Türk mobilya firmalarından insanın içini ısıtan 6 salon takımı

Meral Eser Meral Eser
Modern Salon Takımları, CaddeYıldız furniture CaddeYıldız furniture Modern Oturma Odası
Loading admin actions …

Günün önemli bir kısmının geçtiği ortak yaşam alanlarından biri salonlardır. Evin ihtiyaçlarını belirlerken konfor, rahatlık, işlevsellik ve estetiği bir araya getiren salon takımları dönemsel ihtiyaçlara göre bazı değişikliklere uğrayabilir. Bu yazımızda Tükiye'den günümüz trendlerine uygun şık ve konforlu salon takımlarını derledik. Her eve yakışacak salon takımları, modern ya da klasik öğeler taşıyan, çok amaçlı kullanım olanakları sunan koltuk modelleriyle ihtiyacı muntazam karşılıyor. Sıcak atmosferiyle ilham veren fikirler için aşağıdaki salon takımı modellerini inceleyebilirsiniz.

1. Klasik ve modern bir arada

Ahşap parke zemini ve geleneksel izler taşıyan halı modeliyle klasik stil dekorasyon öğeleri taşıyan bir salon. Modern çizgilerle ahşap mobilyalar ve konfor sunan oturma gruplarıyla birlikte iki farklı stili benzer doku ve renklerde buluşturuyor. Huzur veren bir salon atmosferi için ahşabın ağırlıklı kullanımıyla şık bir TV ünitesi ve sade çizgilerle fark yaratan mobilya ürünleri kullanılmış. Geleneksel motiflerle halı unsuru ile ahşap mobilyalar sıcak bir atmosfer oluştururken, renk ve dokuların uyum ve ahengi öne çıkıyor.

2. Sıcak renkleri ön plana çıkaran nötr zemin

Kolay silinebilir anti bakteriyel kumaş dokusuyla son derece şık ve modern dizayn edilen koltuk takımları, renk ve dokularıyla ön plana çıkıyor. Nötr renklerin yoğunlukla kullanımıyla soğuk bir atmosfer oluşmasını önlemek için, sıcak renk ve dokularla bir araya getirerek renk dengesi unsurunu sağlayabilirsiniz. Nötr renklerle zeminler, sıcak renklerle koltuk takımlarını daha da ön plana çıkarıyor. Konfor sunan koltuk takımlarında renklerin cazibesi ve yaslanma minderleriyle işlevsellik ön planda.

3. Yataklı kanepe modelleriyle şıklık

Kullanım ihtiyacına göre işlevselliği ön planda tutan ve konfor sunan oturma grubu modern stil dizayn edilmiş. Yataklı kanepe modelleriyle şık ve kullanışlı oturma grupları dizayn ediliyor. Kanepelerin sırt kısmı iki parçadan oluşuyor. Böylelikle ihtiyaç duyulduğunda rahatlama olanağı sağlayan eğim açısını ayarlayabilir, ya da ihtiyaca göre dik konuma getirebilirsiniz. 

4. Renk uyumu ve ahenk

Dekoratif aksesuarlar, şık ve konforlu mobilya ürünleriyle döşenen salon modern stil dizayn edilmiş. Sıcak atmosferi yumuşak kadife dokusuyla ve göze hitap eden renkleriyle sağlayan salon dekorasyonunda, nötr gri tonları ile sıcak turuncu renginin muntazam uyumu öne çıkıyor. Ayrıca ahşap dokularla sıcaklık ve dingin atmosfer oluşmasını kolaylaştıran modern mobilya tasarımları ve aksesuarlar göze hitap ediyor.

5. Kahverengi tonlarıyla krem uyumu

Gözü okşayan natürel renklere yermek istiyorsanız natürel renk ve dokuları kullanmalısınız. Dingin bir atmosfer oluşturmak ve sıcaklık katmak istiyorsanız, ahşap materyalleri zeminlerde ve mobilyalarda tercih edebilirsiniz. Krem ve kahverengi tonlarının uyumuyla ahenk sağlanan bu salonda, muntazam tavan dekoru ve ışıklandırma ile sıcak bir atmosfer sağlanıyor. Ayrıca, homify'da dekoratörler tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde proje bulabilir, ilham veren fikirler edinebilirsiniz.

6. Modern, konforlu ve rahat

 2017 yılı için özel tasarlanan koltuk takımı, modern tasarımı ve şıklığıyla göz dolduruyor. Koltuk takımı için paslanmaz demir konstrüksiyon desteğiyle özenle tasarlanıyor. He döşeme zemini için çizilmeyi önleyen ayak yapısıyla göze hitap eden bir oturma grubu. Farklı renk ve doku alternatifleri sunan firma, hem kullanışlı hem de uzun ömürlü kullanım olanağı sağlayan tekstil ürünleri kullanarak, lüks kumaş dokusuyla ihtiyacı muntazam karşılıyor.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Salonda uyumlu renkleri seçmek için Türkiye'den 6 örnek’ yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu salon takımlarını siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler