Bir iç mimarın paranızı almadan size asla söylemeyeceği 6 dekorasyon sırrı

nihal e. nihal e.
CALDO E FREDDO, Emanuela Orlando Progettazione Emanuela Orlando Progettazione Modern Yemek Odası
Loading admin actions …

Sıfırdan bir ev döşediğinizde ilk önceliğiniz tarzınıza karar vermek olsun. Klasik, modern, endüstriyel, minimalist kısacası hangi stil size yakınsa baştan karar verdikten sonra evi planlamanız çok daha kolay olacaktır. Bununla beraber hemen hemen tüm dekorasyon stillerinde geçerli olan birtakım kaideler vardır. Örneğin herkes evinin daha ferah gözükmesini ister. Bu nedenle evi tıka basa eşya ile doldurmak her daim kötü bir fikirdir. En başta hareket alanını kısıtlar ve eşya yığını göz kalabalığı yaratır. Yahut siyah ağırlıklı gizemli bir oda hayal ediyorsanız güvenliğiniz için kilit noktaları aydınlatmanız gerekir. Örnekler çoğaltılabilir. Bugünkü yazımızda ise evleri olduğundan daha geniş gösteren dekorasyon hilelerine göz atacağız. Bu tüyoların evinizi dizayn ederken ilham vermesini umuyoruz.

1- Yüksekliği vurgulamak için duvarları kullanın

Bu öneri daha çok çatı katında yaşayanlar. Eğer eğimli bir tavana sahipseniz duvarları daha yüksek göstermenin basit bir yolu var. Bu durum için iç mimarlar duvarları dikey çizgilerle kaplamayı veya boyamayı öneriyor. Resimdeki örnekte gördüğünüz gibi oda perspektifini değiştirmek ve yüksekliğin görsel algılamasını arttırmak için gerçekleştirilmesi oldukça kolay olan küçük bir numara.

​2- Ayna kullanın

Optik bir illüzyon yaratmak ve daha ferah bir ortam oluşturmak için aynalar en basit yöntemdir. Yansıtma özelliği sayesinde bulunduğu mekana derinlik katar. Aynı zamanda parlak yüzeyi sayesinde evinizin daha ışıltılı görünmesini sağlar. Ekonomik açıdan da ucuzdur. Üstelik aynaları evinizin her odasına kullanabilirsiniz. Evden çıkmadan önce son bir kontrol için antrede, mutlaka banyoda, giysilerinizin üzerinizde nasıl durduğunu anlamak için yatak odasında vs. Kısacası aynalar hem pratik hem de işlevseldir.

3- Hafiflik hissi için soluk zeminler seçin

homify Modern Oturma Odası

Zemin, alan kavramında kilit bir rol oynar. Örneğin salonunuzda hafiflik hissiyatı yaratmak için geniş ahşap zemin tercih edebilirsiniz. Resimde gördüğümüz oturma odasında koyu tonlu mobilyalar tercih edilmiş. Buna karşın ferah bir oda burası. Sebebi ise geniş pencereler, beyaz duvarlar ve yine açık tonlu ahşap döşeme. Elbette hafiflik hissi için mutlaka çıplak zemin tercih etmek zorunda değilsiniz. Yine soluk ve pastel rengi halı ve kilimler kullanarak benzer bir etki sağlayabilirsiniz.

4- Boşlukları büyütmek için renklerle oynayın

Küçük bir odanın daha büyük görünmesi için nasıl bir tüyo gerekir? Odanın en uzak duvarı için koyu ve baskın bir renk tercih edip diğer duvarları ise beyaz ya da açık tonlara boyayarak. Bu küçük hile sayesinde insanların algısıyla oynayarak mevcut alanınızın olduğundan daha büyükmüş gibi gösterirsiniz. Elbette tüm duvarları beyaza boyamak da bir seçenek. Ancak küçük odalar için bu yöntem daha başarılı.

​5- Odayı daha aydınlık yapmak için küçük tüyolar

kate apt, labzona labzona Eklektik Yatak Odası

Eviniz çok karanlık ve kasvetli mi görünüyor? O halde ferahlık hissini sağlamak için birkaç şey birden deneyebilirsiniz. Örneğin tarz olarak bahar teması seçerek canlı ve parlak renklerle iç açıcı bir oda elde edebilirsiniz. Resimdeki yatak odası bu duruma güzel bir örnek. Yatağın dayandığı duvar insanın içini açan turkuaz rengine boyanmış. Yine aynı duvara uygulanan kuş biçimindeki çıkartmalar gök yüzünü çağrıştırıyor.

​6- Göz yanılsaması yaratan duvar kağıtları alın

Son öneri biraz cesaret gerektiriyor. Ancak eğlenceli ve yaratıcı bir dekordan korkmuyorsanız tam olarak aradığınız şey. Hem evi büyük gösterecek hem de esprisi var. Örnekte gördüğünüz ev yüksek tavanlı. Bu avantajını daha da arttırmak için sanki gerçekmiş gibi duran bir tünel resmi uygulanmış duvara. Sonuç başarılı.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Artık kurtulmanız gereken 13 eşya' başlığına bakabilirsiniz.

Bu dekorasyon hilelerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler