Eviniz için güzel ve ucuz dekorasyon fikirleri

Özlem K. Özlem K.
homify Eklektik Yemek Odası
Loading admin actions …

Evlerimizi huzurlu bir yuva, zevklerimize hitap eden bir sığınak yapabilmek için her birimiz maddi ve manevi olarak uğraşıyoruz. Dekorasyon bloglarını inceleyor, dergilere bakıyor ve çevreden yeni fikirler edinmeye çalışarak kendi beğenilerimiz doğrultusunda elimizden geldiğince emek harcayıp evlerimizi bizi ve zevklerimizi yansıtan bir şekle sokmaya gayret ediyoruz. Zamansızlık ya da maddiyat gibi türlü nedenlerden dolayı bazen tam olarak gönlümüzde yatan bir eve sahip olamasak da, bir takım güzel ve ucuz dekorasyon fikirleriyle evlerimizi göze hoş görünecek bir şekle sokmamız mümkün.

Baştan aşağı bir değişiklik yapmadan, olabilecek en az tadilat ve en az mobilya değişimi ile bazı pratik dekorasyon değişikliklerini kotarmak aslında oldukça kolay. Oturma odalarında ve yatak odalarında dekor değişikliği yapmak banyo ve mutfağa göre daha kolay olsa da evin her bir alanı için görece az emek, zaman ve para harcayarak evin havasını değiştirebiliriz.

1) Çeşit çeşit kırlentler dikerek odalarına taze bir hava getirin

homify Modern Bahçe

Ülkemizde ucuz parça kumaşlar bulmak oldukça kolay. Hemen her semtte pazarlarda ya da bazı dükkanlarda desen desen, renk renk kumaşlar satılıyor.  Uygun fiyata pek çok hazır kırlent ya da yastık kılıfı da bulmak mümkün elbette ama eğer dikiş beceriniz, hatta makineniz varsa parça kumaşları tercih ederek daha geniş bir yelpazede seçim yapabilirsiniz. Sonra bu rengarenk kumaşları ucuz ev dekorasyonu yapmak için yastıklar haline getirip bu yastıkları birlikte ya da ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

2) Evinizde taze çiçek bulundurun

Sıradan görünen, basit bir fikir değil mi? Oysa bir mekanda oluşturduğu fark kocaman! İster oturma odasına isterse de mutfak masasına koyacağınız bir vazo dolusu canlı çiçek mekanlarınızda harika bir atmosfer oluşturacaktır. Vazoya konulacak çiçek konusunda ise açık fikirli olmak, yeşil yapraklarla dahi aranjmanlar hazırlamak fark yaratacaktır.

3) Bir duvarı kara tahta boyası ile boyayın

Blackboard Pixers Modern Mutfak wallpaper,wall mural,blackboard,chalk

İşte geldik bir başka harika fikre! Arzu ederseniz bir duvarı, arzu ederseniz bir duvarın bir kısmını mat siyah renkli, kara tahta boyası olarak bilinen boya ile boyayabilir, bu yüzeye tebeşirler istediğiniz desenleri çizebilirsiniz.

4) Minder ve/veya döşemeleri değiştirin

Dining set Deja Ooh Endüstriyel Yemek Odası

İster basit bir sandalye minderi olsun isterse de komple bir koltuk takımı döşemesi, artık beğenmediğiniz, eskidiğini düşündüğünüz, ya da yalnızca kullanmaktan, görmekten sıkıldığınız mobilyalarınızda yalnızca döşeme değiştirerek sanki tamamen değişmişler izlenimi oluşturabilirsiniz.

5) Mobilyalarınızı boyayın!

Apê Vila Mariana homify Eklektik Yemek Odası

Eski moda olduğunuz mobilyalarınızın cilasını ve döşemelerini değiştirerek onlara yepyeni birer hava verebileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik bu uygulama son dönemlerde son derece moda. Klasik tasarımlara sahip mobilya parçalarını çılgın renklere boyayabilir, artık hoşunuza gitmeyen eski koltuk, kanepe ve sandalyelerinizi renkli ve neşeli desenlere sahip kumaşlar ile kaplayarak onlara son derece dikkat çekici, müthiş bir hava verebilirsiniz. Hatta birçok insan, eskici ve antikacı dolaşarak eski mobilyalar satın alıyor ve Kendin Yap (DIY – Do-It-Yourself) projesi olarak bu mobilyaları arzu ettikleri renklerde kedileri boyuyor ve evlerinin en güzel yerlerine yerleştiriyor.

Daha önce hiç ahşap boyamadınız mı? Hiç dert etmeyin. ’Ahşap mobilya nasıl boyanır?’ başlıklı yazımız, size bilmeniz gereken her şeyi öğretecek.

6) Farklı objeleri dekoratif ve işlevsel amaçlarla değerlendirin

Günlük hayatta kullandığımız ya da kullanmadığımız çeşitli objeleri dekoratif ve işlevsel amaçlarla değerlendirebilirsiniz; mesela bu banyoda kullanılan eski merdiven gibi. Tek sınırınız yaratıcılığınız! Göreceksiniz, eviniz en yetenekli dekoratörlerin elinden çıkmış gibi olacak.

Bu dekorasyon tüyolarını siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler