Küçük evler için 10 zekice depolama çözümü

Как декорировать маленькие прихожие?, ООО "Сфера" ООО 'Сфера' Kolonyal Koridor, Hol & Merdivenler
Loading admin actions …

Ev içinde fazla eşyalarımızı veya nadiren kullandığımız eşyalarımızı depolamak ve düzenli bir şekilde muhafaza etmek oldukça zordur. Özellikle küçük evlerde bu durum içinden çıkılmaz bir sorun haline gelir.  Küçük evlerde depolama çözümleri geliştirmek, evinizi hem işlevsel  ve fonksiyonel bir ev haline getirecektir hem de istediğiniz tüm eşyalarınızı düzenli bir şekilde muhafaza etme şansına sahip olursunuz. Evin her alanında yapacağınız pratik çözüm ve tasarımlar ile küçük evlerde  farklı depolama çözümleri üretebilirsiniz. Bu gün özellikle küçük evlerin en büyük sorunu olan depolama çözümlerini içeren  birbirinden farklı ve şık tasarımları inceliyoruz. Bu tasarımlar ile hem estetik ve zarif bir ev dekorasyonu yapabilir hem de depolama sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.

Zemin altı alanlar

Evinizde yer alan zemin kotunu yükseltebilir, zeminin altında kalan alanı istediğiniz gibi depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede evinizde kolay bir kullanıma sahip depolama alanına sahip olabilirsiniz.

Yatak tasarımı

Evinizde yatak odası dekorasyonu yaparken yatağınızı yerden yüksekte yaparak yatağın altını bir depolama alanı gibi kullanabilir, yatak ön ve yan yüzeylerini de kitaplık vb. amaçlar için kullanabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz depolama alanlarını sağlamış olursunuz.

Banyo rafları

Banyo içinde şık duvar rafları yaptırarak banyonuzda ihtiyaç duyduğunuz aksesuar alanına sahip olabilir, banyonuzun kalabalık görünmesini önleyebilirsiniz. Rafları cam olarak tercih etmeniz size daha şık bir banyo dekorasyonu yapma imkanı sağlar.

Saklama kutuları

Evinizde saklama kutuları kullanarak ihtiyacınız olan depolama alanlarını sağlayabilirsiniz. Saklama kutuları için oturma grubu veya yatağınızı yerden yüksekte yapmanız yeterli olacaktır. Kutuların renklerine dikkat etmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Fonksiyonel mobilyalar

evinizde dekorasyon içinde kullandığınız mobilyaları fonksiyonel mobilyalar içinden seçmeniz size avantaj sağlayacaktır. Altı çekmeceli olan geleneksel çekyatların modern versiyonları ile evinizde harikalar yaratabilir, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Oturma koltukları

Küçük bir eviniz var ise modüler oturma koltukları yaptırabilir,  ihtiyaç duymadığınız zamanlarda resimdeki gibi oturma grubunun arkasına gizleyerek saklayabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kullanabilir ve diğer zamanlarda saklayabilirsiniz.

Duvar rafları

Elbiseleriniz için duvar boyunca raf sistemi yaptırabilir, duvarınızın tamamını depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca  yatağın altını da elbiseleriniz için kullanabilir ve ev içinde ihtiyaç duyduğunuz depolama alanlarını oluşturabilirsiniz.

Vestiyer mi koltuk mu ?

Kapı girişinde kullandığınız vestiyeri özel bir tasarım ile hem vestiyer hem oturma alanı hem de kutularınızı saklama alanı olarak kullanabilir, ihtiyaç duyduğunuz depolama alanlarının dışında fonksiyonel bir mobilyaya sahip olabilirsiniz.

Merdiven altları

Merdiveninizin alt kısmını ölü alan olarak bırakmak yerine  resimdeki gibi bölümlendirip şık ve zarif depolama alanları haline getirebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz depolama alanları için bu ölü alanları kullanabilirsiniz.

Boy aynaları

Yatak odasında yer alan boy aynasını aynı ölçülerde bir dolap şeklinde yaptırıp hem ayna hem de dolap olarak kullanabilir, yatak odanızda ihtiyaç duyduğunuz depolama alanlarını oluşturabilirsiniz.

Bu depolama çözümlerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler