Türk iç mimardan Moskova'da modern bir daire projesi

Meral Eser Meral Eser
homify Minimalist Oturma Odası
Loading admin actions …

Bu yazımızda Moskova'da yapımı gerçekleşen şık ve özenle tasarlanmış bir daireye konuk olacağız. 125 metrekarelik bir alana yerleşen daire, minimalist yaklaşımla modern çizgileri buluşturuyor. Proje sürecinde planlar, kesitler, görünüşler ve diğer taslaklar için gereken tüm ölçüler alınarak plan üzerinde işleniyor. Kullanıcıların istekleri ve ihtiyaçlarını muntazam karşılayacak şahane proje, İç Mimar Özhan HAZIRLAR imzası taşıyor. Projelendirme aşamasında 3 boyutlu görsellerle birlikte modern ve şık bir daire dizayn ediliyor. Moskova'da bir inşaat firması ile anlaşmalı yapılan projenin iç mekan görselleri, tefriş planı ve bazı kesitlerine göz atalım.

Oturma odası: Sıcak atmosfer

YAŞAMA MEKANI homify Minimalist Oturma Odası

Modern stil dizayn edilen oturma odası dekorasyonunda doku ve renklerin uyumuyla yalın çizgiler hakim. Renk ve dokuların ahengiyle sofistike yaklaşım, şık ışıklandırma unsurları ile bir araya geliyor. Tavan dekorları genellikle evin diğer alanlarından ayrı tutularak ikinci planda bırakılabilir. Burada ise modern çizgilerle tavan dekoru, duvar ve döşeme zemini yekpare soft bir ahşap zeminle kaplanıyor. Şömine keyfi ile konfor sunan modern mobilyaların bir araya geldiği oturma odası, hem sıcak hem de ferah bir atmosfere sahip.

Açık plan: Modern çizgiler

YAŞAMA MEKANI homify Minimalist Oturma Odası

Duvar dekorları için de hem fonksiyonellik hem de estetiği bir araya getiren dekorlar oluşturuluyor. Açık raf sistemleri diğer zeminlerle uyumlu modern ve yalın çizgilerle tasarlanmış. Ayrıca duvar dekorlarına sanata yer veriliyor ve görsel açıdan bütünleşen estetik unsurlar göz ardı edilmiyor. Açık plan tasarlanan oturma odası, yemek alanı ve mutfak alanı muntazam dizayn ediliyor. Bölücü duvara gerek kalmaksızın alanları görevlerine göre ayırırken, tavan dekorları ve aydınlatma aksesuarları ile alanlar duvarsız ayrılıyor. Böylelikle daha ferah ve geniş bir görünüm sağlanan iç açıcı bir oturma odası dizayn ediliyor.

Mutfak: Minimalist yaklaşım

YAŞAMA MEKANI MUTFAK ALANI homify Minimalist Mutfak

Mutfak alanına göz gezdirirken, genel olarak göz yormayan yaklaşımıyla oturma odası ile uyum ve ahenk sağlayan renkler tercih edilmiş. Şık aydınlatma aksesuarları kullanılan mutfak alanında, açık renk tonları zemin uygulamaları tercih edilmiş. Minimalist çizgisiyle dikkat çeken mutfak alanı oldukça şık, konforlu ve çarpıcı. Mutfak dekorasyonunda dingin bir atmosfer sağlayan renk ve ışıklandırma unsurları ile hayalleri süsleyecek huzur veren bir daire dizayn ediliyor.

Yatak odası: Şık ve konforlu

YATAK ODASI homify Minimalist Yatak Odası

Yatak odası dekorasyonunda akılcı depolama sistemleri kullanılıyor ve bu yapılırken oda düzeni muntazam bir şekilde sağlanıyor. Modern mobilyaların kullanıldığı yatak odası dekorasyonunda, nötr renklerle ahşabın sıcak dokusu denge unsuru sağlıyor. Soğuk renklerle sıcak renk ve dokuları bir araya getirmek için hangi stil ya da tarzı uygularsanız uygulayın, uyum ve ahenk sağlayan zeminlerle denge unsurunu sağlayabilirsiniz. Oldukça şık tasarlanan yatak odasında modern çizgilerle konfor ve rahatlık hakim.

Tefriş planı

homify: minimalist tarz , Minimalist

Tefriş planı, kullanım alanlarında eşya ve aksesuarların konumları boyut ve ölçüleriyle çizilerek belirlenir. Plan düzleminde yemek masası ve sandalyelerin bulunduğu alanları, oturma grupları ve diğer eşyaları bir arada görebilirsiniz. Mobilyalar arasında kalan geçiş mesafeleri ile ölçekli çizilen planda gerçek ebatlarına göre çiziliyor. Ayrıca mutfak ve banyo elemanlarını da tefriş planı üzerinde gerçek ebatları ile gözlemleyebilirsiniz.

Kesitler

homify: minimalist tarz , Minimalist

Tefriş planı üzerinde görülen kesit çizgileri E-E kesiti, F-F kesiti ya da H-H kesiti gibi isimlendiriliyor. Burada 3 metre yüksekliğindeki dairenin, dikey açıdan kesildiğinde görülen malzemeleri ölçekli haliyle gözlemleyebilirsiniz. Mutfak tezgahı yüksekliği, dolaplar, mobilyalar ve dahası dikey kesildiğinde kesit üzerinde yükseklikleri ile birlikte incelenebilir. Ayrıca, homify'da iç mimarlar tarafından dizayn edilen, birçok farklı stil ve tarzda ev dekorasyonu örnekleri bulabilir, ilginizi çeken dekor fikirlerini değerlendirebilirsiniz.

Banyo: Ahşabın sıcaklığı ve ferahlık

Banyo homify Minimalist Banyo

Genel olarak evin diğer alanlarıyla uyum ve ahenk taşıyan renk ve dokuların kullanıldığı banyo dekorasyonunda, daha sıcak tonlarda ahşap zeminler kullanılmış. Banyoda oluşabilecek soğuk atmosferi yumuşatan natürel dokusuyla ahşabın zarafeti göz okşuyor. Modern banyo elemanları, cam duşakabin ve küvet alternatiflerini barındıran banyo, hem estetik hem de işlevsel yönden bir ailenin tüm ihtiyaçlarını muntazam karşılayacak donanıma sahip. Böylesi şık ve modern dizayn edilmiş tam donanımlı bir daireye sahip olmak istemez miydiniz?

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Başrolde ahşabın olduğu 20 güzel banyo’ yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu daire projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler