KYY Konut ve Çarşı Yapıları, ΛRCHIST Mimarlık|Archıtecture ΛRCHIST Mimarlık|Archıtecture Ticari alanlar Dükkânlar
KYY Konut ve Çarşı Yapıları, ΛRCHIST Mimarlık|Archıtecture ΛRCHIST Mimarlık|Archıtecture Ticari alanlar Dükkânlar

Istanbul’un kentsel dönüşümü çerçevesinde,endüstriyel üretim bölgelerinin konut ve turizm alanlarına evrilmesi, Haliç çevresinde yer alan Rami bölgesini önemli ölçüde etkilemektedir.

Bu bölgede yer alan KY Konut ve Çarşı projesi artan konut potansiyeline yönelik İstanbul yarımadasında şehir manzaralı bir alternatif oluşturmaktadır.

Projenin giriş katını ana cadde ve yan sokaklar üzerinden ulaşılan dükkanlar ve iç çarşı birimleri oluşturmaktadır. 1.kattan itibaren başlayan 5 katlı konut bloğu sosyal kullanım amaçlı bir iç bahçe oluşturacak şekilde ve bu bahçeyi caddelerden koruyacak şekilde yerleştirilmiştir. Oluşturulan iç bahçe havuz, sosyal tesis, yeme içme, açık hava spor aktiviteleri gibi işlevleri karşılayacak niteliktedir. Bu bahçeye ve şehir manzarasına bakan cepheler cam cephe olarak öngörülmüş, balkon ve güneş kırıcı ahşap kayar kepenkler ile donatılmıştır.

Caddeye bakan cepheler ise şehrin gürültüsünü indirgeyecek şekilde daha küçük pencere ve balkon açıklık birimleri ile oluşturulmuş, yer yer kat bahçesi açıklıkları ile zenginleştirilmiştir.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler