Düşük bütçeyle samimi bir ev isteyenler için 12 şahane örnek

nihal e. nihal e.
Nişantaşı Kıvanç Sokak 2+1 Daire Projesi, Mandalin Dizayn Mandalin Dizayn Minimalist Oturma Odası
Loading admin actions …

Büyük masrafa girmeden samimi bir ev isteyenler için ilham verecek 12 örnek derlediğimiz yazımızı beğeneceğinizi umuyoruz.

​1- Mütevazi dış cephe

İlk örneğimizde müstakil bir evin dış cephesini görüyoruz. İki katlı evin zemin katında geniş bir veranda yer alırken üst katta ise yine geniş bir teras bulunuyor. Müstakil evlerin avantajı balkon, teras gibi alanların büyük yapılabilmesi. Ne yazık ki apartman dairelerinde böyle bir şans bulunmuyor.

​2- Taş ev

homify Kırsal Evler

İkinci örnekte yine bir müstakil bir evin dış cephesini görüyoruz. İlkinde betonarme bir yapı vardı. Bu örnek ise bir taş ev. Koyu gri taşlarla örülü ev yüksek maliyetli olmayıp aynı zamanda dayanıklı.

​3- Ahşap yapı

Bir diğer örnekte bu defa dış cephe yerine iç mekan resmi var. Bu kesitte hem mutfak hem de oturma odası bir arada görünüyor. Evin tamamen ahşap bir yapı. Bu nedenle iç mekanda da ahşap ağırlığı göze çarpıyor.

​4- Basit ama renkli

Resimdeki küçük oturma odası az eşya ile şık ve sofistike bir salon dekorasyonu meydana getirebileceğimizi kanıtlar nitelikte. Farklı renk ve desenlere sahip minderler süslenmiş rahat kanepeyi kütükten yapılma küçük sehpa tamamlıyor. Duvarda ise pastel tonlarında üç adet resim bulunuyor. Bu salon renkleriyle öne çıkan bir örnek.

​5- Renk oyunları

Sırada bir mutfak örneği var. Oldukça geniş görünen mutfak modern bir tarza sahip olup büyük oranda beyaz renkli. Yine de bu mutfak canlı ve sevimli renkleriyle hareketli bir görünüme sahip. Canlı renk paleti tüm mutfakta değil, kilit parçalarda kullanılmış.

​6- Tuğla taş görünümü

Fotoğraftaki küçük banyo mevcut alanını en iyi şekilde değerlendirmiş. Genellikle beyaz olan banyoların aksine kırmızılıklar ve kahverengi tonları iç içe geçiyor. Banyo duvarlarının köşe kısımlarında kırmızı tuğla taş görünümlü duvar kağıtları kullanılmış. Bu da oldukça ekonomik bir yöntem.

​7- Pratik çözümler

Bir diğer örnekte yine küçük bir banyo modeli karşımızda. Bu defa renkleriyle öne çıkan bir banyo yok. Aksine beton grisi duvarları oldukça solgun denebilir. Böyle bir banyoya sıcaklık katmak için çok basit ama etkili bir fikir uygulanmış. Lavabo tezgahı olarak tercih edilen ahşap masa hem işlevsel hem de ahşabın doğal tonu banyoya hayat katıyor.

​8- Ahşap canlılığı

Banyolardan yatak odalarına geçelim. Resimdeki kırsal stil yatak odası tarzının hakkını veriyor. Hem çok doğal hem sıcak hem de romantik. Tüm eşyalar ahşaptan yapılma olup bitkiler ve çiçek resimleriyle desteklenmiş.

​9- Duvar dokusu

Bir başka kırsal stilde dekore edilmiş yatak odasında zeminden duvarlara dek taş dokusu tüm mekana ağırlığını koymuş. Taş veya kerpiç yapılar standart evlere göre çok daha maliyetlidir. Bu resimde olduğu gibi duvarları boyadığınız takdirde iç açıcı bir görünüme de kavuşabilir.

​10- Bahar çiçekleri

Hem ekonomik hem de cazip bir yemek grubu için yuvarlak ahşap masalar hayli kullanışlıdır. Yuvarlak olmasından ötürü daha az yer kaplar ve ahşap olmasından ötürü dilediğiniz takdirde boyayabilirsiniz. Masanızı süslemek içinse bahar çiçeklerinden daha iç açıcı bir aksesuar bulamazsınız.

​11- Paletten dolap

homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler

Günümüzde popülerliği artan palet mobilyalar hafiflikten düşük maliyetli olmasına dek pek artıya sahiptir. Bu örnekte üst üste yerleştirilmiş paletlerden dolap tasarlanmış. Alt kısmına eklenen tekerlekler sayesinde dilediğiniz yere yerleştirmek mümkün.

​12- Aksesuarlarla samimi ortam

homify Modern Balkon, Veranda & Teras

Son örneğimiz sevimli bir teras örneği. Yine paletten yapılma rahat bir koltuk, çok sayıda yastık, bol bol yeşil bitkiler ve üstü karalanmış küçük kara tahtalar ile samimi terasınız hazır.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Klasik banyo fayansları yerine kullanabileceğiniz en güzel alternatifler' başlığına göz atabilirsiniz.

Bu ev modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler