< >
Alaçatı Köstem Hotel, Unlimited Design Unlimited Design İç bahçe İç Dekorasyon
< >
Alaçatı Köstem Hotel, Unlimited Design Unlimited Design İç bahçe İç Dekorasyon

Alaçatı Köstem Hotel, Çeşme'de bulunan, eski bir Rum köyü olan Alaçatı ilçesinde yer almakta. Arsa üzerinde bulunan, üç ayrı binadan oluşan, iki katlı yapı, Alaçatı Beyi Hacı Memiş'in torunu tarafından tasarlanmış taş örgüsü korunarak, yeni baştan inşa edilmiş. Proje'nin iç mekan konsepti, İç Mimar Selina Kazazoğlu'nun kendi çizgisini, işverenin beklentileri ve misafirlerle paylaşmak istedikleri hobileriyle bir arada yorumlaması ile belirlenmiş.

İç mekan tasarımında Alaçatı'nın taş dokusu ile uyumu ortaya çıkartmak kurgunun temelini oluşturmuş. Taş dokuyu yormayan beton zemin, yüzeylerle dengeli bir hale getirilmiş. Diğer bir esin kaynağı ise işverenin farklı dönemlerden edindiği antika koleksiyonu olmuş. Koleksiyonunun bir kısmı yenilenerek, bir kısmı ise olduğu gibi muhafaza edilerek, otelin belirli alanlarında sergilenmiş. Art Nouveau tarzındaki antika yazar kasa yapı içerisindeki merdivenin ve bar bölümünün genel çizigisinin çıkış noktasını oluşturmuş. Özel olarak tasarlanan bar tamamen masif ahşaptan üretilmiş. Barın gerektirdiği tüm ürünler tasarım evresinde tespit edilerek özel yerleşim alanları oluşturulmuş. Mermer tezgah ve bakır detaylar ise dönemin simgeleri olarak kullanılmış.

Yapı içerisinde bulunan, iç mimar tarafından özel olarak tasarlanan merdiven belki de konseptin en dikkat çekici noktası olarak beliriyor. Heykel yapımında gösterilen özen ile bir tutulacak şekilde, tamamen el yapımı ile itinalı bir çalışma sonucunda ortaya çıkartılmış. Merdiven korkulukları sarmaşıktan esinlenerek, iç içe geçen borular şeklinde işlenmiş. Koyu renge boyanan basamaklar ise yine doğadan esinlenerek, kıvrımlı şekilli ahşap mazleme ile birlikte kullanılmış.

Farklı dönemlere ait eserlerin sergilenişi otel içerisinde kullanılan mobilyaların çeşitliliğine de yansıtılarak, konsepti eklektik bir tarza yönlendirmiş. Aynı şekilde, yapıda bulunan onbir adet odanın her biri kendi içerisinde ayrı ayrı ele alınarak, farklı tekstil ve duvar tekstürlerinin, farklı mobilyalarla bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş. Tüm banyolarda beyaz mermer kullanılmış. Kısaca, tüm mekanlarda misafirlerin kendilerini evlerinde hissedecekleri, otel sahiplerinin samimiyetini yansıtan ve tekrarın sebep olduğu durağanlıktan uzak mekanlar yaratılmış.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler