>
DWARF PLANET OFFICE, NM Mimarlık Danışmanlık İnşaat Turizm San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. NM Mimarlık Danışmanlık İnşaat Turizm San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Ticari alanlar Ofis Alanları
>
DWARF PLANET OFFICE, NM Mimarlık Danışmanlık İnşaat Turizm San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. NM Mimarlık Danışmanlık İnşaat Turizm San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Ticari alanlar Ofis Alanları

Dwarf Planet Office, Taksim Mısır apartmanında bulunan ve 247 m² alana sahip olan ofis, bulunduğu yapının tarihi dokusu, firmanın kurumsal kimliği ve bulundukları sektörün teknolojik unsurları göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir reklam ajansıdır.

Genelinde rustik tarzın modern unsurlar ile harmanlandığı ofisin giriş kısmında ve koridorda, firmanın ismiyle bağlantılı olarak uzay etkisi vermesi amacı ile mat siyah renkler kullanılmıştır. Bu siyah yüzeylerin üzerine grafiti sanatçıları tarafından uzay boşluğu, samanyolu ve yıldız görselleri çizilmiş; bu görseller ise tavanlarda bulunan metal asma tavanların arkasına gizlenmiş rgb ledler ile desteklenmiştir. Bu sayede görsel düzenlemesi yönetilebilir bir uzay boşluğu elde edilmiştir.

Girişinden en küçük odasına kadar belli bir tarza sahip olan ofiste yönetici odaları, toplantı ve muhasebe odaları kapalı alanlara alınırken, genel çalışma düzeni açık ofis olarak tercih edilmiştir. Açık ofis ile kesişen odalarda ise bu algının destelenmesi amacı ile cam ve zincirlerden yararlanarak şeffaf bir seperasyon sistemi kullanılmıştır. Bu sayede 1. derece tarihi eser olan yapının duvarlarına müdahale etmeden dar ve penceresiz olan odalara derinlik duygusu kazandırılmıştır.

Ofisin bir diğer dikkat çeken bölümü ise; ateş tuğlası duvarlar, döküm radyatörler, tasarım sarkıtlar, sistem masalarda bulunan apple TV’ler, ses izolasyonlu telefon kabini dışında bar bölümüdür. Gelen ziyaretçilerin ofisin konseptini algılarken beklemesine ve çalışanların dinlenirken sosyalleşmelerine olanak sağlayan bir dinlenme alanıdır.

Firmanın yenilikçi ve girişimci ruhunun dinamik bir tasarımla desteklenmesinin amaçlandığı bu ofis iki farklı tasarım sektörünün, mısır apartmanı gibi bir tarihi dokuda birleşmesi sonucu ortaya çıkan konsept bir mekandır.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler