SELIM SENIN

SELIM SENIN

edit edit in admin Değerlendirme iste Yeni proje Edit project Fotoğraf ekle
SELIM SENIN
SELIM SENIN
Numara geçersiz. Lütfen ülke kodu, kod ve telefon numarasını kontrol edin.
Gönder' butonunu tıklayarak Gizlilik Politikası okuduğumu kabul ediyor ve paylaştığım bilgilerin talebime cevap verilebilmesi için kullanılmasına onay veriyorum.
Not: privacy@homify.com elektronik posta göndererek onayınızı dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Gönderildi!
Bu profesyonel size en kısa zamanda dönüş yapacaktır!

Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

Dijital sanat müzesinin tasarımı için verilen alan Madrid'in tarihi yapılarının yoğun olduğu, dar araç yollarıyla ulaşımın sağlandığı, kentsel boşluğu oluşturan meydanların çok az olduğu bir bölgededir. Tasarım alanının kuzeyinde Valle Inclan tiyatrosunun önündeki meydan ve kuzeybatısında Lavapies meydanı bulunmaktadır. Valle Inclan tiyatrosunun önündeki boş alan ve Lavapies meydanı bu yoğun, bitişik nizam olarak boşluksuz şekilde yan yana dizilmiş yapı stoklarıyla dolu olan bölgedeki nadir boşluklardır.

Müzenin tasarımında ve arsaya yapının oturumunda, bu yoğun kentsel dokudaki kentsel boşluklar olan Lavapies meydanıyla Valle Inclan tiyatrosunun önündeki meydanın devam ettirilerek tasarım alanının içine doğru kentsel boşluğun akışını ve devamlılığını sağlamak belirleyici olmuştur. Böylece yetersiz olan kamusal alanların , tasarım alanının içinde oluşacak yeni kentsel meydanla arttırılması sağlanacaktır. Mevcut tarihi dokunun içinde olan tasarım alanının iki yanındaki tarihi binalara plan düzleminde , yol cephesinde sıfır noktasından değerek geriye doğru çekilerek hem tarihi yapılara saygılı olunmaya çalışılmış, hemde arsanın içinde yeni bir kentsel meydan oluşturulmuştur. Onların gerisinde bir tasarım kurgulanarak , tarihi yapıların bulunduğu bir kontekste eski-yeni birlikteliğindeki uyum aranmıştır. Arsanın doğu tarafında konferans salonu , batı tarafında ise müze birimleri düşünülmüştür.Konferans salonu ve müzenin diğer birimleri birbirinden ayrıştırılarak, konferans salonunun günün farklı saatlerinde farklı kullanıcı grupları tarafından farklı etkinlikler için(sinema, müzik gösterisi, konferans vs) yoğun bir şekilde olabilecek kullanımını rahatça yerine getirmesi sağlanarak, müzenin işleyişini bu yoğun kullanımı esnasında aksatmaması öngörülmüştür. Konferans salonu çatısı , Imax teknolojisine sahip sinema salonlarının ekranları gibi iç bükey bir küre parçası olarak yükseltilmiştir.Böylece dışarıdan geçen insanların daha müzeye girmeden görebileceği , dışarıdan izleyebileceği kentsel bir ekran olarak kullanımı gerçekleşecektir.Imax küre ekranlarının , klasik düz ekranlardaki ekran üzerinde oluşan 2 boyutlu görüntünün aksine , iç bükey küre yüzeyine çarpan ışınların ekranın önüne düşmesiyle oluşan 3 boyutlu görüntünün ekran üzerinde değil ekranın önünde üç boyutlu olarak oluşmasıyla daha gerçekçi bir görüntü elde edilmektedir. Bu müzenin sadece bir sanat müzesi değil, dijital sanat müzesi olması bu çatı formunun I max küresi şeklinde tasarlanarak dışarıdan geçen insanlara daha müzeye girmeden 3 boyutlu görsel şovların sunulabilmesine imkan verecek şekilde tasarlanmasında belirleyici olmuştur.Valle Inclan tiyatrosu önündeki meydandan bu küresel Imax ekranı rahatlıkla görülebilmektedir. Müzenin diğer birimlerinin oluşturduğu yükselen yapı yine tarihi binaya yol cephesinde sıfır değecek şekilde ilişki kurmakta , tarihi yapıyla uyum arayışı içerisine girmektedir.İlk 4 katta giriş holü, hediyelik eşya satış alanı, kütüphane, sınıflar, ofis alanları çözülmüştür. Değdiği tarihi binanın maksimum yüksekliğine geldiği noktada , konferans salonunun çatısındaki Imax eğrisel küresinin eğriselliğiyle ilişki kuracak şekilde yapı geriye doğru eğrisel olarak yükselerek geçici eselerin sergileneceği galerileri oluşturmaktadır.Geriye doğru yükselmesinin sebebi komşu olduğu tarihi binayla uyum arayışıdır.Yapı , geçici galerilerin bittiği ve geriye doğru daralma sonucu merdiven ve asansör dışında mekan kalmadığı noktada, arsa sınırlarının içinde kalacak şekilde yol cephesine doğru konsol olarak öne doğru uzanmakta ve yukardan aşağıya doğru dikey bir kentsel boşluk tanımlamaktadır.Bu katta ise müzenin kalıcı sergisinin olduğu ana galeri bulunmaktadır. Ana galerini üzerinde ise cafe ve restoran birimi bulunmaktadır. Ana galeri ve kafe restoran birimi Madrid in şehir manzarasını hakim bir noktadan görme imkanı vermektedir. Yapının dijital Imax teknolojisini çatı formuyla birleştirmesinden başlayan ve yükselen galeri bloğunda da devam eden eğrisel formu , yüksek ve alçak kütleleriyle kurmaya çalıştığı harmoni, bir sanat müzesine ev sahipliği yapacak olan yapının kütlelerindeki sanatsal arayışlardır. Galerilerinde bulunduğu yüksek yapının cephesi mesh olarak düşünülmüştür. Bu sayede günışığını doğrudan değil kontrollü ve azaltılmış olarak alması sağlanmıştır. Ana galerini kente doğru konsol olarak uzanması zeminde oluşturulan yeni kamusal meydanı 37 m yükseklikten dikey olarak tanımlamaktadır. Zemindeki yeni kentsel meydanın yanı sıra dikey bir kentsel boşluk oluşmaktadır. Yapı strüktüründe betonarme ve çeliğin birlikte kullanımı öngörülmüştür.Ana galerinin konsolunu oluşturan çelik strüktür merdiven ve asansörün etrafında yükselen betonarme perdeye ankre edilerek stabil olması sağlanacaktır.

Project Description

The plot selected for the design of the digital arts museum is in such a spot where the historic buildings of Madrid are dense, access is provided with narrow roads, squares which form urban spaces are rare. To the north of the site the square in front of Valle Inclan theater takes place and to the northwest Lavapies Square takes place. These squares are the of rare spaces that can be found among the densely built attached blocks. In the design of the museum and in the placement of the building to the site, continuity of urban space of these two mentioned squares into the competition plot was a determining factor.Thus inadequate urban space will be increased by the new area reserved for public in the project plot. By pulling back the line of historic building in the plot it was aimed to be respectful to the neighbourig old buildings and at the same time a new urban square was formed. A harmony was sought between the new and the old by proposing the building at
 in the rear of the historic ones. At the west of the site conference hall is designed at the east of the site museum units are designed.By differentiating the conference hall and the other functions it as envisaged that different users may take advantage of the hall for different densely used actitivities (cinama, music, conference… etc) in different times of the day, therefore museum will not be affected by this density. The roof of the conference hall is raised as a concave part of a sphere like the screens of i-max theaters. Thereby people in front of the building will enjoy an urban screen. In the imax spherical screens 3d display is achieved unlike classic 2d display. Because this museum is not only an art museum but a digital arts museum, users can be presented with 3d shows before entering the building. From the square in front of Valle Inclan this spherical imax screen can easily be seen. The rising volume that houses the other functions of the museum is attached and in touch with historic building in search of a harmony with history. In the first four floors, entrance hall, gift shop, library, classrooms and offices take place. At the maximum height of the historic building which the project touches, the building rises backwards with a curved fashion like i-max spheres and forms the space where temporary exhibition gallery will take place. The backwards movement is a result of the seek of the harmony with the historic building. At the point where building plan is no more than the vertical circulation units, it starts to spring as a cantilever to the road inside the plot, thus these movements define an urban vertical space. At the projecting floor permanent exhibition takes place on the top of which cafe and restaurant were deployed. The main gallery and cafe-restaurant unit are at a dominant level to urban scenery. The curved form starting from the i-max roof of the conference hall, continuing at the facade of vertical gallery, and the harmony sought in the high and low volumes are of the artistic searches that made in a building which will house an art museum. The high volume that contains galleries are enveloped with mesh facade. Therefore solar control was aimed to be provided. The projection of the main gallery towards the city as a cantilever at the hight of 37.50 meter defines the new urban square vertically. In addition to this new square an urban space is being formed. It was proposed that reinforced concrete and steel would be used together for the strcuture. The steel structure forming the cantilever of the main gallery will be stabilized by anchoring to the reinforced concrete envelope of vertical circulation shaft.

Toplam boyutlar
46.5 m / 3013 m² (Yükseklik / Alan)
Konum
Madrid/İspanya
  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – Madrid Dijital Sanatlar Müzesi :  tarz Müzeler

    Madrid Dijital Sanatlar Müzesi

  • SELIM SENIN – planlar:  tarz Müzeler

    planlar

  • SELIM SENIN – planlar:  tarz Müzeler

    planlar

  • SELIM SENIN – vaziyet planı:  tarz Müzeler

    vaziyet planı

Admin-Area