Ahşap Pencere Restorizm Mimarlık Restorasyon Proje Taah. Ltd. Şti Ahşap pencereler
Ahşap Pencere Restorizm Mimarlık Restorasyon Proje Taah. Ltd. Şti Ahşap pencereler

Yapı konut olarak kullanılmak üzere yaklaşık 177 m2'lik bir alan üzerine inşa edilmiştir. Ana yapı ve ek yapısından oluşmaktadır ve yığma taş, ahşap çatkı ve ahşap karkas + tuğla dolgu sistemler kullanılarak inşa edilmiştir. U formdaki ana yapının plan organizasyonu; zemin katta avludan sofalar vasıtasıyla odalara ve birinci kata çıkış merdivenlerine geçiş olarak gelişmiş, birinci katta da yine sofalardan odalara geçiş şeklindedir.

Babadağ’da yer alan yapı günümüze kadar özgünlüğünü olabildiğince korumuştur. Giriş kapısı üzerinde yer alan kitabesine göre 1933 yılında inşa edilmiştir.

Restorasyon projesinde, yapının en büyük sorunlarından biri olan statik problemlerinin, özgün malzemeyi büyük ölçüde koruyarak yapıya minimum müdahale ile en aza indirgenmesi amaçlanmıştır. Bölgenin hem sosyal hem de mimari karakterini yansıtan bir sosyo-kültürel alan yaratmak amaçlandığından ve bölgeyi ziyaret edenler için bir ihtiyaç olduğu düşünüldüğünden, yapı konuk evi kullanımına uygun hale getirilecektir.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler