SELIM SENIN

SELIM SENIN

edit edit in admin Değerlendirme iste Yeni proje Edit project Fotoğraf ekle
SELIM SENIN
SELIM SENIN
Numara geçersiz. Lütfen ülke kodu, kod ve telefon numarasını kontrol edin.
Gönder' butonunu tıklayarak Gizlilik Politikası okuduğumu kabul ediyor ve paylaştığım bilgilerin talebime cevap verilebilmesi için kullanılmasına onay veriyorum.
Not: privacy@homify.com elektronik posta göndererek onayınızı dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Gönderildi!
Bu profesyonel size en kısa zamanda dönüş yapacaktır!

Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

10 adet badminton sahasının ana mekanı teşkil edeceği projenin tasarımında badminton sahalarının dizilişiyle oluşan alanın izleyiciler tarafından farklı yönlerden eşit şekilde izlenebilmesi belirleyici olmuştur.

Badminton sahalarının etrafında izleyicilerin ve oyuncuların rahatça hareket edebileceği 3m genişliğinde bir dolaşım koridoru oluşturulmuştur. Bu dairesel alan sahaları 3 yönden görecek şekilde üçgene tamamlanarak sahaları farklı doğrultulardan görme imkanı elde edilmiştir.Üçgen alanların sahaları uygun bir açıdan görebilmesi için yukarıya doğru yükseltilmesi ve bu birbirine bakan üçgen şeklindeki izleyici alanlarının çelik makas kirişlerle birbirini taşıyacak şekilde bağlanmasıyla iç mekanda dinamik bir kurgu oluşturulmuştur. Mevcut binanın bulunduğu alan anıtın önünü kapatmakta ve arsayı verimsiz kullanmaya sebep olmaktadır.Bunun yerine tasarlanan jimnasyum salonu anıttan uzaklaştırılarak hem kent için bir değeri olan anıtın önü rahatlatılmış hemde yeni bir kentsel meydan oluşturulmuştur.Tasarlanması istenen köprüyle ulaşılacak diğer spor komplekslerinede bir yönelim sağlanmıştır. Mevcut topoğrafya anıtın olduğu dokunulmayacak alan, otoparak alanı ve sadece yayaların kullanacağı alan olmak üzere 3 kot olarak düzenlenmiştir.Otoparktan doğrudan salona erişim verilerek yoğun kullanım zamanlarında farklı yerlerden gelecek kişilerin düz ayak salona erişimi sağlanmıştır. Yayalaştırılan meydan kotuna ise otoparktan merdivenler ve rampalarla erişim sağlanarak yapı çevresiyle bütünleştirilmiştir.Toprağa oturduğu kottan diğer uçlara doğru eğimin azalması ile açığa çıkan yükseklik , oluşturulan ahşap teraslarla yumuşak bir geçişe dönüştürülmüştür. Bu üçgensel açık teraslamalarla yapı etrafında farklı aktivitelerin açık havada düzenlenmesine olanak verilmiştir.Her yöne yükselen üçgenlerle cephe veren yapının , şehir için yeni bir landmark ve röper noktasına dönüşmesi hedeflenmiştir. Günlük kullanım için ayrılan fitness salonu yayalaştırılmış meydan kotunda bulunmaktadır. yapının altıda yarı açık bir alan olarak serbest dolaşıma izin vermektedir. Üç yönden çelik makaslarla ışık alan jimnasyum salonu çatısında oluşturulan yuvarlak kirişin içinde yer alan membran vasıtasıyla günün her saati maksimum düzeyde gün ışığından yaralanacak şekilde tasarlanmıştır.Kontrollü gün ışığının alımı sayesinde düşük enerji tüketen sürdürülebilir bir mimari öngörülmüştür. Yapının statik kurgusu izleyici kısımlarının birbirini dengeli bir şekilde çatı makasları ve çelik dairesel kiriş vasıtasıyla çekmesiyle stabil hale getirilmesi öngörülmüştür.Birbirini 3 yönde karşılıklı taşıyan bu strüktür sisteminin dengesi yapıya mimari dilini veren ana öğeyi oluşturmaktadır.

Project Description 

After a search for the best possible result to ensure the equal view of the courts from different directions, the project has been generated by a geometric combination of badminton courts. Around ten badminton courts a circulation belt of 3m was formed, this is how spectators or athletes can freely move all around. This circular space was surrounded by a large triangle which forms three triangular areas around the circle. Thanks to this organization of space three spectator stands were generated all of which has different view directions to the courts. In order to assure the proper angle for the triangular stands to view the courts, they were elevated upwards and were connected with triangular trusses so each triangular space carries each other’s load. Thus a dynamic interior setting was formed. Current building’s footprint on site seals the monument and leads to an inefficient use of the plot. Instead of this, gymnasium hall was moved away from the monument. Therefore the surroundings of the monument were relieved; in addition to this a new urban
 square was formed. With the new bridge that was asked to be designed a new orientation to the sports areas at the north was provided. The topography of the plot was designed at three levels which are the area with the monument and trees which were left intact, the area organized for the car park, and the area left for the use of pedestrians. A direct access from car park level to the gymnasium was adopted so at the times of intense use people coming from different places shall easily reach the gymnasium. Easy access with ramps and stairs was provided from car park level to the pedestrian square. With this move the building was integrated with its surrounding. The exposed level differences formed between the points of the building’s base thanks to the sloping terrain were transformed to soft passages with terraces. These triangular open terraces enable different open activities around the building. With large triangular facades elevating to three directions, the building will be a new landmark and reference point for the city. The hall arranged for daily use is placed at pedestrian level. Beneath the gymnasium a semi open space was left for free circulation. The gymnasium hall enjoys daylight from three triangular facades. Moreover thanks to the circular skylight at the center of the roof which is clad with membrane material any time of day natural illumination is provided. By allowing controlled daylight inside, a sustainable, low-energy architecture was targeted. The structural setting was designed by mutual pulling force of the stands to each other using roof trusses and circular beam at the center. This tripartite balanced structural system is the main element of the architectural language of the project.

Konum
Dalseong
  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Stadyumlar

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Oluşum Diyagramı:  tarz Stadyumlar

    Oluşum Diyagramı

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Sergi Alanları

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Stadyumlar

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Stadyumlar

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Stadyumlar

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Stadyumlar

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Stadyumlar

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Sergi Alanları

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

  • SELIM SENIN – Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu:  tarz Sergi Alanları

    Dalseong Uluslararası Jimnazyum Salonu

Admin-Area