Evinizi yeniden düzenlerken bunlara dikkat etmeniz şart!

umit atdağ umit atdağ
CASA EG, GIUSEPPE GURRIERI GIUSEPPE GURRIERI Minimalist Oturma Odası
Loading admin actions …

Bir evi baştan aratmak veya dönüştürmek için tüm detayları en ince ayrıntısına kadar planlamalısınız. Zemin döşemesini orijinalini koruyarak  değiştirmek, radyatörleri sökmek, mutfak bölmelerini ortadan kaldırarak daha geniş bir mutfak oluşturmak gibi fikirlerinizi en başından bir plan haline getirmeli  ve mükemmel bir dönüşüm için bu planınızı adım adım uygulamalısınız. Bu gün homify ev sayfalarından yer alan muhteşem ev dönüşümlerinden birini inceliyoruz. Bu örnek dönüşümü inceleyerek her detayın kusursuz bir güzelliğe sahip olmasını ve görsel anlamda en üst düzeyde olmasını sağlayabilirsiniz.

Birinci kat

homify Oturma Odası

Evin birinci katında yer alan özgün döşemeler korunarak yeni bir döşeme tarzı tercih edilmiş. Eski bir bina olmasına rağmen modern malzemeler tercih edilerek özgün döşemeler korunmuş ve bu döşemelerin dışında kalan yerler modern bir malzeme ile kaplanmış. Diğer odalarda da aynı durum tekrar edilmiş ve evin tüm özgünlüğü korunarak modern bir dokunuş gerçekleştirilmiş.

Isıtma sistemi

Evin ısıtma sistemine dahil olan radyatörler sökülüp tekrar boyanmış ve yerine monte edilmiş. Eski antika olan bu dökme radyatörler yaklaşık 28 yaşında olduğu için evin bir dokusu haline gelmiş. Bu nedenle korunmasına karar verilmiş ve resimdeki gibi koyu gri renk tercih edilerek boyanmış.

Mutfak

Mutfak bir ara bölme ile ayrılmış iken bu ara bölme üzerine cam bir şeffaf duvar yapılmış ve resimdeki gibi stüdio dairelerde olan mutfak dekorasyonu oluşturulmuş. Bu sayede mutfak salondan kısmen ayrı ve bağımsız bir alan gibi düşünülmüş. Hemen ön tarafta bir yemek masası yerleştirilerek mutfağın yemek odasından ayrı bir alan olmasına katkı sağlanmış.

Aydınlatma

Aydınlatma bir ortama esastır. Ancak bu evde bu kural aşılmış ve koridorda yer alan aydınlatmalar ihtiyaçtan daha fazla kapasitede yapılarak tüm mahallere aydınlatma sağlanmaya çalışılmış. Bu sayede hem karanlık olan koridor daha parlak bir şekilde aydınlatılmış hem de odalarda daha küçük aydınlatmalar kullanılarak koridordan ışık alınması sağlanmış. 

Banyo

Banyolar yapılanmalardan, dönüşümlerden en çok etkilenen mahallerdir. Bu örnekte de banyo en çok tadilatın yapıldığı ve yenileme işlemlerinin en fazla yapıldığı alan olmuş. Duvar kaplamaları sökülerek yenilenmiş, banyo mobilyaları yenilenmiş ve lavabo köşeye monte edilerek daha fazla alan bırakılıp banyonun ferah bir mahal olması sağlanmış.

Duvarlar

Bir evde açık renkleri tercih etmek evin nefes alış verişine katkı sağlamaktır. Bu evde de benzer şekilde beyaz renk tercih edilmiş ve resimdeki gibi aydınlık ve ferah odalar oluşturulmuş.  Koyu renkli mobilyalar ile zıt renklerin uyumu yakalanmış ve evin duvarlarının insana huzur veren renklere sahip olması sağlanmış.

Mobilyalar

Yenileme ve dönüştürme işlemleri uygun fiyatlara yapılabilsin diye mobilyalara olabildiğince az dokunulmuş. Eski mobilyaların yanına yeni mobilya takviyesi yapılmış ve evde resimdeki gibi bir renk dünyası oluşturulmuş. Ayrıca tablo ve kitaplık ile oturma odası daha zevkli ve daha zengin hale getirilmiş.

Bu dönüşüm önerilerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler