Bahçe düzenlerken kaçınmanız gereken 7 hata

umit atdağ umit atdağ
Templewood Avenue, NW3, XUL Architecture XUL Architecture Klasik Evler
Loading admin actions …

Evimizde yeterli alan varsa bu alanı bahçe olarak değerlendirmek hepimizin ortak düşüncesidir. Ancak bahçe düzenlemesi yaparken veya peyzaj planı içinde yaptığımız bariz hatalar vardır. Bu hatalar bahçenin güzelliğini ve şıklığını ortadan kaldırdığı gibi  evin diğer alanlarının da görselliğini dekoratif görünümünü ortadan kaldırır. Bu gün homify bahçe dekorasyonlarında yapılmaması gereken hataları ve yanlışlıkları içeren örnekleri yakından inceleyerek kendi bahçemizde benzer yanlışlara karşı  dikkat etmemiz gereken püf noktalarını öğreniyoruz. Bu bahçeleri ve orta bahçe düzenlemelerini yakından inceleyelim.

Tasarım eksikliği

Bahçe dekorasyonu yapılırken önce bir planlama yapılması gereklidir. Planlaması yapılmamış olan bahçe dekorasyonu hem düzensiz görünecek hem de istediğiniz görselliği sağlamayacaktır. Resimde iç içe geçmiş plansız bir bahçe dekorasyonu yer alıyor. Taşların çok fazla kullanılmış olması bitkilerin görselliğinin gölgelenmesine neden olmuş.

Kapı görselliği

Evin veya binanın ana girişinde yapacağınız bir bahçe düzenlemesinde  ana giriş görselliğini ve kapının muhteşem zarafetini gölgelemeyecek şekilde  bir bahçe düzenlemesi yapmalısınız. Bu tür bir bahçe düzenlemesi yapmadığınızda resimdeki gibi tuğla estetiğini ve zarif kapının dekoratif görüntüsünün istenildiği gibi yansıtılamaması durumu söz konusu olacaktır. 

Dış cephe estetiği

Eğer bir bahçe düzenlemesi yapacağınız bir alana sahip değilseniz resimdeki gibi bir sarmaşık bitkisini tercih etmemelisiniz. Sarmaşık bitkiler  tuğla duvarın görselliğini ve dekoratif görüntüsünü kapattığı için evinizin dış cephe görüntüsü de gölgeleniyor. BU nedenle bir sarmaşık tercih edecekseniz tek bir hat üzerinde  canlı ve bakımlı bir sarmaşık bitkisi tercih etmeniz gereklidir.

Çim bakımı

Eğer evinizin iç tarafında bir bahçeniz varsa  bu bahçeyi yıl boyu canlı ve görsel tutmanız gereklidir. Bu sayede yaz ve kış mevsimlerinde bahçe manzarası evinizin içinde olacak ve evinizi daha canlı bir ev haline getirecektir. Yıpranmış ve bakımsız çimler evinizin görselliğini de  kötü gösterecek ve bahçeli bir ev olmasına rağmen kötü bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

Ana giriş ve bahçe uyumu

Bir evin ana girişi çok önemlidir. Evinize gelen misafirlerin ilk gördükleri yer olan kapılar ve ana girişler sizin hakkınızda fikir veren alanlardır. Bu nedenle bu alanlar oldukça şık ve estetik bir şekilde dekore edilmelidir. Ana girişler ve kapılar  bir bahçe ile daha şık hale getirilebilir. Ancak resimdeki gibi kapının farklı açılardan görünmesini önleyen  yeşil bitkiler tercih edilmesi ana giriş kısmının görselliğinin görülmesini engellediği gibi şıklığını da yansıtmayacaktır.

Köşe bahçeler

Evinizde yeterli alan olmadığı için köşe bahçe konseptini uygulamak isterseniz resimde yer alan çirkin görünümlü köşe bahçeler tercih etmemelisiniz. Betonarme yerine doğal taşları kullanmalı veya hiç duvar örmeden bir köşe bahçe konsepti uygulamalısınız.

Bitki seçimi

Bahçelerin görsel ve şık bahçeler olması için yapılması gereken özenli bir çalışma yapmak ve canlı  ve yıl boyu yeşil kalan bitkiler seçerek bahçenizin görselliğinin 12 ay boyunca canlı kalmasını sağlamalısınız. Resimdeki gibi bakımsız ve yanlış bitki tercihleri evinizin ve bahçenizin kötü görünmesine neden olacaktır.

Bu bahçe dekorasyon fikirlerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler