Tarz ve konforu bir araya getiren 6 bungalov

Aydin Sanli Aydin Sanli
homify Rustik Evler Tuğla
Loading admin actions …

Bungalovlar, hem sade hem de tarz sahibi olmaları nedeniyle son dönemde popüler hale geldiler.  Gerçi her ne kadar bungalov desek de bu yazımızın konusunu oluşturan konutların bungalovun ötesinde olduğunu söylemekte fayda var.

Bu özgün tasarımları görmek içini çok uzaklara gideceğiz. Güney Amerika'nın futbolu, sambası ve karnavalıyla ünlü ülkesi Brezilya'ya. Gideceğimiz şehir ise, Rio Grande do Sul eyaletinin başkenti Porto Alegre. Kelime anlamı mesut liman olan şehirde gerçekleştirilmiş ve sahiplerine, şehrin ismine yakışır biçimde, mutlu mesut yaşamlar vaat eden 6 farklı proje göreceğiz. Belki de, bu projeleri gördükten sonra, size Brezilya neleriyle ünlü diye sorulduğunda, yukarıda saydığımız şeylere bungalovları da eklersiniz.

Porte Alegro merkezli C. Schirmer Mimarlık ve Şehir Planlama Stüdyosu imzasını taşıyan projelerde, küçük boyutlarına rağmen, tarz itibariyle büyük bir iş başarılmış. 

Gelin lafı fazla uzatmadan güneşin pırıl pırıl parladığı Brezilya kıyılarına doğru yolculuğumuza çıkalım.

1. Hayalleri süsleyecek bir ev

Bu dış cephesi doğal taşla kaplı ev, sizce de bir masal evini andırmıyor mu? Prenses olmak isteyen birinin hayallerini süsleyen bir saray kadar büyük olmayabilir ama prenses olmak isteyenler bu evi gördükten sonra hayallerini pekala küçültebilir. Evin çift katmanlı çatısı ilk bakışta dikkat çekiyor. Farklı çatı çözümleri hakkında fikir sahibi olmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Üstü kırmızı çiçeklerle bezeli araba kanopisinin de masal atmosferini tamamladığın söylesek yanlış olmaz sanırız.

2. Şık ve tarz sahibi

homify Klasik Evler Tuğla

Bu eve baktığınızda içiniz huzurla dolmadı mı? Açık renkli evden adeta ışık saçılıyor. İki sundurmaya sahip evde klasik motiflere yer verilmişse de, toplamda modern bir sonuç ortaya çıkmış. Özellikle girişteki sundurmanın sütunlarında klasik havayı görmek mümkün. Ayrıca diğer sundurmada bir yazlık ev gibi pergola tercih edilmiş. Ama bahçe düzenlemesi, giriş yolunun asimetrik tasarımı modern tarzı baskın kılmış.

3. Sıcacık bir veranda

homify Rustik Evler Tuğla

Bu projenin en dikkat çekici özelliği sıcak ve huzur vaat eden verandası. Ahşap veranda, tasarım sahibi koltuklarla birlikte samimi sohbetler için davetkar bir atmosfer olarak görünüyor. Evin geneline hakim olan doğal taş dış cephe, verandanın ambiyansıyla son derece uyumlu. Tüm projelerde olduğu gibi, buradaki peyzaj tasarımı da bir harika. Böyle bir eve sahip birinin, evden ayrılası gelmez diye düşünüyoruz. 

Bahçeniz için bu evdeki gibi modern bir peyzaj tasarımı istiyorsanız, sizi şöyle alalım.

4. Rahat ve huzurlu

homify

Bu evi ilk gördüğümüzde içimize bir huzur dolduğunu söylesek abartmış olmayız. Açık rengiyle pırıl pırıl parlayan ev, sade bir tasarımın da göz alıcı olabileceğinin kanıtı durumunda. Ev, garaj ya da güzel bir bahçe gibi bir ailenin isteyevileceği tüm özelliklere sahip. Üstelik küçük olması nedeniyle bakımının masrafsız olacağı da bir başka avantaj.

Geniş bir aileye sahip değilseniz size bir şey soralım? Sefer tası üst üste dizilmiş, geniş bir apartman dairesinde mi, yoksa küçük de olsa, bunun gibi bahçe içinde sevimli bir müstakil evde mi yaşamak isterdiniz? Biz bu soru için ikinci şıkkı tercih ettik.

5. Sade ve modern

homify Modern Evler Tuğla

Kübik tasarımı ve nötr renk tercihleriyle modern bir görünüm kazanmış bu ev farklı malzemelerin kullanımıyla dikkat çekiyor. Cam, büyük kısmı beyaza boyalı dış cephenin bir kısımını oluşturan tuğla doku eve hareket katmış. Eve karakter kazandıran en önemli özellik ise, hiç şüphesiz çim zemine yerleştirilen asimetrik boyutlardaki mermerler.

6. İki katlı

homify Modern Evler Tuğla

Son olarak, altı projenin tek iki katlı örneğine geldi sıra. Dıştan bir merdivenle, evin girişinin bulunduğu sundurmaya çıkılan ev, bir köy evini çağrıştırıyor. Bu duygu, sundurmanın ahşap tavanı ve tavandan fışkıran yeşil bitkilerle daha da güçleniyor. Evin tümüyle beyaz görünümüne hareket kazandıran bir diğer özellik ise, balkona bitişik olarak, tabandan tavana kadar uzanan doğal taş bölüm.

Kafanızdaki bungalov kavramını değiştirecek modern bir bungalovu ayrıntılarıyla görmek ister misiniz? Cevabınız evet ise tıklayın lütfen.

Bu bungalov modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler