

3. Doğru Renk Tercihi Diğer yazılarımızda da en sık bahsettiğimiz konulardan biri doğru renk seçimidir.Odalarınız içerisinde de bunun en önemli olduğu yer;oturma odasıdır.Oturma odanızdaki her alanın rengi birbiriyle uyumlu olmalıdır:Zemin,perdeler,duvar,oturma grubu vb. Renk tercih ederken altın kuralınız şu olmalıdır:Öncelikle odanızda 6 rengi geçmeyin.Bunlardan üçü aynı renk ailesinden olmalı.İkisi yan renk olmalı ve birinin de bu renklere zıt bir renk olmasını tavsiye ediyoruz.Bu sayede hoş bir kontrast yakalamış olursunuz.

4. Kendinize has bir stiliniz olmalı! Yukarıda bahsettiğimiz kıstaslar kadar önemli bir husus daha var:Stil. Kendi zevkinize göre bir tarz belirleyip buna göre eşyalar almalısınız.Örneğin modern bir oturma odası mı,yoksa nostaljik,retro bir oturma odası mı tercih edersiniz? Bu iki stili bir araya da getirebilirsiniz,ama bu oldukça riskli olur ve bunun için uzman biriyle çalışmanız gerekebilir.Bu uzmanı evininustasi.com’da bir tık ile bulabileceğinizi unutmayın! Yazımızın devamı en kısa zamanda gelecek..

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler