Oturma odaları için: 15 şahane taş duvar kaplama!

Meral Eser Meral Eser
Remodelación Casa BR, Juan Luis Fernández Arquitecto Juan Luis Fernández Arquitecto Modern Oturma Odası
Loading admin actions …

Evinizin atmosferini değiştirmek ya da bazı yenilikler yapmak mı istiyorsunuz? O halde şık ışıklandırma unsurları ile duvar dekorlarına hayat verebilirsiniz. Atmosferi değiştirmenin en etkili yollarından biri duvar dekorlarında fark yaratan dekoratif kaplama fikirlerdir. Eğer tekdüzelikten sıkıldıysanız ve natürel dokulara yer vermek istiyorsanız taş kaplama duvar sıcak bir atmosfer oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. Birbiriyle uyumlu farklı natürel dokuları bir araya getirebilir, ahşabın zengin alternatifleri, tuğla duvarlar ya da taş duvarlarla şık dekorlar oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda oturma odaları için ilham verecek 15 şahane taş duvar kaplama modeline yer verdik. İşte her zevke hitap edecek taş duvar dekorları!

1. Odayı güzelleştiren duvar dekorları

homify Klasik Koridor, Hol & Merdivenler

Merdiven alanı ile oturma alanını ayıran duvarda nişlerle beraber dekoratif bitki vazoları ve şık ışıklandırma unsurları kullanılmış. Ayrıca ahşap basamaklarla taş duvar kaplamanın bir araya geldiği oturma odasında nötr ve natürel renklerin ahengi hakim.

2. Bölme duvarda taş kaplama

Tavan dekorunda kullanılan ahşap kirişlerle taş duvar dekorunun dikkat çektiği şahane bir oturma odası. Taş duvar kaplama ile uyumlu renk ve dokular ahenk sağlıyor. Natürel doku ve renklerin sıcaklığının yanı sıra, şömine keyfi ile huzur veren bir atmosfer sağlanıyor.

3. Her yerde taş zarafeti

Tamamiyle natürel dokuların ahenk sağladığı yemek alanında şık ışıklandırma unsurlarıyla natürel dokuların ahengi ortaya çıkıyor. Taş duvarlarla çevrili yaşam alanı ahşabın da uyumuyla huzur dolu bir yaşam alanı olarak dizayn ediliyor.

4. Modern ve şık

Gerek tavan dekoruyla şıklık katan, gerekse taş duvar kaplamasıyla uyum sağlayan modern ve klasiğin buluştuğu bir oturma odası. Konfor ve lüksten vazgeçmeyenler için natürel renkleriyle sıcak bir atmosfere sahip.

5. Biraz görsel dengeyi kırmak için

Yalın ve sade tasarlanmış duvarların monotonluğunu azaltmak için geometrik formların içine taş kaplama duvar dekorları dizayn edebilirsiniz. Muntazam ışıklandırma unsurları ile daha cazip ve sıcak bir atmosfere dönüşebilir.

6. Dayanımı kuvvetli görünüm

Uzaktan bakıldığında yekpare görünüm kazandıran ve doğal taş zarafetini yansıtan şık duvar dekorlarını tercih edebilirsiniz. Dayanımı kuvvetli ve estetik dokusuyla ahşabın sıcaklığı bir araya geliyor. Şömine keyfi için uygun bir alan sunan bu projede ise rüya gibi bir atmosfer hakim.

7. Rustik esintiler

Modern çözümlerle rustik esintileri bir araya getirebilir, teras ya da kış bahçesi alanları için şık taş duvar dekorları dizayn edebilirsiniz. Çarpıcı tavan dekoru ile dikkat çeken bu örnekte ayrıca kontrast renkler kullanılmış.

8. Taş dokuyu öne çıkaran zemin uygulamaları

Yaşam alanlarında duvar zeminleri karakteristik çerçeveyi oluşturur. Dolayısıyla taş duvar kaplama ile zemin dokuları arasındaki uyum ve ahenk ilişkisi, ya da çarpıcı renklerin kullanılması ile dokular daha da ön plana çıkabilir.

9. Tüm odayı çevreleyen taş duvar dekorları

Oluşturmak istediğiniz sıcak atmosferi renkler, dokular ve malzemelerin ilişkileri belirler. Dolayısıyla taş duvarlar natürel dokularıyla daha sıcak ve huzur veren bir yaşam alanı dizayn etmenizi kolaylaştırır.

10. Farklı ebatlarda taş ölçekleri

Taşların görünümü farklı ebatlarda ve dokularda olabilir. Taş zarafetini tüm natürel dokularıyla bir araya getirerek zenginleştiren bir duvar dekoru dizayn edebilirsiniz.

11. Pürüzsüz ve muntazam

İster tuğla duvar dekorları oluşturun, ister benzer ebatlarda taş duvar kaplama malzemeleri uygulayın; pürüzsüz ve şık duvar dekorları oluşturabilir, natürel renk ve dokulardan vazgeçmeden sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

12. Farklı form ve dokuların bir araya gelmesi

Taş duvar kaplama ile istenilen duvar alanı bölünerek farklı formlarda, ya da farklı ebat ve dokularla dizayn edilebilir. Şık ışıklandırma unsurlarıyla taş yüzeylerin zarafeti daha da ön plana çıkacaktır.

13. Rustik tarz

Natürel dokuları hem dekorasyonda mobilya ürünleri ve aksesuarları seçerken kullanabilir, hem de rustik tarz ahşap ya da doğal taş kaplama malzemeleri ile bir araya getirerek ahenk oluşturabilirsiniz.

14. Ahşap ve taş dokuların uyumu

Huzur dolu bir yaşam alanı dizayn etmek için, natürel dokuları ağırlıklı kullanabilirsiniz. Ahşabın sıcaklığıyla doğal taş kaplama malzemesinin zarafeti göz okşuyor. Ayrıca, homify'da dekoratörler tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde proje bulabilir, ilham veren fikirler edinebilirsiniz.

15. Tüm görkemiyle geleneksel dokular

Hem modern hem de geleneksel dokuları bir araya getiren dekor fikirleri için, taş duvar kaplama uygulanacak alanı seçerken, estetik açıdan zarafeti ön plana çıkaracak renk ve dokuları tercih edebilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiyseniz, ayrıca ’Duvarları dekorlarını nişlerle süslemek için 16 parlak fikir’ yazımızda ilginizi çekebilir.

Bu taş duvar kaplama modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler