>
İnciraltı Lagün Görseli Tasarlıyorum Peyzaj Mimarlığı ve Tasarım Hizmetleri Ticari alanlar Oteller
>
İnciraltı Lagün Görseli Tasarlıyorum Peyzaj Mimarlığı ve Tasarım Hizmetleri Ticari alanlar Oteller

Tasarım alanı temelde üç ana unsura dayandırılmıştır. Sağlık, bilim ve doğa kavramları tasarımın ve kentin taşıyıcı ayakları olarak değerlendirilmiştir. Hedeflenen tasarımla, proje alanının çevresiyle ilişkisi düşünülerek karbon ayak izinin asgari düzeyde tutulduğu bir kent hayal edilmiştir.

Bu bağlamda, kentin ayırıcı özelliği olan ‘jeotermal aktivite’ kente mükemmel bir fırsat sunmaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında; jeotermal enerji, jeotermal tarım, jeotermal sağlık tasarımın kimliğini belirlemiştir.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA YERLEŞKESİ

Tasarım alanının kütlesel olarak en yoğun bölgesidir. Yapısal yoğunluğun yaklaşık % 50’si bu bölgede yer almaktadır. Bu durum barındırdığı elemanlar nedeniyle en çok kapalı alana ihtiyaç duyan bölge olmasından kaynaklanmaktadır. Jeotermal aktivite İnciraltı ve Balçova bölgeleri için ayırıcı bir özelik taşımaktadır. Bu nedenle jeotermal aktivitenin İnciraltı ve Balçova bölgesine hizmet edebilmesi ve katma değer sağlayabilmesi açısından kullanım alanlarının arşatırılması, geliştirilmesi, uygulanması için ayrılmış bir bölgedir. Bölgede kurulacak alt birimlerle burası jeotermal aktivitenin geliştirilmesi bakımından uluslararası nitelikte merkez bir nokta olacaktır. Bunlarla birlikte jeotermal suların çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmasına yönelik de öncü bir rol oynayacağı hedeflenmektedir.

Ayrıca eğitim ve araştırma yerleşkesinde diğer bölgelere hizmet edecek; özellikle rehabilitasyon bölgesinde çalışacak deneyimli ve bilgili personellerin yetiştirilmesi öngörülmektedir. Bu bölgede yetiştirilecek elemanların -bölgenin felsefi yaklaşımı ve uygulama imkanları göze alındığında- uluslararası bilgi birikimine sahip olacakları öngörülmektedir. Bu sayede dünyadaki çeşitli jeotermal aktivite sahalarında da faaliyet gösterebilecek tecrübeli ve bilgili elemanlar yetiştirilecektir.

REHABİLİTASYON YERLEŞKESİ

Lagünü bir yarım daire şeklinde kucaklayan hat, özellikle kısa süreli kullanıcılara yönelik tasarlanmıştır. Bölgede kısa ve uzun süreli kullanıma yönelik konaklama alanları bulunmaktadır. Ayrıca bu konaklama alanları sosyoekonomik açıdan her seviyeye hitap edecek şekilde kurgulanmıştır. Bireysel havuzu ve terası olan, lagün manzaralı suit odalar, açık ve kapalı kaplıca havuzlarının kullanılabileceği butik odalar, uzun süreli kullanımlar için (özellikle cilt, vb. hastalıklara yönelik) öncelik sıralaması olan apart odalar gibi birçok alternatifin bulunacağı bir bölge olması öngörülmüştür.

Bu bölgede alternatif tedavi türlerine de önemli bir yönelim bulunmaktadır. Doğa ve insan kurgusu üzerinde çalışılacak bu bölgede bitkilerin her türlü kullanımıyla hastalık tedavilerine yoğunlaşılacaktır. Özellikle bitkilerin yaydığı aromatik kokuların insanlar üzerindeki etkisi değerlendirilerek birçok bölgede kullanılacak, ayrıca sunulacak bitkisel içecekler ve yiyeceklerle ziyaretçilere alternatif lezzetler ve sağlıklı yaşam fikrinin aşılanması öngörülmektedir.

Ayrıca bölgede yoga, pilates gibi fiziksel ve zihinsel kondisyona yönelik sporların yapılacağı bir merkezle beraber spa, kür ve masaj birimleri de konumlandırılacaktır. Bu şekilde kullanıcıların bölgeden azami verimi ve hazzı almaları amaçlanmaktadır.

DOĞA VE SPOR YERLEŞKESİ

Bölgenin tasarımı, doğa ve insan kurgusu üzerine yerleştirilmiştir. Bu bağlamda, bölgede yer alan kent ormanı fikri korunmuş ve ekosisteme uygun olarak geliştirilmiştir. Ayrıca İnciraltı kıyı şeridinin eski potansiyelinin canlandırılmasına yönelik bir plaj konumlandırılarak kullanıcılara alternatif aktif rekreasyon olanakları sağlanmıştır. Bu sayede bölgenin gün içi kullanıcı sirkülasyonunun arttırılması hedeflenmiştir. Lagünü ve bölgeyi tamamen dolaşan köprülerle bir gezinti aksı oluşturulmuş ve bütün bölgelerin birbirleriyle iletişimleri sağlanmıştır.

Özellikle profesyonel sporcuların kullanımına yönelik tasarlanmış bu alan, bünyesinde birçok antrenman alanı, gezinti yolları, konaklama alanları, vb. elemanları barındırmaktadır. Tasarım alanının jeotermal aktivite yönünden önemi ve konumlandırıldığı bölge düşünüldüğnde birçok spor dalının yaz-kış kamplarına ev sahipliği yapabileceği düşünülmektedir. Ayrıca sporcuların kaplıcalardan ve diğer imkanlardan da faydalanacağı düşünüldüğünde fiziksel kondisyonları açısından verimli olacağı öngörülmektedir. Ayrıca sezon boyunca sakatlanmış veya çeşitli fiziksel sorunlar yaşayan sporcular için oluşturulacak bir sağlık birimi ile kendi sağlık ekiplerinin rahatlıkla kontrollerini sağlayabilecekleri bir ortam oluşturulması öngörülmektedir. Bu sayede bölgenin ulusal ve uluslararası sporcular için tam bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler