Marangozunuzdan isteyebileceğiniz 19 şahane ahşap dolap modeli

Meral Eser Meral Eser
Vestidores y Closets de Ensueño , Interioriza Interioriza Klasik Giyinme Odası
Loading admin actions …

Depolama ihtiyacı denildiğinde genellikle antre, yatak odası, mutfak, tuvalet ve banyolar akla gelir. Özellikle küçük ve dar alanlarda depolama ihtiyacı önem teşkil eder. Döşeme zemini alanından tasaruf etmek ve derinlik katmak açısından açık zeminler ve geniş döşeme zemini alanlarına ihtiyaç duyarız. Bu yazımızda depolama ihtiyacını muntazam karşılayacak 19 şık dolap modelini derledik, işte marangoz ve ustalarınızdan isteyebileceğiniz birbirinden farklı dolap sistemleri.

1. Açık raf sistemleriyle basit tasaırm

Döşeme alanından tasarruf etmek istiyorsanız, minimal tasarımıyla ahşabın natürel renk tonlarının kullanıldığı bu gardırop modeli ilginizi çekebilir. Açık raf sistemleri, askılık ve çekmecelerle dizayn edilen alternatif model hem kullanışlı hem de objeleri sergileme açısından göze hitap ediyor.

2. Farklı renk ve dokularla ahşap dolaplar

Ahşabın büyük avantajı evinizin tarzına göre farklı doku ve renk alternatiflerini kullanmanızı sağlayabilmesidir. Klasik ya da modern; birçok farklı stil ya da tarzla uyumlu ahşap dolap kaplaması çeşitlerini gözden geçirebilirsiniz.

3. Giysi ya da aksesuar birçok bölme

Sürgülü kapı modelleri özellikle küçük ve dar alanlar için oldukça uygundur. Gardırop ya da dolap tasarımları için de ideal alternatifleri oluştururlar.

4. Basit çizgilerle zarif tasarım

Yekpare tek duvar alanını geniş bir gardırop ile depolama ihtiyacını karşılayabilir, basit çizgilerle kullanışlı modelleri tercih edebilirsiniz.

5. Her odaya yakışan modeller

Küçük detaylarla büyük fark yaratmak ahşap dolap ve gardırop modelleri tasarımlarıyla mümkün.

6. Çocuk odaları için ideal tasarım

Hem kitaplık ve çalışma masası, hem de gardırop olarak tasarlanan bu model çocuk odaları için oldukça ideal.

7. Tekerlekli ve taşınabilir modeller

homify Minimalist Giyinme Odası Orta Yoğunlukta Lifli Levha Elbise Dolabı & Komodinler

İhtiyaca göre taşımanızı kolaylaştıracak dolap modellerini tekerlekli tasarlatarak, temizlik ve yeni düzen sağlamada işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

7. Kompakt ve zarif

Uygulanacak stil ve tarza uygun maun rengi ahşap modeller, ya da açık tonları tercih edebilirsiniz.

9. Küçük odalar için ideal

Zevkinize ya da ihtiyaçlarına göre ebatları belirleyebilir, küçük ve dar odalar için boydan boya bir gardırop tasarlatarak depolama ihtiyacını muntazam karşılayabilirsiniz.

10. Tavandan yere modern çözümler

homify Akdeniz Giyinme Odası

Maun rengi ve beyazın muntazam uyumuyla sıcak bir atmosfer oluşturmanızı sağlayacak modern bir dolap.

11. Muntazam ve kusursuz

Açık raf sistemleri, çekmece ve dolapların bulunduğu bu örnekte döşeme zeminine yakın renk tonu tercih edilerek daha geniş ve ferah bir atmosfer oluşturulmuş.

12. Uyum ve ahenk

Mobilyalarla uyum ve ahenk sağlayan doku ve renk alternatiflerini değerlendirebilir, aksesuar ve mobilya ürünleri ile benzer stil öğeler taşıyan modeller dizayn ettirebilirsiniz.

13. Banyonuz için ideal dolap sistemleri

14. Canlı ve parlak renkler

homify Eklektik Giyinme Odası

Cazibe unsuru parlak renklerle beyaz zemini bir araya getirerek uyum ve ahenk sağlayabilir, sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

15. Ying-yang etkisi

homify Modern Giyinme Odası Mermer

Pratiklik ve estetik unsurlarla sürgülü kapı sistemlerinin uygulandığı bu dolap modelinde, ying-yang etkileri ile çarpıcı ve uyumlu kontrast renkler kullanılmış.

16. Gömme dolaplar

Tavan eğiminden ötürü kullanılmayan boş ve ölü alanları depolama amaçlı değerlendirebilirsiniz. Tamamen ahşap yüzeylerin uygulanması ile küçük ve dar alanda göz yormayan bir dizayn oluşturulmuş.

17. Buzlu cam ve ahşap

Tek duvarı tamamen depolama sistemlerine ayırıyorsanız, örnekteki buzlu cam ve ahşabın ağırlıklı kullanıldığı dolap modeli ilginizi çekebilir.

18. Pratik ve fonksiyonel

Açık askılık sistemleriyle beyaz dolap modeli, her mekana uyan tarzı ve sade çizgisi ile işlevselliği ön planda tutacaktır. Ayrıca, homify'da dekoratörler tarafından dizayn edilen, birçok farklı stil ve tarzda ev dekorasyonu örnekleri bulabilir, ilginizi çeken dekor fikirlerini değerlendirebilirsiniz.

19. Elegan

Şık ışıklandırma unsurlarıyla kontrast renklerin kullanıldığı boydan boyda dolap sistemleri hem kullanışlı, hem de estetik.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca 'Daha sade bir ev için kurtulmanız gereken 6 şey' yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu dolap modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler