Türk evlerinin banyolarından 8 kullanışlı fikir

Özlem K. Özlem K.
homify Modern Banyo
Loading admin actions …

Banyolar günün yorgunluğunu attığımız, rahatlamak için bazen uzun zamanlar geçirdiğimiz, yıkanmak dışında arınma hissi için de ihtiyaç duyduğumuz adeta birer hamam ve dinlenme alanı görevi de görmeye başladı. Kültürümüzde iç mekanda banyo kavramı oldukça yeni, oysa banyonun bir arınma, dinlenme ve yenilenme mekanı olması ise oldukça eski. Eski zamanlarda banyo için hemen hemen her mahallede bulunan hamamlara gidilir, tuvalet ise genelde evin dışında yer alırmış. Zamanla, kanalizasyon sisteminin düzgün kurulması ve apartman hayatına geçişle banyolar konutların içlerine taşınmış ancak bu aşamada boyutları oldukça küçülmüş, bu esnada banyonun dinlenme alanı olma görevi de ihmal edilmiş. Günümüzde ise banyo tasarımına verilen önem artmaya başladı. Yoğun bir şehir ve iş hayatından sonra dinlenmek ve huzur bulmak için birçok kimse banyonun temiz ve tazeleyici özelliğinden yararlanmaya başladı. Hatta birçoğumuz güne duş ile başlayarak bu mekanları yatmadan önce ve kalktıktan hemen sonra ilk gördüğümüz mekanlar haline getirdik.

Banyoda geçirilen sürenin artması, dekorasyon imkanının ve farklı zevklere hitap eden çeşitli banyo aksamların çoğalması, değişen trendler derken banyolarımızı da beğenilerimize en uygun hale getirmeye başladık. Bu sayfamızda banyolar için Türk evlerinden 8 kullanışlı fikri bir araya getirdik. Ülkemizden iç mimar, dekoratör ve banyo tasarımcılarının çalışmalarından oluşan derlememiz, banyosunda yenilik yapmayı düşünen okuyucularımız için ilham kaynağı olacaktır.

Çift lavabolu bir banyo

Son yıllarda dekorasyon dergilerinde de sıklıkla görmeye başladığımız bir trend, banyolarda çift lavabo. Özellikle sabah telaşında işe yarayan ve iki kişinin aynı anda hazırlık yapabilmesini sağlayan çift lavabolar listemizin ilk sırasında.

Bol bol depolama ünitesi

Banyonun derli toplu olması mekana düzen ve ferahlık getirecek, içinde geçirilen vaktin daha az sıkıcı olmasını sağlayacaktır. Yedek havlular, yedek sabunlar ve diğer deterjanlar, makyaj malzemeleri, hijyenik pedler, tıraş malzemeleri ve benzeri tuvalette ya da banyoda depoladığımız onlarca malzeme için banyomuzun şeklinde ve tarzına uygun bir depolama sistemi yaratabiliriz. Banyoya uygun dolaplar yerleştirebileceğimiz gibi, hasır sepet türü şık ve kullanışlı parçalar kullanarak da bu ürünleri kategorilerine göre ayırıp kolay erişilebilir bir şekilde depolayabiliriz. Banyo dolaplarını ise banyonun ölü olan olarak nitelendirebileceğimiz kenar ve köşelerine yerleştirebilir, bu alanlara uygun hazır ürünler bulamıyorsanız, mutfak-banyo firmalarına banyonuza öze tasarımlar yaptırabilirsiniz. homify sayfaları üzerinden yaşadığınız yere yakın, banyo ve mutfak dolapları konusunda uzmanlaşmış firmaya ulaşmanız mümkün. Tek yapmanız gereken şey, üst menüde yer alan Profesyoneller sekmesine tıklamak ve gerekli verileri girerek aramanızı daraltmak.

Oturaklı duş alanı

homify Modern Banyo

Banyonuzda hamam keyfine ne dersiniz? Detaylar Banyonuz küçük diye üzülmeyin siz de hamam keyfi yaşayabilirsiniz başlıklı yazımızda!

Aynalı lavabo üstü dolabı

homify Modern Banyo

Depolama ünitesi ve/veya ezca dolabı olarak kullanılabilecek aynlı dolaplar da banyolar için harika bir fikir. Üstelik aynayı duvardan 20-25 cm kadar öne çıkaran bu tür dolaplar makyaj yaparken de çok kullanışlı oluyor!

Göz alıcı, geniş bir ayna

Banyoyu olduğundan da büyük gösterecek bir numaralı etmen: Ayna. Evin tüm odalarında mekanı olduğundan büyük ve ferah göstermesi için kullanılmasını önerdiğimiz ayna elementinin en anlamlı olduğu mekanların başında banyo geliyor. Aynasız bir banyo elbette düşünülemez ancak lavabonun üzerine asacağınız küçücük bir ayna istediğimiz etkiyi yaratmayacaktır. Ayna seçiminiz mümkün olduğunca büyük olmalı. Lavabonun az üzerinden başlayıp tavana yaklaşmalı, genişlik olarak da boydan boya olabilir. Kısacası, ne kadar büyük, o kadar iyi. banyonuz küçükse aynayı çerçevesiz modellerden seçmeniz doğru olacaktır.

Zeminle aynı hizada duş alanı

Günümüzün bir başka banyo trendi ise zeminle tamamen aynı hizada olan duş alanları. Yukarıdaki son moda banyo örneğinde de gördüğümüz bu tasarım mekanlara minimalist ve modern bir hava kazandırıyor. Değişik modelde çeşitleri olan, ister köşe, isterse de düz duvar kenarına yerleştirebileceğiniz duş alanları genelde çerçevesiz cam kabin ile kaplanıyor, böylece mekanda ne yükseklik he de paravan anlamında bir bölünme olmuyor, bir bütünlük sağlanıyor. Cam kabinlerin dışarı doğru açılan, içeri doğru açılan, sürgülü, bütün, yarın gibi değişik modellerini bulmak mümkün. Bu tasarım aynı zamanda diz problemi yaşayan ve yüksek yerlerden geçerken zorlanan insanlar için de tavsiye ediliyor.

Bu banyo fikirlerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler