Havalar ısınıyor, hazırlıklar başlasın! Çardak ve teras kapatma modelleri için 10 şık örnek

Jardín Ecuestre, Región 4 Arquitectura Región 4 Arquitectura Minimalist Bahçe
Loading admin actions …

Doğa ile iç içe olmayı tercih edenler için havadar ve ferah esintisiyle açık alanlarda vakit geçirmenin keyfi başkadır. Çardaklar, konuklarını havadar alanlarda ağırlamayı sevenler için de ideal kullanım alanları sunuyor. Bahçeli evler için ideal kamelya ya da çardaklar, kullanım amacına göre teras kapatma modelleri oldukça ilgi görüyor. Doğaya daha yakın olmayı tercih edenler için havadar alanları dizayn etmek oldukça keyifli bir iştir. Bu yazımızda her zevke hitap edecek çardak ve teras kapatma modellerini bir araya getirdik, bahçeleriniz için ilham veren örnekler bulabilirsiniz.

1. Fazlasına gerek yok

Minimalist yaklaşımla sade ve yalın çizgilerle tasarlanan modeller, hem fonksiyonellik hem de estetik açıdan ihtiyacı muntazam karşılayacaktır. Havaların ısınmaya başladığı son günlerde sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğini ahşap iskeleti öne çıkaran bu model, ferah bir yemek alanı için zarif ve şık dizayn edilmiş.

2. Cam bölmeler

Eğer cam bir bölmeler eklenirse, yoğun sağanak olan günlerde koruyucu nitelik taşır. Sevdiklerinizle ve konuklarınızla sürpriz yağış sonrası keyfinizin bozulmasını istemiyorsanız, aydınlık ve ferah atmosferi bozmayacak cam bölmeler dizayn ettirebilirsiniz. Aynı zamanda böcek ve sineklerden korunmak isteyenler için de alternatif bir fikir olarak değerlendirilebilir.

3. Oryantal dokunuşlar

Kepenkleri anımsatan mat bölme malzemeleri yerine, kullanım ihtiyacına göre kapamanızı sağlayacak tül perdeler ya da su geçirmez perde modelleriyle şık bir çardak alanı dizayn edebilirsiniz. Estetik bir görünüm katması açısından oryantal dokunuşlarla ilgilenenler için ilham kaynağı bir çardak modeli.

4. Yaz için ideal ferahlık ve hafiflik

Kolayca monte edilebilen ve ihtiyaç duyulduğunda sökülebilen bu modeller hem hesaplı hem de kullanışlı. Özel kurulum becerisi gerektirmiyor, ihtiyaca göre kolaylıkla demonte edilebilir.

5. Mis kokularla ferahlık

Bu çardak modeli ise konutun bir uzantısı olarak devam eden sofistike bir tasarıma sahip. Arzu edildiğinde bir veranda ya da terasın örnek çardak modelleriyle kapatılarak, daha kullanışlı ve ferah bir yemek alanına dönüşmesi mümkün. Çocuklar için de güvenli ve kullanışlı alanlar dizayn edebilirsiniz.

6. Akşam keyfi

Akşam davetleri için bahçe mobilyaları ve aksesuarlarla şık ve özenle dizayn edilen bu örnekte, büyük bir parti için ideal kullanım alanları sağlanıyor. Eşsiz davetler için açık ve havadar alanları şık aydınlatma aksesuarları, barbekü ve bar alanı dizayn ederek eğlenceli hale getirebilirsiniz. homify'da peyzaj mimarları tarafından dizayn edilen nefis bahçe örneklerini takip edebilir, ilginizi çeken fikirler bulabilirsiniz.

7. Aile ve konuklar için ideal oturma alanları

Doğa ile iç içe getiren, ferah bir atmosfer sunan bu örnek birçok ailenin ihtiyaçlarını muntazam karşılayacak şekilde tasarlanmış. İhtiyaca göre güneş ışıklarını kıran perdelerle şık dekore edilmiş bu alan, bahçe bitkileri ve ağaçlarla çevrili, oldukça ferah ve şık.

8. Doğal malzemeler: Ahşabın sıcaklığı

Rahat ve samimi bir atmosfer için manzara ile bütünleşen şık bir teras kapatma modeli uygulanmış. Ahşabın ağırlıklı olarak kullanıldığı bu örnekte, teras keyfinden vazgeçmek istemeyeceksiniz. Teras mobilyaları tercih edilirken natürel dokularla uyumlu ürünler, renk ve dokular tercih edilmiş.

9. Klasik detaylar

Klasik stilden vazgeçmeyenler için detaylarla bir araya gelen estetik dokunuşlar bu örnekte toplanıyor. Montajı kolay ve sökülebilen ahşap prefabrik sistemler burada da kolaylık sağlıyor. Konfor sunan teras ve bahçe mobilyaları ile keyifli sohbetler edebileceğiniz bir manzara.

10. Tatil havası

Havuz sonrası içeceklerinizi yudumlamak, sevdikleriniz ve konuklarınızla keyifli sohbetler etmek için ideal bir manzara! Yaz ayları tatili ve dinlenmeyi çağrıştırır. Dingin atmosferiyle güneşin keyfini çıkarmak ve çocuklu aileler için korunaklı bir oturma alanı dizayn edilen bu proje, enfes manzarasıyla hayalleri süsleyecek.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Pergola ile teras dekorasyonu hakkında 6 şahane örnek’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu çardak ve teras kapatma modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler