Bu küçücük ahşap evin iç mekanlarına inanamayacaksınız!

Homify Homify
Sol Haus Design | Vina's Tiny House | Ojai, CA, Chibi Moku Architectural Films Chibi Moku Architectural Films Minimalist Evler İşlenmiş Ahşap Şeffaf
Loading admin actions …

Tek kişilik bir yaşam hayaliniz varsa ve sıkıldıkça evinizi de alıp kaçabilmek istiyorsanız, bu yazıda size ilham verecek harika bir modüler ev tanıtacağız. Modüler evlerin belki de en basit yapıya sahip olanı konteyner evlerdir. Bu yazımızda da konteyner evlere oldukça şık ve kullanışlı bir model bulacaksınız. Yapıldıktan sonra bile dilediğiniz yere taşıma imkanınız olan bu konteyner evi çok seveceksiniz.

Evin bütün kullanım alanı tek bir odadan ibaret ama buna rağmen son derece kullanışlı ve fonksiyonel bir yapıya sahip. İçerisinde çalışma alanından oturma odasına, yatak odasından mutfağa birçok alan barındıran bu evle tanışınca, büyük evler gözünüze gereksiz görünmeye başlayabilir. Minimal bir yaşam sunan küçük evlere daha fazla örnek bulmak isterseniz ’Küçük, hesaplı ve çok güzel: Herkese ilham verecek 6 müstakil ev’ başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.   

Ahşap kaplama konteyner ev

Konteyner evler geri dönüşüm ürününden imal edildikleri için ekolojik ve tasarruf sağlayan bir yapı türüdür. Siz de alternatif yapı türleri ile ilgileniyorsanız bu küçük ahşap ev çok ilginizi çekecek. Alternatif yapı türleri hakkında daha detaylı bilgi ve danışmanlık almak için hemen mimarlar ile iletişime geçebilirsiniz. 

Bu konteyner evin çatısında, dış ve iç cephesinde ahşap kaplamalardan faydalanılmış. Böylece doğal, sağlıklı ve dayanıklı bir yapı oluşturulmuş. Ormanın içinde ağaçların arasına kurulan bu masalsı evin iç mekanları ise şaşırtıcı derecede kullanışlı.

Ahşap pencere ve kapılar

Evin kapı ve pencerelerinde ahşap doğrama kullanılmış. Sarı tonlarında dış cepheye iyi uyum sağlayan beyaz pervazlar eve güzel bir görüntü kazandırmış. Evin girişine alınlık olarak beyaz bir branda gerilmiş. Tahta döşeli bir de verandası var. İnsana huzur veren bu güzel, tek kişilik evi şehir içindeki bir apartman dairesi fiyatının çok daha altına yaptırabilirsiniz.  

Çiçek gibi bir teras

Zemini tahta ile kaplanmış verandayı beyaz tahta masa ve sandalyelerle dekore eden ev sahipleri kendileri için çiçek gibi bir dinlenme alanı oluşturmuşlar. Böyle bir dinlenme alanını dilediğiniz gibi kullanabilir ve canlı çiçeklerle çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

Tek odalı ama…

Tek bir odaya sahip olan evin iç mekanı çalışma alanı, oturma alanı, mutfak, yatak odası ve yemek alanını barındırıyor, ve tabii bir de banyosu var. Eve girdiğinizde sizi rahat bir kanepe karşılıyor, hemen sağında ise iyi planlanmış bir çalışma alanı var. Çok sayıda depolama çözümü barındıran bu çalışma alanı evin en kullanışlı kısmı olabilir. Diğer tarafta ise mutfak bulunuyor. Küçük olmasına rağmen kullanışlı bir mutfak için gerekli olan her detaya sahip.  

Çalışma masası

Duvar boyu monte edilmiş ahşap masası ile bu çalışma alanı oldukça kullanışlı görünüyor. Her iki tarafı da işlevsel depolama alanları ve raflarla tamamlanmış. Çalışma sandalyesi olarak da beyaz bir Eames plastik sandalye seçilmiş. Tüylü bir örtü ile kapatılan sandalye uzun çalışma saatleri için ideal.  

Oturma alanı

Evin oturma alanı tek bir kanepeden oluşuyor. Ahşap baza üzerine yerleştirilmiş rahat bir minder ve birkaç desenli, şık kırlentten oluşan bu oturma köşesi ev için yeterli. Oturma alanının hemen yanında asma kata çıkan merdivenler bulunuyor. Asma kat ise yatak odası olarak dekore edilmiş. 

Mutfak

Evin mutfağında bir evin ihtiyaç duyacağı bütün mutfak gereçleri bulunuyor. Geniş dolapları, raf ve çekmeceleri, lavabosu, bulaşık ve çamaşır makinesi, ocağı ve tezgahı bulunan mutfak her detayı ile eksiksiz. Dekorasyonda kullanılan ana malzeme elbette ahşap. dolaplarda tezgahta ve hatta zeminde ahşap döşemeler kullanılmış. Aksesuar olarak da canlı kır çiçekleri tercih edilmiş. Isınma sistemi olarak eve şık bir odun sobası kurulmuş. Her yönüyle stil bütünlüğü taşıyan bir dekorasyon.

Ve yatak odası

Asma katta bulunan yatak odası tavan pencereleri ve modern iki aplik lamba ile aydınlatılıyor. Dekorasyonda dokulu ve doğal tekstil ürünleri tercih edilmiş. Şık kırlentler ile tamamlanan yatak dekoru geniş evlere bile ilham verecek güzellikte.

Bu modüler ev projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler