Yeni Fikirlere Geri Dön

Dekoratif Taş Kaplama

Stone Panell Stone Panell
Düzenle
Fotoğraf ekle

Dekoratif Taş Panel Kaplama

Dekoratif taş panel kaplama, tarih boyunca mimarinin en önemli ve tercih edilen unsuru olan taşın, doğal kesme taşa oranla daha pratik ve ekonomik biçimde uygulanabilir haline verilen isimdir. Barok, gotik, geleneksel, modern her tür mimari zevke hitap edebilen çözümler üretebilmesi sayesinde, bugün dekorasyonda en çok tercih edilen malzeme haline gelmiştir. Dekoratif Taş ve Duvarlarımız Gerçek taş duvarlar, güzel görüntülerinin yanında pek çok sorunu beraberinde getirmektedir. Her tip iklime uyum sağlayamayan taş evler, ekstra ısıtma ve soğutma maliyetini de beraberinde getirir. 

Ayrıca taş bina inşa ederken tesisat gibi detaylar baştan düşünülmezse, daha sonra duvarlara müdahale etmek gittikçe zorlaşır. Duvara basit bir çivi çakmak dahi büyük problemler zinciri ile mücadele anlamına gelmektedir. “Hem taş evde oturayım, hem de başım hiç ağrımasın” diyorsanız eğer, size önerebileceğimiz en kaliteli çözüm; Dekoratif taş panel kaplama olacaktır. Bu kaplama türü ile ilgili bina taş dokusuna sahip olurken, kullanım esnekliği de göz ardı edilmeyerek, evde istenilen değişikliğin yapılması mümkün olacaktır. Panellerin rahat kesimi,kolay uygulanabilir olması ve kolay de montajı, dekorasyon değişikliği yapmanın sizin için çocuk oyuncağı haline gelmesi demektir. 

Üretiminde kullanılan ham madde, cam elyafı, yani aslında camın kendisidir. Cam da bilindiği üzere en iyi yalıtkan malzeme olup, cam elyafının esnekliği de düşünülürse, yuvarlak sütunlarda dahi uygulamanın çok kolay olacağını ifade etmemizin sakıncası yoktur. Duvarların Dili Dekoratif Taş Bilindiği üzere taş yapıların en büyük düşmanı sıcak-soğuk hava değişimleridir. Taş, yapısı itibariyle esneklikten çok uzak ve sıcak-soğuk değişimlerinin sıklaşması halinde kolaylıkla kırılan ve ufalanan bir malzemedir. Dekoratif taş panel kaplama malzemesi ise, çok sıcak ve çok soğuk havalarda bile gözle görülmeyecek kadar düşük oranda esneyip büzüldüğü için, hasar görme ihtimali dahi yoktur. 

Bu özelliği ile dış mekanlarda çok rahat kullanılabilir. Sıvı geçirmez yapısı, bu malzemeyi en yağmurlu alanlarda, hatta muson kuşağında dahi kullanılabilir kılmıştır. Taş Panellerin üretiminde kullanılan boya da dış cephe boyası olmakla birlikte, size kullanım ömrü boyunca solmayan renkler ve kaliteli bir malzeme vaat eder.

Dilediğiniz zaman renk değişikliği yapabileceğiniz gibi, panelleri yerinden söktükten sonra yeniden ölçümlendirme yaparak başka mekanlarda da kullanmanız mümkündür. Doğrudan sıvanın üstüne uygulanabilme kolaylığı sayesinde, ek bir boya ve izolasyon masrafına girmenize gerek yoktur. 

Çünkü yapısında bulunan cam elyafı, bugüne kadar üretilen en iyi yalıtım malzemesidir. Kolay uygulanabilir yapısı ile, kendiniz bile kolayca uygulayabilir, evinizin veya iş yerinizin havasını bir çırpıda değiştirebilirsiniz.

http://www.stonepanel.com.tr