Türkiye’den her yönüyle aklınızı alacak 13 teras örneği

nihal e. nihal e.
homify Düz çatı
Loading admin actions …

Her biri ülkemizde yer alan 13 teras örneği görenlerin içini açacak derecede güzel. Gelin, teras örneklerini hep birlikte inceleyelim.

​1. Kapalı teras

İlk örneğimiz üstü çatıyla ön tarafı da camlarla kaplı bir teras modeli. Teras alanı tamamen kapalı olduğundan iç mekanla arasına bir herhangi bir duvar örmeye gerek duyulmamış. Zemin ve duvar dokusu gibi detaylarla sınır çizilmiş. Terasın bir diğer özelliği ise tamamen bir iç mekan gibi döşenmesi. Bu sayede ana binaya eklenen ayrı bir oturma odası elde edilmiş.

​2. Ahşap pergola çatı

Dış Mekan Tasarım ve Uygulamaları homify Düz çatı bahçe dekorasyonu,peyzaj

İkinci teras modeli ise geniş bir açıklığa sahip son derece güzel ve davetkar bir örnek. Ahşap pergola çatısının yanı sıra zemin kaplaması ve bazı mobilyalar da ahşaptan yapılma. Oturma grubu olarak kırmızı minderler renk seçimiyle göz dolduruyor. Modern ateş çukuru ise dekoratif açıdan iyi bir seçim.

​3. Tatil keyfi

Sırada bir otel terası gördüğümüz resimde muhteşem bir doğa manzarasına karşı eşsiz teras keyfini sürebiliyorsunuz. İster sıcak havuza girebilir ister uzanıp masaj yaptırabilirsiniz.

​4. Ahşap platform

homify Akdeniz Balkon, Veranda & Teras

Nispeten geniş ama güvenlik amacıyla demir parmaklıklarla kapatılmış bu terasın zemini ve duvarları farklı taş dokulardan oluşuyor. Terasın bir kısmı yemek masası için ayrılmış. Diğer kısmına ise yerden yükseltilmiş, ahşap tabanlı bir platform yapılarak oturma amaçlı bir alan tasarlanmış.

​5. İlgi çekici sandalyeler

Cam kapılara yansıyan deniz manzarasından anlaşılacağı üzere yazlık bir evin modern terasını görüyoruz resimde. Deniz manzarasına uyumlu olarak seçilen sandalyeler oldukça geniş olup yuvarlak yastıkları ve denizi çağrıştıran renk seçimiyle hayli sevimli gözüküyor.

​6. Terasta çimler

Bu örnekte bahçe ve teras alanı tek olduğundan geniş çimler üzerine yerleştirilen teras mobilyalarını görüyoruz. Kare biçimindeki teras deniz manzarasına bakıyor. Çimler bakımlı ve cazip. Yarım çatılı sandalye ve yuvarlak hatlı sandalyeler şık seçimler.

​7. Ateş çukuru

TD HOUSE, BWorks BWorks Modern Balkon, Veranda & Teras

Dar fakat uzun bir alana sahip teras iki bölümden oluşuyor. Ön taraf koltukların bulunduğu bir oturma köşesi iken kalan taraf uzun yemek masası için ayrılmış. Masa ile duvar arasına küçük ağaçlar yerleştirilmiş. Ön taraftaki ateş çukuru mekana gösteriş katıyor.

​8. Lüks teras

homify Modern Balkon, Veranda & Teras

Fotoğraftakiteras modeli şimdiye dek gördüğümüz en lüks örneklerden biri.Zira içinde sarı renkli deri bir kanepe ile atıştırmalıkyiyecek ve içecekler bulunuyor. En güzeli ise terastaki hidromasajlı küvet. Yüksek bir yerde olmasından ötürü mahremiyet sorunu da yok.Harika.

​9. Huzurlu bir atmosfer

Yine bir otel terası görüyoruz resimde. Yoga için kullanılan teras alanı, havuzu ve etrafındaki doğal ortamla gerçekten çok cazip ve huzurlu.

​10. Geleneksel ahşap

Gösterişli örneklerden daha sade bir terasa geçelim. Şehirden uzakta kırsal bir yerde olduğunu tahmin ettiğimiz teras tamamen ahşap ve kütüklerden yapılma. İçinde yöresel örtülü küçük bir yemek masası ile hamak bulunan teras sevimli ve romantik.

​11. Tek başına

Eğer kalabalık bir aile yerine tek kişi oturuyorsanız bu teras modeli tam olarak size göre. Oval teras alanı bembeyaz bir zemine sahip ve şahane bir deniz manzarasına bakıyor. O halde rahat koltukta ayaklarınızı uzatıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

​12. Akşam yemekleri için ideal

Büyük bir yemek masasının yerleştirildiği teras mevcut alanını en iyi şekilde kullanmış. Geniş masanın yanı sıra terasın etrafı yeşil bitkiler ve çiçeklerle donatılarak davetkar bir ortam yaratılmış.

​13. Modern teras

Son örneğimiz etrafında yemyeşil bir bahçe bulunan iç açıcı bir örnek. Ahşap zemin ve beyaz renkli çitler terasa sevimlilik katıyor.

Bu yazıyı beğendiyseniz '13 düşük maliyetli prefabrik ev' başlığına göz atabilirsiniz.

Bu teras projelerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler