Mükemmel erkek odası süslemesi nasıl yapılır?

ümit  atdağ ümit atdağ
Holland Park: Notting Hill, Roselind Wilson Design Roselind Wilson Design Modern Çocuk Odası
Loading admin actions …

Modernleşen dünya da artık evde yaşayan her bireyin bir odası olacak şekilde ev tercihleri yapılmakta, her bireyin yaşına ve cinsiyetine göre oda dekorasyonları yapılmaktadır. Evlerimizde yapılan dekorasyonlar, modaya uygun bir şekilde yapılırken evin genç odası, bebek odası veya çocuk odası gibi alanları çocukların yaşlarına ve zevklerine göre dekore edilir. Evden bağımsız olarak yapılan bu dekorasyonlar, odayı kullanacak bireyin isteklerine, gelişimlerine göre dekore edilmeli ve dekorasyon için bireylerin düşüncelerine yer verilerek bireylerin isteğine göre yapılmalıdır. Bu sayede hem erkek genç odası dekorasyonu, içinde yaşayacak olan bireyin istediği gibi dekore edilmiş olacak hem de dekorasyonunuzu mükemmel bir şekilde yaparak evinizde dekorasyon bütünlüğü sağlamış olacaksınız.Peki mükemmel bir erkek genç odası dekorasyonu veya süslemesi nasıl yapılmalıdır ? 

Erkek genç odası veya erkek çocuk odası dekorasyonlarında öncelikle duvar rengi seçimi veya duvar kağıdı seçimi yapılmalıdır. Duvar rengi seçiminde, erkek çocuklar için hakim renk olan mavi renk tercih edilmeli, duvar kağıdı kaplaması yapılacak ise mavi renk içerikli veya mavi desenlerin bulunduğu erkek bireylerin tercih edeceği erkeklere özgü görsellerin yer aldığı duvar kağıtları tercih edilmelidir. Duvar kağıtlarının seçiminden sonra yapılması gereken en önemli seçim, erkek odasında bulunacak dekorasyonun tamamlayıcı unsurları olan mobilya seçimleridir. Erkek odalarında erkeklere özgü, araba şeklinde, futbol sahası motifi verilmiş yatak modelleri, ranza şeklinde tasarlanmış özel alt tarafı depo veya muhafaza alanı olarak kullanılacak üst tarafı yata olarak kullanılacak yatak modelleri tercih edilmeli veya genç erkek bireyin istediği özel tercih olan yatak modeli tercih edilerek ana mobilya seçimi yapılmalıdır. Yapılan seçimde dikkat edilmesi gereken  nokta ise, mobilyaların renklerinin oda dekorasyonuna uyumlu olmasıdır.

Yatak modelinin seçiminden sonra, diğer mobilyaların seçimi yapılmalı, ve dekorasyon tamamlanmalıdır. Ev dekorasyonunda tercih edilen moda göz önüne alınarak yapılacak olan seçimler aynı zamanda genç erkek bireylerin zevklerine uygun olmalıdır. Minimalist dekorasyon modasını tercih etmişseniz yapmanız gereken  sade mobilyalar ile dekorasyonu yapmaktır. Bir yatak takımı, bir bilgisayar veya çalışma masası, bir de kitaplık gibi bir kaç parçadan oluşan bir dekorasyon ev dekorasyonunuzla uyumlu olacaktır.  Gösterişli bir dekorasyon tercih ettiyseniz, erkek genç odası dekorasyonunu da gösterişli şekilde dekore etmelisiniz. Genç erkek bireyler odalarının kendilerine özgü olduğunu düşündükleri için, bütün hobi araç gereçlerini göz önünde bulundurmak için duvarları kullanacak veya ortalıkta muhafaza edeceklerdir. Bu nedenle yapacağınız dekorasyonun gösterişli olması için özel bir çaba sarf etmeniz gerekmez. Sadece dağınık görüntü oluşturmaması için dikkatli bir oda düzeni sağlamalı ve görsel bir dekorasyon yapmalısınız.

Erkek genç odası dekorasyonlarını yaptıktan sonra oda süslemesi yapmak için yine oda kullanıcısının isteklerine göre süslenmelidir.  Erkek birey, futbola düşkünse, futbol içerikli süslemeler yapılmalı, arabalardan hoşlanıyorsa araba motifleri içeren, araba resimlerinin bulunduğu süslemeler seçilmeli ve dekorasyon yapılmalıdır. Erkek bireyimiz müzikten hoşlanıyorsa sevdiği grup yada sanatçının resimleri kullanılmalı, hoşlandıkları, ilgi duydukları her alandan aksesuarlar seçilerek oda süslemesi yapılmalıdır.  Oda süslemesi için erkek bireyin ilgi alanları dikkate alınmalı ve süs aksesuarlarının sergileneceği alanlar ilgi alanlarını içerecek şekilde yapılmalıdır. Erkek birey odasını dekore ederken bu önemli noktalara dikkat etmeli, titiz seçimler yaparak özel bir dekorasyon yapmalısınız. Dekorasyon yaparken yardım almak veya yapılmış erkek dekorasyon odalarından fikir edinmek için homify çocuk odası dekorasyonlarını inceleyerek fikir edinebilir veya şık ranzalı genç odası yazısını inceleyerek erkek odası süslemesi ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Zamansız bir tema seçin

Erkek odası süslemelerinde dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de ana tema olarak tercih edeceğiniz temanın belirli bir zamana veya moda ait olmamasıdır. Bunun temel sebebi ise; seçtiğiniz ana temanın belirli bir süre sonra geçerliliğini yitirmesi ve sizin yeni bir erkek odası süslemesi yapmak durumunda kalacak olmanızdır. Bu nedenle yapacağınız dekorasyonlarda erkek odası için ana tema seçimini her dönem sizi rahatsız etmeyecek ve aynı zamanda özel bir dekorasyon yapmanızı sağlayacak renklerde ve görsellikte ana tema seçmelisiniz. Bu sayede hem istediğiniz zaman farklı süslemeler yapmanıza izin veren hem de sadece belirli bir döneme ait süslemeler yapmaktan kurtulacağınız  bir temaya sahip genç odası dekorasyonu yapabileceksiniz.

Güzel bir renk tercih edin

Erkek dası süslemelerinde süslemenin ana teması olarak seçeceğiniz renk çok önemlidir. Tercih edeceğiniz renk hem erkeklere özgü renkler içerisinde yer almalı hem de yapacağınız dekorasyona uygun, mobilyalar ile uyumlu, dekorasyonunuzda renk bütünlüğü sağlayan göz alıcı bir renk olmalıdır. Bu sayede erkek odası süslemelerini daha kolay yapabilir, istediğiniz süs aksesuarlarını erkek odasında kolaylıkla dekore edebileceksiniz.

Geniş yatak tercih edin

Erkek odalarında mobilya seçimleri yaparken yatak seçimine dikkat etmeli ve erkekler için geniş ve büyük yataklar seçmelisiniz. Geniş ve büyük yatak modelleri ile erkek odalarının iç hacimleri dolu görünecek, aksesuarlar ile yapacağınız süslemeleri duvar rafları ile yapabilirsiniz. Ayrıca erkek bireyler geniş yataklar sevdiklerinden erkek bireylerin de istedikleri olmuş olacaktır. Bu sayede istediğiniz erkek odası süslemelerini yapmış olursunuz.

Oyun köşesi yapın

Erkek odası dekorasyonu ve süslemesi yaparken erkek bireylerin yaş gruplarına göre sınıflandırma yapmalı, küçük yaştaki bireyler için oda içerisinde eğitim alanı, oyun köşesi oluşturmalısınız. Bu sayede gelişme çağındaki erkek bireyler için örnek resimde olduğu gibi hayvanları ve doğayı tanıma imkanı oluşacağı gibi değişik eğitimleri keyifli ve sıkılmadan verebileceğiniz, kolaylıkla eğitebileceğiniz bir eğitim alanı oluşturmalısınız. Erkek bireyler için eğitim alanı ve oyun köşesi oluştururken renk seçimlerini özenli bir şekilde yapmalı, oda içindeki diğer mobilyalar ve duvar kağıdı renkler ile uyumlu olmasını sağlamalısınız. Böylece çocuk odası içinde oluşturacağınız tema sırıtmamış ve bir bütünlük oluşturmuş olacaktır. Örnek resimde çok tatlı bir erkek çocuk odası dekorasyonu örneği bulunmaktadır. Bu örnekte olduğu gibi hem perde renkleri hemde oyun alanı, eğitim köşesi özenle dekore edilmiştir.

Eğitim alanı oluşturun

Erkek bireylerin odalarında gelişimlerinin sağlıklı olması için örnek resimdeki gibi bir eğitim alanı olarak hayatı daha kolay öğrenmeleri sağlanabilir, çocuk odası daha kolay ve daha görsel dekore edilebilir. Örnek resimde olduğu gibi odanın bir kısmı eğitim alanı şeklinde dizayn edilmiş, özel bir masa konularak çocukların eğitimi daha kolay almaları sağlanmıştır. Yapacağınız eğitim alanı dekorasyonunda çok renkli bir alan oluşturmak için farklı renkleri bir arada kullanarak çocuklarınızın sıkılmadan eğitim alacakları ve eğlenecekleri alanlar oluşturun.

Tipik erkek aksesuarları kullanın

Erkek odası dekorasyonunda ve süslemelerinde kullanacağınız aksesuarları erkeklere özel tipik süs aksesuarlarından seçmelisiniz. Örnek resimdeki gibi yarış arabası şeklinde yatak seçerek, erkek oyuncakları olan kamyon, araba, silah, futbol aksesuarları gibi aksesuarları kullanarak erkek odası süslemeleri yapabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız dekorasyonun erkek çocuğu odası yada erkek genç odası dekorasyonu olduğu kolaylıkla anlaşılacaktır. Tipik erkek odası aksesuarları  oda süslemesini kolaylıkla yapmanızı sağlayacak, odanın daha toplu bir halde görünmesine yardımcı olacaktır.

Erkek genç odası dekorasyonunu mükemmel hale getirmek için yapılan bu önerileri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler