>
LADY SAUNA SPA MERKEZİ, İki Derece Mimarlık İki Derece Mimarlık Modern Koridor, Hol & Merdivenler
>
LADY SAUNA SPA MERKEZİ, İki Derece Mimarlık İki Derece Mimarlık Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Dinginliği ve doğayı temsil eden bir konsepti simgeleyen spa merkezi İstanbul, Yeşilköy’de yer alıyor. Güzellik ve sauna merkezi olarak faaliyet gösteren proje tüm gereksinimleri içerisinde barındırması hedefinden yola çıkarak, İki Derece Mimarlık tarafından yeni baştan kurgulanmış. Mevcut bir binanın bodrum katında konumlanan merkeze ait mekanların hacimleri projenin şekillenmesinde önemli bir etken olmuş. Tasarım süreci ve uygulaması altı aylık bir süre içerisinde tamamlanan merkez günümüz şehir yaşamının telaşından ve yorucu temposundan uzaklaşmayı sağlayacak, aynı zamanda kişisel bakıma yönelik tüm ihtiyaçları içerisinde barındıran bir yapıya dönüştürülmüş. 850 m²’lik bir alana yayılan projede soyunma odası, sauna, hamam, buhar odası, masaj odası, cilt bakım odaları, solarium odası, kuaför, banyo, kapalı havuz, dinlenme odası, çocuklar için oyun odası, yoga ve aerobik salonu bulunuyor.

Projede doğanın dokusunu ve saflığını yansıtan, doğal taş ve doğal ahşap gibi malzemelerin yoğunlukla kullanımı dikkatleri çekiyor. Zeminlerde Traverten kullanımı ile uyum sağlayacak şekilde dolaplarda açık renklerde lake uygulaması, duvarlarda ise gri ve bej renklerinin hakim olduğu duvar kağıtları tercih edilmiş. Tezatlık yaratmak amacıyla duvarların ve mobilyaların bir bölümünde Thermowood çam kullanılmış. Mekanlarda açık renk skalasının vurgusu sayesinde aynı zamanda geniş ve ferah bir etki yaratılmış. Bölücü panellerde kullanılan camın geçirgenliği ise aynı etkiyi desteklercesine ön plana çıkartılmış.

Spa merkezine giriş yapan kullanıcıları karşılayan banko bölümünde beyaz renkli İtalyan mermer kullanımı ile göz alıcı bir çizgi yaratılırken aydınlatma ile vurgulanan doku mekandaki derinliği arttıracak şekilde özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş. İhtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri depolayabilmek adına koridorlara, soyunma odalarına ve duş bölümlerine yaygın olarak yerleştirilen raf ve dolaplar ise mekanları daraltmayacak şekilde konumlandırılmış. Soyunma odalarında ve duş bölümlerinde genel tasarıma uyum sağlamak amacıyla zeminlerde traverten kullanımı sürdürülürken, mobilyalarda kompakt laminat tercih edilmiş.

Mekanlar fonksiyonlarına göre kendi içlerinde genel tasarımla örtüşen fakat aynı zamanda dinlendirici etkiyi desteklercesine, dış dünya ile iletişim kesen bir algı üzerine kurgulanmış. Bu nedenle mekanların bir bölümünde fonksiyonu ile uyumlu farklı tipte malzemelere yönelinmiş. Buhar odasında yüksek ısı ve su dayanımlı siyah renkli mermer kullanılırken, hamam bölümünde mevcut taşlar korunarak orta bölüme göbek taşı ilave edilmiş.

Konseptin en önemli parçalarından biri olarak aydınlatma tasarımında dinlendirici algıyı kullanıcılara yansıtacak şekilde endirekt aydınlatma düzeni hakim kılınmış. Bu kapsamda mekanlarda LED ışık bantları ve 5 Watt gücünde gömme LED spotlar tercih edilmiş.

Daha fazla fotoğraf

homify - evinizi değiştirin

4.5

homify uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafa göz atın!

UYGULAMAYI ÜCRETSİZ İNDİR
Hayır, teşekkürler