< >
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Daha fazla oda Sanat Eserleri
< >
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Daha fazla oda Sanat Eserleri

Pişmiş Toprak Sempozyumu

ile yaşadığımız toprakların en güzel ve en eski macerası yine bu topraklarda hayat buluyor. Ulusal ve yurt dışından gelen konuk sanatçılar ve yerli üreticiler bir araya gelerek 15 gün boyunca kent yaşayanlarıyla birlikte bir zaman yolculuğuna çıkıyorlar. Geleneksel yöntemlerden geleceğin deneysel arayışlarına kadar pişmiş toprakla ilgili her şey burada yaşanıyor. Sanatçıların ürettiği eserler kent mirası olarak Tepebaşı parklarında yerlerini alıyorlar.

Tepebaşı Belediyesi’nin 2014 yılında 8’sini Soma Maden ocağında yaşamını yitiren 301 madenciye adadığı Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun sona ermesiyle birlikte, üretilen eserler kentin değişik noktalarına yerleştirildi. Eserler içinde biri de madencilerin anısını yaşatmaya yönelik tasarlandı. Özgür Kaptan’ın pişmiş topraktan tasarlayıp hazırladığı 301 baret, yine altında kömürün yer aldığı yarı açık pişmiş topraktan bir kapının üstüne yerleştirildi. Eser, Tepebaşı Belediyesinin hizmet binasındaki bahçeye yerleştirildi.

15 gün süren sempozyum boyunca, sempozyum alanında görülmeye değer anlar yaşandı. 5 Eylül’de yapılan açılış töreni ile başlayan sempozyum maratonu, 21 Eylül’de düzenlenen Ferhat Göçer Konseri ’ne kadar hız kesmeden devam etti. Sempozyuma 11 sanatçı katıldı. Candan Dizdar Terwiel, Özgür Kaptan, Kemal Tizgöl, Ayhan Taşkıran, Şenol Kubat, Abbas Akbari (İran), Andrey Molchanovskiy (Rusya), Sofia Beça (Portekiz), Bogdan Mateiaş ve Romana Mateiaş (Romanya) birbirinden değerli 15 eser ortaya çıkardılar. Bu da sempozyumun sanatsal değerini ortaya koydu. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen asistan öğrenciler de sempozyumda görevlerini aldı. Sanatçılara yardım eden öğrenciler, öğrendiklerini geliştirme ve pratik yapma şansı buldu.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler