Mutlaka temizlemeniz gereken 15 gizli alan

umit atdağ umit atdağ
homify Endüstriyel Duvar & Zemin
Loading admin actions …

Hepimiz evimizin steril ve hijyenik olmasını ister düzenli olarak temizlik yaparız. Evinizde düzenli olarak temizlik yapsanız dahi unuttuğunuz, es geçtiğiniz veya görmediğiniz alanlarında temizlenmesi ve mikroplardan arındırılması gereklidir. Bu gün bu yazımızda her evde yer alan ve mutlaka temizlenmesi gerektiği halde  unutulan ve kirli kalan alanları inceliyoruz. Homify farkı ile bir evde yer alan ve mutlaka temizlenmesi gereken gizli alanları ayrıntılı bir şekilde inceleyerek evlerinizde maksimum steril ortamı yaratmalı ve çocuklarınız için risk oluşturmasını önlemelisiniz. Evinizde yer alan ve gizli kalmış olan bu alanları birlikte inceleyelim.

Abajurlar

Evinizde yer alan abajurların içi ve alt kısımları mutlaka temizlenmeli ve buralarda toplanan toz, mikrop gibi tehditler ortadan kaldırılmalıdır.

Mutfak çekmeceleri

'Vivid Classic' Kitchen - drawer homify Klasik Mutfak

Mutfaklarda yer alan çekmeceler sürekli temizlense de çekmecelerde yer alan kaşık ve çatal kalıplarının altı ve kenarları uzun süre temizlenmeden kaldığında mikroplar için yuva haline geleceği için bu alanlar mutlaka temizlenmelidir.

Bıçak blokları

Mutfak tezgahı üzerinde yer alan bıçak blokları sürekli temizlenmeli, bıçak yuvaları özel bir  sıvı ile titiz bir şekilde temizlenerek oluşacak risk ortadan kaldırılmalıdır.

Vantilatörler

homify Endüstriyel Duvar & Zemin Duvar & Zemin Kaplamaları

Yazın serinlemek için kullandığınız vantilatörlerin üst kısımları mutlaka temizlenmeli,  toz tutması engellenerek tozların evin içine dağılması önlenmelidir.

Bulaşık makineleri

evinizde bulunan bulaşık makinelerinin iç kısımlarını aylık periyotlar halinde temizlemelisiniz. Bulaşık yıkanırken temizlenmeyen kirler sizin ve çocuklarınızın sağlığını tehdit edebilir.

Pişirme tepsileri

Günümüzün modern ocakları olan pişirme tepsileri paslanmaz malzemeden yapılsalarda üzerlerinde biriken artıklar nedeniyle risk oluştururlar. Bu nedenle düzenli olarak temizlenmeleri gereklidir.

Kesme tahtaları

Et ve benzeri gıdaları kesmek için kullandığınız kesme tahtaları üzerinde yer alan kesik izleri içinde bakteriler üreyebileceği için mutlaka işiniz bittikten sonra temizlemeli ve sağlığınızı korumalısınız.

Metal aksesuarlar

Kişisel olarak kullandığınız kemer, toka, küpe, vb. aksesuarların metal aksamlarını düzenli periyotlarda temizlemeli, kişisel temizliğinizi riske atmamalısınız. Bu aksesuarlar sürekli elle temas ettiğiniz aksesuarlar olduğu için sizi tehdit etmektedir.

Saç fırçaları

Saç fırçanızı kişisel olarak kullanıyor olsanız da fırça tellerini temizlemeli, saçınızı taradığınız zaman saç köklerine zarar vermesini önleyerek sağlığınızı korumalısınız.

Saç düzleştiricisi

Nellie dressing table Loaf Klasik Giyinme Odası Ahşap Ahşap rengi Aksesuarlar & Dekorasyon

Elektrikli saç düzleştiricileri içerisinde kalan saç kılları bir süre sonra yanarak kansorejen maddelere dönüşebilir. Bu nedenle saç düzleştiricisi ile işiniz bittiğinde mutlaka temizlemelisiniz.

Takı ve mücevherat

Lola Rose UK Pergo Ticari alanlar Dükkânlar

Kişisel takılarınız gün içinde sizinle birlikte toza ve vb.  etkilere maruz kalabileceği için takılarınızı ve mücevheratlarınızı kullandıktan sonra mutlaka  silmeli ve temizlemelisiniz.

Gözlükler

homify Eklektik Giyinme Odası Cam Aksesuarlar & Dekorasyon

Kişisel gözlüğünüzü kullandığınız aman toz ve ter gibi etkilere maruz kalacağı için  bakterilerin üreme alanları olacaktır. Bu nedenle mutlaka temizlemeli ve kullandıktan sonra kapalı bir kutu içinde muhafaza etmelisiniz.

Sürgülü kapılar

Sürgülü kapıların hareket ettikleri ray içerisi sizler için oldukça riskli bakteri alanlarıdır. Bu nedenle bu sürgü içleri mutlaka düzenli periyotlarda kimyasal sıvılar ile temizlenmelidir.

Evcil hayvan minderleri

Evcil bir hayvanınız varsa kullandıkları minderler üzerine kıl, tüy vb kalıntılar bırakacakları için kısa periyotlarda mutlaka temizlenmeli,  hem evcil hayvanınızın sağlığı hem de sizin sağlığınız üzerindeki risk azaltılmalıdır.

Giyim çekmeceleri

Bakteriler her uyumlu koşulda üreyebilen varlıklar olduğu için giyim çekmeceleri gibi alanlarda çok rahat üreyebilirler. Bu nedenle bu alanlar düzenli olarak temizlenmek zorundadır.

Bu ev temizliği ipuçlarına sizin de ekleyecekleriniz var mı?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler