Modern Villa Projesi, Lina İç Mimarlık Lina İç Mimarlık Villa
Modern Villa Projesi, Lina İç Mimarlık Lina İç Mimarlık Villa

Mehmet, Çiğdem Özenç ve iki güzel kızlarıyla uzun sohbetler sonrasında ne istenildiğini özümledikten sonra modern villasında içi ve dışında bütünlük içinde olmasına özen gösterdik.

Ortak tercihlerimiz doğrultusunda mobilyalarda doğal ahşap,mermer,teksilde koton ve keten gibi dokular,aydınlatmalarda ise kontrast yaratmak için bronz tercih edildi.

Aynı zamanda Avrupa’da tasarım ödülü almış olan ve yaklaşık 500 m olan ev, içi özel beton bloklardan, dışı neolith kaplamadan oluşuyor. Ev giriş, bodrum kat ve üst kat olmak üzere üç kattan oluşuyor.

Muhteşem 500 m2’lik bir arka bahçeye ve 120 m2’lik bir balkona açılan giriş katında salon, mutfak, çalışma odası ve misafir banyosundan, alt kat bodrum genel amaç için depolama alanı ve oyun alanından oluşuyor.

Üst kat ise çocuk yatak odaları, 100 m2’lik güzel bir manzaraya sahip balkona açılan ebeveyn yatak odası ve banyosu, giyinme alanı, çocuk banyosu ve çamaşır odası yer alıyor.

Ev tüm yönlerden ışık alacak şekilde, büyük camlarla ve camlı kapılarla donatılmış ve bundan dolayı çok güzel ışık alıyor ve içinde galeri boşluğu mevcut.

Üst kat yatak odaları ferah ve aydınlık bir mekan yaratabilmek için açık renklerle çalıştık.Ev sahiplerinin yaşam tarzında sadelik ön planda oldugu için soft renkler ve keten dokular tercih ettik.Çarpıcı tablolarla mekanlara hareketlilik kattık.

Ebeveyn odası önce soyunma odasına daha sonra banyoya giriş verdik. Ebeveyn banyosu ithal seramikler ve özel modüller yaptırdık. Ev sahibinin isteği üzerine modern banyoyada kurna koyarak çağdaş dizayn ve eski Osmanlı banyo tarzını harmanlayarak çok güzel bir detay çıktı. Banyoda sıfır yere kadar cam yaparak odanın ışığından yararlanılmasını sağladık.

İki kız çocuğuna, istekleri doğrultusunda, çok güzel işlevsel açık tonlarda oyun alanları olan odalar tasarladık. Çocuk banyomuzda ithal seramikler kullandık iksinde ait modüller tasarladık.

Korkuluklar ve merdiven oldukça modern detaylar kullandık. Aydınlatma detayları sık sık kullandık. Yerden spotlar açtık. Aynı zamanda yüksek tavanlı olan galeri boşluğundan şık avize sarkıttık. Perdelerimizin hepsi için motorlu sistem kullandık.

Salondaki tavan oyunları aydınlatma şekilleri ile farklılıklar yaratıldı. Her mekânın ışık düzeyini ayarlayacak bir sistem tercih ettik.

Salonda koltuklar açık tonlarda tercih ettik, çarpıcı koyu mavi zımbalı kadife berger kullandık.

Özel izole edilmiş şömine bölümünün üstüne TV yerleştirdik. Her ikisinde mermer bölüme gömülü monte ettirdik. Orta alanımıza özel üretim bronz ayna orta çift masa yaprtıdık.

Yemek bölümünde özel tasarladıgımız mermer masa yer alıyor.Sandalyeride karma yapıp keten dokular seçip özel üretirdik.

Mutfak alanı üç bölümden oluşuyor. Yemek bölümün, ada ve bar sandalyelerimiz, mutfak alanlıdan oluşuyor. Mutfak grebeton görünümlü beyaz renklerle çalıştık. Mutfak bölümünde gizli kapı koyduk dolap modülü gibi görünen bu kapıda özel içini tasardıgımız killere açılıyor.

Giriş kat tuvaletinde siyah yere kadar lavabo yer alıyor. Duvarların bir kısmı duvar kâğıdı tercih edildi. Pirinç lamba ve aplikler yer alıyor. Aynı mekânda siyah beyaz tablolar ekledik. Yer zemini sıcak görünsün diye ahşap görünümlü seramik tercih ettik.

Evin alt kısmında büyük ebatlı gri seramikler kullandık.Üst kat ahşap laminant tercih ettik. Teras alınnda eve uygun karo çiniler tercih ettik.Kapılarımız beyaz lake özel üretim yaptırdık.Salon ve verstiyer kapımızın modeli camlı siyah lake olarak özel tasarladık.

Çiğdem hanıma özel hobi ve çalışma odası tasarladık.Çalışma oadasında da keten soft kumaşlar yer alıyor. Tek duvarımızı antrasit boyayıp önüne cok sevdigimz ahşap masif kütüphanemiz yer alıyor.Odaya aplik ve abajurlarla sıcak mekan oluşturduk.

Dış kısımda bazı teras alanlarını özel camla kapatıp kış bahçesine çevirip içine bahçe söminesi yerleştirdik.

Bahçemizde ev sahiplerinin çok sevdikleri köpeklerine evlerinin aynı yapısında özel üretim köpek evi üretildi.

Tasarladıgım her alanın detayımda yaşanmışlığı, doğallığı, farklılığı mimaride görmeyi çok seviyor.

Mermer ve ham dokuları yaşam alanlarında kullanmayı çok seven Yük. İç Mimar Kadriye Ertekin Cazgır dokuları hissetmeyi ve oldukları gibi kullanmayı çok seviyor.

Özenç Ailesinin de aynı mentalite de olmasından dolayı, kendilerinin yaşam alanlarını tasarlama önceliğini ve onuruna erişmek ve projenin sonunda ortaya çıkan şeyden mutlu olduklarini görmek, büyük bir zevk.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler