Bu evleri başka yerde kolay göremezsiniz: 7 sıra dışı örnek

nihal e. nihal e.
Güzelbahçe Villa, VERO CONCEPT MİMARLIK VERO CONCEPT MİMARLIK Modern Evler
Loading admin actions …

Kimi çok lüks kimi sade ancak her biri benzersiz ve sıra dışı 7 örnek derlediğimiz yazıda aşağıdaki evlerin her birine hayran kalacaksınız.

​1- Asyatik mimari

homify Küçük Evler

İlk örneğimizde Asyatik mimariye uygun olarak inşa edilmiş bir ev var. Büyük ve korunaklı bir çatı ile büyük pencereler ve son olarak ahşap ağırlıklı bir yapı. Dış cephe tasarımında kullanılan siyah beyaz kontrastı ise oldukça başarılı.

​Banyo

homify Asyatik Banyo

Evin banyosu sade ve etkileyici. Banyonun bir duvarı tamamen cam duvardan oluşuyor. Bu da evi ilginç kılan özelliklerden biri. Mahremiyet açısından oluşacak sorunlar içinse yine eve bağlı bir duvara bakıyor camlar. Buraya beyaz taşlarla küçük bir bahçe yapılmış.

​2- Ahşap, beton ve taş

Hem ahşap, beton ve taş gibi farklı malzemelerin hem de renk geçişlerinin kullanıldığı dış cephe tasarımı çok derece büyüleyici. Aynı zamanda bolca terasa sahip iki katlı yapı lüks ve yaratıcı bir konut.

​Havuz

Böylesi büyük bir evin havuzu olmadan olmaz. Havuza ek olarak resimde teras düzenlemesini de görmüş oluyoruz. Özellikle terasın ahşap ve beton karışımı çatısı hayli ilgi çekici.

​3- Çarpıcı geometri

Sırada dış cephe tasarımıyla göz dolduran bir örnek var. İki kardeş ve aileleri için tasarlanmış lüks villa hiçbir yerde görmeyeceğiniz bir dış cephe tasarımına sahip. Işık oyunları ile birlikte ilginç geometrisi daha da vurgulanarak bir kez göreni bir daha baktırıyor.

​Farklı bir yatak odası

Villada yer alan sayısız yatak odasından biri son derece titiz döşenmiş. Özellikle yatak başı ile bağlanan geometrik tavan çalışması tıpkı dış cephe tasarımını andırıyor. Renk olarak ise bordo rengi yatak ve mor halı odanın yıldızı.

​4- Basit ama özgün

Bir diğer konut örneği diğerleri kadar gösterişli değil ancak tamamen kendine özgün olduğu rahatlıkla söylenebilir. Beyaz renkli evin bir bölümünü kaplayan koyu ahşap etkileyici bir kontrast oluşturmuş.

​Daracık ama aydınlık

Uzak Doğu evlerinde bu tür dar merdivenlere kolayca rastlayabiliriz. Bu örnekte de yine daracık bir merdiven ve koridor yer alıyor. Ancak tavan pencereleri sayesinde dar olmasına rağmen kesinlikle basık ve kasvetli bir ortam değil. Ayrıca siyah renkli korkuluk yine başarılı kontrastın güzel bir örneği.

​5- Asimetrik çatı

homify Modern Evler

Resimde görmüş olduğumuz ev özellikle sıra dışı çatı tasarımıyla öne çıkıyor. Asimetrik çatı örneğinin benzerine kolay kolay rastlamak mümkün değil. Acaba önden nasıl görünüyor?

​Keskin çizgiler

homify Modern Evler

Evin ön cephesi en az arkadan görünüm kadar çarpıcı. Bu defa çatının göğe uzanan sivri ucunuz görüyoruz. Aynı zamanda yine farklı bir pencere kullanımı var. dış cephede camla birlikte taş ve ahşap da kullanılmış.

​6- Geleceğin mimarisi

Fotoğraftaki yapı adeta gelecekten bir kesit gibi. O kadar büyüleyici ve görkemli bir ev ki hangi bir detaya odaklanacağımızı bilemiyoruz. Üst üste bindirilmiş kutuları andıran ev benzersiz, yaratıcı, çağdaş ve kusursuz. Elbette çok pahalı olduğunu da kabul etmek gerek.

​Görkemli iç mekan

Hayli geniş bir alana sahip yapıdaki oturma alanlarından biri adeta boşlukta kaybolmuş gibi. Evin dışı gibi iç mekanda da koyu tonlar hakim. Zikzak çizgiler biçimindeki tavan aydınlatması ve modern ateş çukuru karanlığı bir nebze olsun kırıyor.

​7- İç açıcı cazip bir ev

Son örneğimiz bir yazlık projesi. Taş evlerin hala kullanılabilir ve modern olabileceğini kanıtlayan bir örnek. Üstelik pembe çiçekler sayesinde özgün olmayı da başarmış görünüyor.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Rustik ve şirin: Bu evi çok seveceksiniz' başlığına bakabilirsiniz.

Bu ev örneklerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler