Bahçe içinde başını sokacak yer arayanlar için 10 orijinal çözüm

Özlem K. Özlem K.
homify Akdeniz Bahçe
Loading admin actions …

Bahçesi olan müstakil evlerin en büyük gereksinimlerinden biri, farklı hava şartlarında da bahçenin keyifle kullanılmasına olanak sağlayan ufak da olsa kapalı bir alan. Üstelik gereksinim yalnızca bununla da sınırlı kalmıyor. Bahçeli, müstakil evlerde oturanlar bilir, eviniz ne kadar büyük olursa olsun, bahçe eşyalarını koymak, odunluk yapmak ya da sezonluk eşyaları kaldırmak üzere depo olarak kullanmak için bir bahçe kulübesine ihtiyaç duyuluyor.

Bugünkü yazımızda bazıları yalnızca güneşten korunmak için kullanılabilecek kameriye şeklinde, bazıları bahçe eşyaları için depo olarak kullanılmak üzere, bazılarıyla kafa dinlemek için ayrı bir yaşam alanı görevi gören, hatta birkaç tanesi de birçoğumuzun çocukluk hayallerini süsleyen oyun alanları olarak işlev gören bahçe kulübelerinden, kısacası bahçe içinde başımızı sokabileceğimiz yerlerden oluşan bir derleme yaptık. Farklı mimari stillerdeki evler için farklı stillerde tasarlanan kulübelerin bazısı modern hatlara sahip, düze ve sade, bazısı ise masallardan fırlamış gibi şirin, geleneksel ve klasik.

1. Konteyner kulübe

İlk örneğimiz normalde taşımacılıkta kullanılan ancak zaman zaman şantiyelerde ofis olarak da gördüğümüz bir yapı, konteyner. konteynerler günümüzde ev olarak dahi kullanılmaya başlandı ve oldukça iyi tasarlanmış örnekler ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Örnekleri için, Tasarım harikası konteyner evler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

2. Sade, kübik, şık ve işlevsel

Fotoğrafta sade yapısı ve ön cephesinde tamamen açılabilen iki geniş kapısı ile son derece kullanışlı bir model görüyoruz. Bahçecilikle ilgili tüm eşyalarınızı ve hatta bisikletlerinizi depolayabileceğiniz kadar da geniş olan bu yapı sevimli bir dinlenme alanı olarak da kullanılabilir.

3. Her yöne penceresi olan altıgen bir kulübe

Altıgen formunda olan ve camla kaplı olması nedeniyle bir kış bahçesini andıran bu sevimli kameriye serin günlerde de insana bahçe keyfi yaşatmak için bire bir.

4. Cam küp

Metal konstrüksiyon üzerine yarısı ahşaptan yarısı ise camdan imal edilmiş olan bu kübün  oldukça sıra dışı bir model olduğunu söyleyebilriz. Cam tavanı sayesinde muazzam aydınlık bir ortam yataran tekerlekler üzerindeki bu küp çalışma alanı olarak da muhteşem işlev görecektir.

5. Kapalı bir kameriye

Sürgülü kapılar açıldığında tam bir kameriyeye dönüşen, ancak kapalıyken kulübe gibi işlev gören bu model de çok amaçlı olarak kullanılabilir. 

6. Yarı kapalı bir alan

villa 05 GRNT3D Klasik Bahçe

Bahçenizde bir alanı tamamen kapatmak istemiyorsanız ancak yine de korunaklı bir alanınız olsun istiyorsanız, yarı kapalı yaşam ya da depolama alanları da oluşturulabilir. 

7. Ahşap konstrüksiyonlu bir kameriye

Gerektiğinde güneşten, gerektiğinde yağmurdan koruyacak bir kameriye de bahçelerde ugak bir yarı kapalı alan oluşturmak için harika bir çözüm. 

8. Tarz sahibi alanlar

homify Bahçe

Evinizin tarzına ve sizin beğenilerinize uygun, özel alanlar da oluşturabilirsiniz. Fotoğrafta metal konstrüksiyon ve kumaşla yapılmış enteresan bir tasarım görüyoruz. Köşelere toplanmış perdeler de kapatıldığında oldukça özel bir alan oluşturuluyor.

9. Keyif düşkünleri için tropik bir açık hava yatağı

​Önal & Haike Öncebe Evi homify Akdeniz Bahçe

Belki de başını sokacak yer aramak demek açık havada uzanıp keyifli bir öğle uykusu çekmek, kitabını alıp güzel havanın tadını çıkarmak demektir, ne dersiniz?

10. Oyun evi

İşte çocuklar çıldırtacak bir oyun evi! Birçoğumuzun çocukluk hayali bahçede kendimize özel bir oyun alanımız olması değil miydi? Eskiden yalnızca filmlerde görürdük… Zeminden yükseltilmiş bir konstrüksiyon üzerinde, çatılı, güzeller güzeli bu oyun evini ülkemizden bir marangozluk firması üretiyor, meraklılarına duyurulur.

Siz hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler