BARTIN KAF KONAK - ODA TASARIMI BOYTORUN ARCHITECTS Modern Pencere & Kapılar Perde & Tüller
BARTIN KAF KONAK - ODA TASARIMI BOYTORUN ARCHITECTS Modern Pencere & Kapılar Perde & Tüller

Bartın nehrine yakın konumda, tescilli yapıların yoğunlaştığı bir noktada yer alan yapı, 1907’de Rukiye Hanım’ ın Konağı olarak inşa edilmiş.

Arkasındaki 1000 m2’lik bahçesi ile birlikte uzun süre Rukiye Hanım’ın ailesiyle yaşamını sürdürdüğü konak, aile büyüklerinin vefatıyla yakın tarihlerde boşaltılarak, kullanılmayan bir yapı haline gelmiş.

Konağın tüm tarihini ve anılarını kaldığı yerden devam ettirmek isteyen Rukiye Hanım’ın torunları, 2010 yılında otele dönüştürülmek üzere bir restorasyon çalışması başlatıyorlar.

Restorasyonda mekanlar için fonksiyon tanımlaması yaparken, geçmişteki dokusu göz önünde bulundurularak en az müdahale ile yaşatılmaya özen gösterilmiştir.

4 yıl süren onarım süreci, kentin ruhuna, konağın tarihi kimliğine, tipolojisine, yapısal izlerine sadık kalarak, günümüz konfor ve teknoloji bileşenleriyle biçimlendirilerek tamamlanmıştır.

6 odası ve Rukiye Hanım’ın adını taşıyan bahçesiyle yeniden yaşama tutunan konak, başta aile olmak üzere tüm yöre halkı için önem taşıyan kültürel bir miras olduğunu herkese yeniden hatırlatmıştır.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler