Türkiye'den huzur ve mutluluk saçan 6 ev

Meral Eser Meral Eser
gümüşlük taş evler, Gülercan Mimarlık Gülercan Mimarlık Kırsal Evler
Loading admin actions …

Huzur ve mutluluk, çoğu zaman ömürlük sıcak bir yuvanın tarifidir. Yaşam boyu huzur ve mutluluk veren sıcak bir yuva, ömürlük evleri temsil eder. Özellikle şehir hayatı ve karmaşadan muzdarip olanlar için, bir ömür boyu huzur içinde yaşanacak bir hayali paha biçilemez. Bu yazımızda görenlere ilham verecek Türkiye'den huzur ve mutluluk saçan 6 ev örneğini bir araya getirdik. Ülkemizin doğası itibariyle enfes manzaralarına eşlik edecek huzur dolu bir yuva arayanlara adres niteliği taşıyacak bazı evler derledik. Geleneksel mimariden modern stil çözümlere, işte Türkiye'den huzur ve mutluluk saçan 6 ev!

1. Ormanla iç içe enfes bir manzara

 Burdur'da bulunan Saklı Göl Evleri, içinde bulunduğu doğa atmosferiyle hayalleri süslüyor. Dökülen yapraklarla taş yol ve basamakları ilerlemek, beyaz ve aydınlık bir cephe dizaynı ile manzarayla bütünleşmek akıllarda yer ediyor. Nostaljik etkileriyle huzur dolu bir atmosferin keyfini çıkarmak isteyenlerin ilgisini çekebilir. Ayrıca geniş pencere açıklıkları ile enfes doğa manzarasıyla bütünleşen aydınlık ve ferah iç mekanlar dizayn edilmiş. Aydınlık, ferah ve huzur dolu.

2. Sıcak ve samimi

Bodrum'un Gümüşlük köyü içinde, sıcak ve samimi atmosferiyle büyüleyici bir ev. Doğal taş cephenin natürel dokularla birleşimi ve sunduğu enfes cephe manzarasının yanı sıra, bulunduğu eğimli araziden ötürü iç mekanlarda göze hitap eden bir manzara sunuyor. Pembe begonvilleri ile natürel renk ve dokuların cazibesini gözler önüne seriyor.

3. Amerikan tipi villa

Ordu'dan şahane bir Amerikan tipi bir villa örneği. Peyzaj mimarisi ve enfes manzarası ile göz alıcı bir proje. Yücel Partners imzası taşıyan projede beyaz duvarların yanı sıra tuğla cephe kaplaması, dışa açılan gri panjurlar ve geleneksel izlerle eğimli beşik çatı modeli uygulanmış. Genel olarak sıcak atmosferiyle bir ailenin tüm ihtiyaçlarını muntazam karşılayacak projede, ayrıca konfor için dizayn edilebilecek bir veranda mevcut.

4. Geleneksel mimari izleriyle taş cephe

Doğal taş cephe estetiği kırmızı ahşap panjurlarla muntazam uyum sağlayarak göz ziyafeti çekmemizi sağlıyor. Hem konfor sunan hem de görkemli tasarımıyla işçiliğin detaylarda saklı olduğu göze hitap eden bir ev. Çam ağaçları ile çevrelenen taş ev, natürel dokularıyla gözü okşayan cephe dokusuyla akıllarda yer ediyor. Taş evlerle ilgilenenler için geleneksel izler taşıyan ilham veren bir proje.

5. Modern ve çarpıcı

Mersin'de yer alan bu proje modern mimarisi ve konfor sunan dizaynı ile ilgi çekiyor. Cephe mimarisinle ahşap giydirme cephe kaplaması kullanılan bu proje, merkezi İstanbul olan Buun Motto Architects imzası taşıyor. Akdeniz doğası ile bütünleşen enfes bir manzaraya eşlik eden bu evin cephesinde, natürel dokulardan ışıklandırma öğelerine birçok faktör estetik unsurlar yakalıyor. Ailenizle yaşayabileceğiniz huzur veren modern bir villa.

6. Renk ve natürel dokuların cazibesi!

Aral Tatil Çiftliği'nde yer alan bu küçük ama şirin ev, rüyaları süsleyen bir atmosfer sunuyor. Ekolojik yapıların doğal malzemelerle göze hitap eden tasarımlarının yanı sıra, huzur veren atmosferi ile taş cephe göze hitap ediyor. Kırmızı kapı ve pencereleriyle taş cephe mimarisinin cazibesi göz okşuyor. Ayrıca, homify'da peyzaj mimarları tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde proje bulabilir, ilgi çeken fikirler edinebilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Beyaz ve huzur dolu 9 ev’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu huzur dolu evleri siz de beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler