Taş eve dönüş: 7 düşük bütçeli örnek

Özlem K. Özlem K.
Maison V.W., Franklin Azzi Architecture Franklin Azzi Architecture Modern Evler
Loading admin actions …

Bir yapı hem mütevazi görünüşlü hem de albenili olabilir mi? Cevabımız; eğer taştan yapılmışsa, evet! Tüm çekiciliği ile bizleri kendisine çeken, ancak sade ve mütevazi duruşu ile yıllara meydan okuyan taş evler insanda her zaman olumlu hisler uyandırıyor. Basit bir bahçe ve kullanışlı bir veranda, ömürlük bir taş ev; insan daha ne ister?

Bu sayfamızda kimisi ülkemizden, kimisi ise başka ülkelerden 7 düşük bütçeli taş ev projesini inceledik. Bakalım bu ufak ancak muhteşem görünüşlü taş evler konusunda siz ne düşüneceksiniz…

1) İlk örneğimiz sürprizli!

homify Rustik Evler

İlk örneğimizin bir sürprizi var! Fotoğrafta görmüş olduğumuz bu ev 67 metrekare büyüklüğünde bir prefabrik! Taş kaplama görünümlü dış cephesiyle eski köy evlerini andıran bu yapı ahşap detayları ve kızıl kiremit çatısıyla bire bir özgün taş ev görünümünde. Ahşap pergolası ve taş yüzeyleri nedeniyle bu evin prefabrik olduğuna inanmak oldukça güç.

2) Bozcaada'dan bir güzellik

Bin yıldır süregelen taş ev geleneğiyle ve farklı tarzda taş işçiliği ile akla gelen yörelerimizden biri de Bozcaada. Bozcaada ve Gökçeada da son dönemde taş ev restorasyonlarıyla ismini daha fazla duyurmaya başlayan bölgelerin belki de başında geliyor. Burada gördüğünüz şık taş ev ise Dafni Mimarlık tarafından Bozcaada'da gerçekleştirilen bir proje. Mimarisiyle olduğu kadar çevreyle bütünleşmesi ve eşsiz manzarasıyla da göz dolduruyor.

3) Modern ve minimalist bir taş ev

Minimalist stiliyle öne çıkan ve PSF Mimarlık imzasını taşıyan Casa RM adlı bu taş ev, geleneksel malzemeleri modern bir mimari ile birleştirirek fonksiyonel ve kusursuz güzellikte bir ev ortaya koyuyor. Evin iç mekanı modern alanlar ve kaliteli bir mimari sunarken çevresi geçmişle ve bölgenin gelenekleriyle ilişkili kuruyor.

4) Eski bir depodan modern bir taş eve dönüşüm

Bu eve baktığımızda ise basit formlara sahip, şık ve modern bir yapıyla karşılaşıyoruz. Bina eski bir deponun olduğu alana yapılmış ve orjinal yapıya sadık kalınmış. Eski evlerden çıkarılan taşlarla, orjinal bir yapı inşa edilmiş. Bu ev hem yerleşimi hem de yapı malzemesi itibariyle tarih kokuyor.

5) Bodrum yarımadasından muhteşem bir taş ev projesi

Bu projede ise yarımadanın Rumlardan kalan muhteşem taş ev geleneğine modern bir yaklaşım görüyoruz. Geniş pencere açıklıkları ile iç mekan muhteşem deniz manzarası ile adeta bütünleşiyor. Bu modern taş ev enfes peyzaj mimarisi, taş duvar estetiği ve konforlu terası ile görenleri hayran bırakıyor.

6) Taş evin taş avlusu

Bu muhteşem taş evin ise direkt taş avlusuna açılan kocaan kapıları var! Bu evle ilgili daha detayşı bilgi için, 'Konforlu ve rüya gibi bir taş e'v başlıklı yazımıza da göz atmayı unutmayın.

7) Muazzam bir dönüşüm projesi

Bu evin eski halini görmek ister misiniz? Cevabınız eğer evetse, homify Dergi'nin Önce & Sonra sayfalarında yer alan 'Küçük eski bir taş evin harikulade dönüşümü' başlıklı yazımıza mutlaka göz atın! Harap haldeki bir taş yapının ruhunu kaybetmeden ne kadar değişebildiğine tanık olmak insana muazzam bir bakış açısı kazandırıyor…

Bu düşük bütçeli taş ev projelerinden siz en çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler