< >
Duvar Kağıtları ve Çeşitleri, Evinin Ustası Evinin Ustası Modern Duvar & Zemin
< >
Duvar Kağıtları ve Çeşitleri, Evinin Ustası Evinin Ustası Modern Duvar & Zemin

Uzun yıllar dayanıklı olması, kullanım kolaylığı, ekonomik ve şık bir dekoratif unsur olması nedeniyle duvar kağıtları son yıllarda yapı dünyasında tercih edilen trendler arasında yükselişe geçti.

  1. Hem ev hem de ofislerde sıkça karşılaştığımız duvar kağıtları kalitesine göre 5 ila 15 yıllık bir kullanım süresine sahip. Bu sürelerin uzunluğu ya da kısalığı ev ve işyerine; ayrıca kullanım alışkanlıklarına göre de değişkenlik göstermekte. Duvar kağıtları hem uygulama esnasında hem de kullandığımız süre zarfında sağlıklı bir materyal olarak insan sağlığına uyumludur. Duvar kağıtlarının da kendi içerisinde çeşitleri vardır bunlardan başlıcaları;
  2. VİNİL DUVAR KAĞITLARI Günümüzde en çok kullanılan ithal bir duvar kağıdı çeşididir. Son teknoloji ile üretilmiş kağıt üzerine çeşitli yöntemlerle desenler basılarak PVC ile kaplanır. Banyo dahil bir çok alanda kullanılan vinil duvar kağıtları desen ve renk çeşitliliği bakımından geniş bir skalaya sahiptir. Su geçirmez, dayanıklı ve silinerek hatta fırçalanarak temizlenebilme özellikleri bulunmaktadır. Özel talep üretimi dışında rulo olarak satılmaktadır. Uygulama sırasında rulolar aralarda boşluklar bırakılmadan ve üst üste bindirmeden yan yana yapıştırılmaktadır.
  3. TEKSTİL DUVAR KAPLAMALARI Yüzey malzemesi tekstil ürünlerinden oluşan bu kağıt türü; ipek, keten, pamuk gibi doğal liflerden üretilirken akrilik, viskoz, polyester gibi yatay lifli çeşitleri de bulunmaktadır. Sünger ve sabunla temizlenebilmekte, güneş ışığı ve darbeye karşı dayanıklıdır. Non-woven ya da vinil yüzey alternatifleri vardır. Yatırım maliyeti bakımından vinil kağıttan daha yüksek olmasına rağmen işletme maliyetleri açısından daha düşüktür. İsteğe göre anti-bakteriyel özellikte de üretimi yapılabilmektedir. Hastaneler, işyerleri, restoran, kafeterya gibi alanlarda kullanılmaktadır.
  4. AKUSTİK DUVAR KAPLAMALARI Mekanlarda ses yalıtımını sağlamak için özel olarak tasarlanan bir duvar kağıdı çeşididir. Hem dekoratif ve şık bir görünüm sağlar hem de sesi ve istenmeyen gürültüleri izole etmek için kullanılır. Toplantı odaları, oteller, okullar, ofisler, konferans salonları gibi alanlarda kullanılır.
  5. ÖZEL DUVAR KAPLAMALARI Daha çok talebe göre özel olarak üretilen doğal malzemelerden oluşan materyallerin kağıt zemin üzerine örülmesi, preslenmesi veya serpiştirilmesi şeklinde üretilirler. Dekoratif amaçlı şık bir görünüm sağlamak amacıyla mekanlarda tercih edilmektedir.
  6. NON-WOVEN TABANLI DUVAR KAPLAMALARI Non-woven taban malzemesine sahip duvar kaplamasıdır. Tekstil, vinil, non-woven gibi yüzey alternatiflerine sahiptir. Non-woven tabanlı duvar kaplamalarının en önemli özelliği hava geçirgenliğine sahip olmasıdır. Sağlıklı ve çevre dostu olması nedeniyle özellikle tercih edilmektedir.
Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler