< >
PILLARS of FLUX, KK ARCHITECTS KK ARCHITECTS Ticari alanlar Ofisler ve Mağazalar
< >
PILLARS of FLUX, KK ARCHITECTS KK ARCHITECTS Ticari alanlar Ofisler ve Mağazalar

Deniz taşımacılığı Dünya ticaretinin %80 ini oluşturmaktadır. Eski moda altyapı ve göz korkutan izlenimine rağmen, deniz taşımacılığı Dünya üzerindeki mevcut en ucuz, en sürdürülebilir veen verimli taşıma sistemidir. Fakat günümüzün deniz taşımacılığı sistemleriningünü geçmiş teknolojik altyapılarının radikal bir yenilenmeye ihtiyacı olduğu kaçınılmazbir gerçektir. PILLARS of FLUX projesi bu yenilenmeyi, liman ve şehir arasındaki ilişkiyi yeniden kurgulayarak mümkün kılmayı hedeflemektedir. Tasarlanan kulelerin oluşturduğu ağ, limanı karaya bağımlılığından kurtararak liman alanını denize taşır, ticaret alanının gelişmesine imkan sağlar. Aynı zamanda eskiden limanların kapladığı bu alan şehir sakinleri için ilave yaşam mekanlarına dönüştürülmektedir.

Güzümüzün kullanım olarak en yoğun limanlarını analiz ettiğimizde, liman kapasitesi / liman alanı oranının, ticaret verimliliği ve bulunduğu şehrin sosyal yaşantısı göz önüne alındığında, kabul edilemez olduğu ortaya çıkmaktadır. PILLARS of FLUX, geleneksel liman yaklaşımlarının pervasızca kullandığı geniş zemin alanlarını yeniden düzenleyerek, dikey depolama alanları oluşturur.

Yük gemisi kapasitesini arttırmak için, kule palamar yerleri çift taraflı, üçgensel bir yönelimle tasarlanmıştır. Bu sayede sistemin optimum ihtiyaç duyduğu zemin alanı 1.5km2 yi geçmemektedir. Projenin kendi kendine yetebilen bir mekanizma olması için iskele kolonlarında dalga türbinleri, kule cephelerinde ise güneş panelleri ile rüzgar türbinleri kullanılmıştır.

Şehir ile kuleler arasında ilişki ise sadece ulaşımla sınırlandırılmıştır. Bu sayede, şehrin sosyal yaşamına, limanı çevreleyen deniz yaşamına saygılı; sürdürülebilir, tamamen otomatikleştirilmiş sistemlerle çalışan bir liman öngörüsü pekiştirilmiştir. Tek bir kulenin kapasite ve verimlilik açısından günümüz limanlarından üstün olduğu göz önüne alındığında; istenildiğinde, bulunduğu şehrin ticari gelişimine uyum sağlamak için kulelerden oluşan daha büyük bir liman ağı oluşturulabilir.

KEREMCAN KIRILMAZ & ERDEM BATIRBEK – 2014

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler