Türkiye'den 7 enfes prefabrik konut projesi

Homify Homify
Hannprefabrik dubleks villa, Hannprefabrik Hannprefabrik
Loading admin actions …

Prefabrike evler istenilen metrekarede ve kat sayısında üretilebilen ve dekorasyonu, su ve kanalizasyon sistemi, elektrik tesisatı, ısı ve ses yalıtımı, diğer yapı çeşitleriyle aynı çözümlere dayanan bir modüler yapı sistemidir. Yapı sektörünün gelişmesi ve teknolojik ilerlemeler sayesinde artık betonarmeye alternatif olabilecek birçok yeni yapı sistemi üretiliyor. Yapı malzemelerinin her geçen gün gelişmesi ve çeşitlerinin artması da daha kullanışlı ve ekonomik çözümler sunuyor. Bunların içerisinde en yaygın olanı, son yıllarda ülkemizde de popüler olan modüler ve prefabrike yapı sistemleridir. Modüler ve prefabrike yapılar, tıpkı bir lego gibi parçalardan oluşan, ana malzemeleri fabrikalarda üretilen ve yerleşeceği alana taşınabilen yapılar olarak biliniyor. Çelik konstrüksiyon evler ve konteyner evler de birer modüler yapı çeşididir. Prefabrike yapıların betonarmelere göre birçok avantajı bulunmasının yanı sıra neredeyse hiçbir eksiği yoktur. Modüler yapılarda da tıpkı geleneksel mimaride olduğu gibi kullanıcının isteği doğrultusunda üretim yapılır. Isı ve ses yalıtımı gibi konularda betonarme için geçerli olan bütün teknikler uygulanabilir. Ayrıca modüler yapılarda genelde çelik konstrüksiyon kullanıldığı için çok daha dayanıklı ve sağlamdır. Minimum inşaat atığı çıkardığı ve beton sulama gibi ihtiyaçları olmadığı için inşası oldukça ekolojiktir. Eğer siz de betonarme yapılara alternatif arıyorsanız ve taşınabilir modüler yapılar ilginizi çekiyorsa bu yazıda sizlere Türkiye'den 7 prefabrike ev modeli sunacağız. Birbirinden güzel mimarilere sahip olan bu evlerin prefabrike olduğuna inanamayacaksınız.

Modüler evlere daha farklı örnekler görmek isterseniz ’Modern ve etkileyici 10 modüler konut’ başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

İki katlı basit bir model

homify Modern Evler

İki katlı ve kiremit çatılı bu yapı görenleri hayran bırakacak bir güzelliğe sahip. Verandasında sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz böyle bir evi benzeri bir villadan çok daha ucuza yaptırabilirsiniz. Ev hakkında daha detaylı bilgi almak için firma sayfasına mutlaka uğrayın. Kendi evinizi yaptırmaya karar verdiyseniz inşaat şirketleri ile iletişime geçerek hemen hazırlıklara başlayabilirsiniz. 

Tamı tamına bir villa

ersin usta homify Modern Evler Ahşap Ahşap rengi prefabrik villa

Betonarme yapıya sahip lüks bir villadan hiçbir eksiği bulunmayan bu iki katlı yapı da bir prefabrike ev. Yeşil shingle kaplama çatısı ve kiremit rengi dış cephesi ile Amerikan country evlerini andıran bu yapının iç mekanları da görülmeye değer. Böyle bir bahçeli eviniz olsun istiyorsanız hemen prefabrike ev araştırmasına başlayabilirsiniz.  

Tek katlı sade bir proje

Projesini gördüğünüz bu ev, en basit prefabrike yapılardan biridir. Tek katlı sade yapılı ve oldukça ekonomik olan bu evlerin çatı ve yalıtım özelliklerini bütçenize göre belirleyebilirsiniz. Basit bir bahçe bakımı ve modern bir dekorasyonla size rüya gibi bir hayat sunabilir.   

Bu evin prefabrik olduğuna inanmak zor

Beyaz ve siyah renklerinin muhteşem kontrastını dış cephesinde barındıran bu iki katlı ev de bir prefabrike yapı. İnanması zor olsa da böyle bir evi oldukça kısa sürede ve çok ekonomik fiyatlara yaptırmanız mümkün. Geniş ve kullanışlı iç mekanları bulunan evin bahçesini ise dilediğiniz gibi yaptırabilirsiniz. 

Küçük araziler için uygun, kullanışlı bir yapı

İki katlı bu sevimli ev de ülkemizde üretilen prefabrike yapılara güzel bir örnek. Açık renk tonlarının tercih edildiği dış cephesiyle ferah bir görüntü sunan evin iç mekanları da oldukça ferah ve kullanışlı. Böyle bir ev sizin emeklilik planınız bile olabilir. 

Tek kişilik ev

Tek kişilik ve minimal bir yaşam hayal ediyorsanız bu ev tam sizlik olabilir. Çelik veya ahşap strüktürlerle yapılabilecek bu evin iç mekanı ise şaşırtıcı derecede ferah ve modern. Tatil planı olarak bile değerlendirebileceğiniz bir yapı.

Şirin bir villa evi

İlk görüşte aşık olacağınız bu sevimli ev, eksiksiz bir villa olmasının yanı sıra prefabrike yapıya sahip. Hayalleri süsleyecek güzellikteki bu evi daha yakından tanımak için firma sayfasına tıklayabilirsiniz. Üstelik firmanın diğer prefabrike modellerini de görebilirsiniz.  

Bu yerli prefabrik evleri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler