Çorum'da nefes kesen bir villa

Aydin Sanli Aydin Sanli
homify Modern Evler
Loading admin actions …

Kolaylaşan iletişim sayesinde dünya küçük bir köy haline geldi. Böyle olunca da büyük şehirlerin her konuda trend belirleyici olma konusundaki egemenliği neredeyse sona erdi. Buna mimari tasarım alanı da dahil. Artık küçük şehirlerde de örnek alınacak mimari ve iç mimari çalışmalarına rastlamak mümkün oluyor.

Mimari konusundaki gelişmeye homify da büyük katkı sunuyor. Dünyanın bir ucunda çalışan bir homify uzmanı, dünyanın öbür ucunda bir proje gerçekleştirebiliyor. Tıpkı bu yazıda sizinle paylaşacağımız göz alıcı villa gibi. Sadece fotoğraflarını görerek bile büyüleneceğiniz villa Çorum'da bulunuyor. Ancak villanın tasarımına imzası bulunan Özhan Hazırlar ise çalışmalarını İstanbul'da yürütüyor. Uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip Hazırlar, ortaya olağanstü bir iş çıkarmış ve herhangi bir Anadolu kentinde de örnek alınacak bir tasarıma rastlanabileceğini göstermiş. Çok değil, bundan 20 sene önce biri Çorum'da böyle bir villa tasarımına rastlayacağımızı söyleseydi güler geçerdik herhalde.

Neyse, lafı fazla uzatmayalım ve Çorum'da bulunan bu dudak ısırtan villayı hep birlikte gezelim.

Asimetrik

homify Modern Evler

Büyük bir yeşil alan içinde bulunan villa asimetrik tasarımıyla dikkat çekiyor. İki katlı villa bu görünümüyle insana uzay yolculuğuna çıkmış hissettiriyor. Villa cephesinin birinci katında doğal taş malzeme kullanılırken, ikinci katta ahşap dokulu siding tercih edilmiş. İkinci kattaki iki balkon tasarımlarında da ssimetrik bir anlayış seçilmiş. Üç balkon da birbirinin tamamen aynısı değil. Resimde en yakında bulunan balkon yanları açık ancak üstü kapalı, yarı çıkma balkon şeklinde. Ortadaki balkon ise üç tarafı da kapalı ve ikinci kat oturum alanının içinde kalıyor. İki balkonda ortak olan ise çerçevesiz cam korkuluklar ve geniş cam penecere ve kapılar. Bu balkon tasarımılarının evin modern görüntüsüne katkısı büyük. En gerideki üçüncü balkon daha ziyade bir teras olarak adlandırılabilir. Dört tarafı da açık olan alanda krom nikel korkuluklar dikkat çekiyor. 

Villanın avlusu da tamamen mermerle kaplı. Özenli bir peyzajın ürünü olan avlu, villanın içi hakkında da fikir verir nitelikte.  

İçeri buyurun

homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Villanın içine ilk adımı attığımızda bizi bir hol ve bekleme salonu karşılıyor. Bu salon evden aynı anda hazırlanıp çıkmayan eşler için ideal bir fikir. Koyu renklerin hakim olduğu salonda denge koltukların açık renk döşemeleri ve duvarlardaki turuncu tonlarındaki seramiklerle saplanmış. Başarılı aydınlatma da ortamın boğucu olmasının önüne geçmiş. Karşı duvarı kaplayan desenli aynanın da mekana derinlik hissi kattığını belirtmeden geçmeyelim.

Mutfak ve yemek salonu

homify Modern Mutfak

Mermerin hakimiyeti mutfakta da sürüyor. Az önce gördüğümüz bekleme salonun zemininde ve mutfağın zemininde aynı mermer kullanılmış. Mutfak tezgahlarındaysa bu gri mermerin daha da koyusu, siyah damarlı mermer tercih edilmiş. Açık renk mutfak dolapları renk dengesini sağlıyor. Parlak lake mutfak dolapları ve birinci sınıf mermerler güçlü aydınlatmanın altında göz kamaştıran bir şekilde ışıldıyorlar. Arka plandaki mutfakla bağlantılı yemek salonunun bu açıdan bakıldığında mekana verdiği derinlik hissi mükemmel. Yemek salonun karşı duvarında yer alan şömine ise ortama sıcaklık katmış.

Orman manzaralı yemek

homify Modern Mutfak

Gelelim az önce gördüğümüz yemek salonuna. Bu açıdan bakıldığına ne kadar harika bir manzaraya sahip olduğunu görüyoruz. Salonda gri tonlar ağırlıkta olsa da geniş sürgülü kapıdan içeri dolan doğal ışık ortamın kasvetli olmasının önüne geçmiş. 

Salon

homify Modern Oturma Odası

Villanın salonu ise dış cephede gördüğümüz uzay çağı hissini tekrarlatıyor. Mekanda koyu renkler galebe çalsa da büyük bir dengesizlikten söz etmek mümkün değil. Üstelik mekanın iki geniş penceresinin gündüz ne kadar gün ışığı alacağı düşünüldüğünde, ortamın ne kadar ferah olacağını düşünmek zor değil. 

Salon iki bölümden oluşuyor. Biri yemek alanı, biri yaşam alanı. Sanırım salondaki yemek alanı yukarıdaki yemek salonunun aksine daha samimi misafirler için düşünülmüş. 

Mekanın tamamında kullanılan mobilyalar, zemin döşemeleri ve sıra dışı aydınlatma çözümleri bütüncül bir kompozisyon oluşturuyor. Salonun en dikkat çekici özelliklerinden biri de yaşam alanının bir duvarını komple kaplayan ahşap panel. Ahşap her daim bulunduğu ortama sıcaklık katıyor. Her türlü ahşap tasarım ve mobilyalar için bir uzmanımıza danışabilirsiniz.

Ebeveyn yatak odası

homify Modern Yat & Jetler

Ebeveyn yatak odasında, şu ana kadar görmediğimiz biçimde, zemin döşemesi için laminant malzeme kullanılmış ve böylece mekana bir sıcaklık katılmış. Geniş cam kapıdan odaya dolacak gün ışığıyla uyanılarak günde zinde bir başlangıç yapılabilecek odada, yatak başının yaslı olduğu duvar özgün biçimde açık renk birinci sınıf seramik malzemeyle kaplanmış. Bu tercih odaya sıra dışı bir hava katmış.

Çocuk odası

homify Modern Çocuk Odası

Aydınlık bir odanın çocuk ve gençlerin hem ruhsal durumuna hem de akademik başarılarına katkı sağladığı bir gerçek. Burada da bu anlayışı çok net bir biçimde görebiliyor. Her yerine beyaz rengin hakim olduğu oda ferah ve iç açıcı bir görünüme sahip.

Misafir yatak odası

homify Modern Çocuk Odası

Böylesine göz alıcı bir villanın misafir yatak odasının bile aynı derecede göz alıcı olmasını beklemek normal. İşte bu da villanın misafir odası. Tüm yatak odalarında olduğu gibi burada da açık renkler hakim. Misafirlerin bu bembeyaz odada erkenden uyanmak isteyeceklerini düşünüyorum.

Başka bir büyüleyici villa için tıklayın.

Bu villa projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler