Her görenin hayran kalacağı 10 kusursuz müstakil ev

Özlem K. Özlem K.
homify İskandinav Evler
Loading admin actions …

homify tüm dünyada son mimari trendleri izlemenizi sağlayan çok kapsamlı bir dekorasyon platformudur. homify sayfalarında ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından en güzel ev modellerini görebilir, üst menüde yer alan Odalar sekmesinden ulaşabileceğiniz sayfamızda detaylı aramalar yapabilirsiniz. Bu sayfa sizlere farklı ülkeler, farklı mimari stiller ve görmek üstediğiniz farklı mekan ve yapı türleri içerisinde seçim yapma  imkanı tanıyor, böylece kriterlerinizi arzu ettiğiniz şekilde daraltabilir ve yalnızca görmek istediğiniz türde örneklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Bugün sayfamızda her biri birbirinden farklı mimari prensipler ile inşa edilmiş 10 konut örneğini inceleyeceğiz. Kimi geleneksel kimi ise ultra-modern olan bu yapılardan bakalım siz hangisini daha çok beğeneceksiniz?

1) 250 metrekarelik kocaman bir müstakil

İlk örneğimiz 250 metrekare yüzölçümü ile dikkatleri üzerine çeken, kocaman bir müstakil ev. Bu evin diğer fotoğraflarını ve mimari planlarını '250 metrekarelik bir müstakil: 4 geniş oda, 2 muhteşem salon!' başlıklı yazımızda görebilirsiniz.

2) Minimalist bir ahşap ev

Minimalist çizgilere sahip, ancak ahşap kaplama yüzeyiyle tipik minimalist mimarinin dışına çıkan çağdaş bir konut görüyoruz. Keskin geometrik çizgilere sahip yapı, ahşabın ona kattığı atmosfer ile yumuşamış ve daha sıcak bir havaya bürünmüş.

3) Rustik ve sevimli bir aile evi

homify Kolonyal Evler

Kırsal bir bölgede konumlanan ve rustik mimarisiyle konumlandığı bölgeye mükemmel bir uyum sağlayan tek katlı bir konut görüyoruz. Brezilya'nın São Paulo şehri kırsalında, tropik bir bitki örtüsünün altında yer alan konut, bungalov stilinde inşa edilmiş, yani geniş bir taban üzerine oturan tek katlı, verandalı bir yapı.

4) Asyatik mimariye güzel bir örnek

Tokyolu bir mimarlık firması tarafından tasarlanıp inşa edilen ev, konut sahiplerinin uzun yıllar boyunca içinde mutlu bir şekilde yaşayacağı, sakin bir bölgede konumlanan, geniş bir bahçe içerisinde yer alan, modern ancak Asyatik unsurları da içinde barındıran harika bir yapı.

5) Asimetrik çatılı, tek katlı bir prefabrik

Asimetrik çatısı ve gizli çatı katıyla harika bir tek katlı modeli görüyoruz. Ülkemizde de oldukça yaygınlaşan prefabrik evler, önceden atölyelerde imal edilmiş yapılara verilen isimdir ve modüler ev olarak da anılırlar. Atölyelerde önceden imal edilen ve altyapı çalışması oluşturulmuş arsalara monte edilen prefabrik evler çeşitli nedenlerle birçok insan tarafından tercih ediyor.

6) Ahşap ev anlayışına marjinal bir bakış

Bu ahşap ev ise oldukça sıra dışı ve aynı zamanda dikkat çekici bir yapıda. İlk göze çarpan özelliği, elbette rengi. Alışıldık kahverengi tonları yerine, yapı mat bir siyah renge boyanmış ve çatısı da siyah renkli titanyum çinko bakır alaşımlı malzeme ile kaplanmış.

7) İskandinav mimarisine harika bir örnek

homify İskandinav Evler

İskandinav stilin sade ve şık yapısının şahane bir örneği olan doğanın içindeki bu ahşap ev Almanya'da konumlanmış. Tek tarafa eğimli sade çatısı, nötr renk tonları, geniş pencereleri, uyumlu ve yumuşak geçişleriyle huzuru arayan aileler için doğallığın doruk noktası.

8) Çatı pencerelerine sahip harika bir bungalov

Tipik bir bungalov mimarisine sahip, modern bir müstakil ev. harika bir doğa içerisinde yer alan ve çevresiyle uyumlu, özenli bir peyzaja sahip olan yapı dik çatısıve verandası ile tipik bir bungalov. Çatısındaki pencerelerden anlaşıldığı üzere çatı katı odaları da mevcut.

9) Masal evi gibi, muhteşem bir ahşap ev

Tamamen ahşaptan oluşan yapısı, eğimli çatısı, yaşam alanlarındaki bol bol doğal gün ışığı alan yüksek tavanı, sade ve stil sahibi olan kusursuz dekorasyonu, ahşap rabıta döşeli geniş terası, taş yolu, pembe çiçekleri ve kocaman ağaçların altındaki konumu ile insanı kendine çeken, davetkar bir yapı.

10) Modern mi, geleneksel mi?

Polonyalı bir mimarlık firması tarafından tasarlanan bu ev geniş cam pencereleri, eklektik iç dekorasyonu ve fotoğrafta dışarıdan gördüğümüz önü komple camlı çatı katı odasıyla mükkemel bir tasarım.

Bu evleri siz de beğendiniz mi?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler