Kabin içinde yatak ve diğerleri: Hiç aklınıza gelmeyecek 10 fikir

Özlem K. Özlem K.
Quintana 4598, IR arquitectura IR arquitectura Modern Yatak Odası Ahşap Ahşap rengi
Loading admin actions …

Bugünkü yazımızda daha önce büyük olasılıkla hiç aklınıza gelmemiş olan sıra dışı mobilya tasarımlarını ve dekorasyon çalışmalarını göreceğiz. Bu çalışmalardan bazılarının tam da sizin aradığınız şey olduğunu düşünebilir, bazılarını ise anlamsız bulabilirsiniz, zira derlememiz farklı ihtiyaçları karşılayacak tasarımlardan oluşuyor. Bakalım tasarımcılar tüm ezberlerimizi bozan ne gibi çalışmalara imza atmışlar…

1) Kabin içinde yatak

Eski zamanların perdelerle örtülen sayvanlı yataklarına bir benzerlik gösteren bu tasarım özellikle tüm yaşam alanları tek bir mekanda olan stüdyo daireler ve loft tipi daireler için ideal olabilir. Tıpkı br duş kabini gibi sürgülü kapılara sahip olan ve derli toplu görüntüsüyle mekanı düzenli gösteren bu tasarım pratik kullanımıyla ön plana çıkıyor. Kabin fikri hoşunuza gitmedi mi? Öyleyse bir alttaki perdeli yatak modeli mutlaka beğeninizi kazanacaktır!

2) Cibinlik görevi gören perdeler ile çevrelenmiş bir yatak

homify Eklektik Yatak Odası

Fotoğrafta görmüş olduğumuz bu tasarımda ise göze muhteşem görünen bir sayvanlı yatak varmış gibi, değil mi? Oysa dikkatli bakarsanız, tavana karyolaya uygun biçimde monte edilmiş ince perdelerden oluşturulmuş cibinliği kolaylıkla fark edebilirsiniz.

3) Daha komplike, daha sıra dışı bir sisteme ne dersiniz?

homify Modern Çocuk Odası Elbise Dolabı & Komodinler

Yine loft tipi daireler için uygun bir başka model: Oda içinde oda olarak tanımlayabileceğimiz, geniş bir alan içinde küçük ve samimi mekanlar oluşturmak için ideak bir sistem görüyoruz, ütelik yatak odasından TV odasına ve raflı depolama sistemlerine kadar son derece işlevsel bir tasarım.

5) Yatak odasında depolama alanlarınız mı yetersiz? Yatak başını değerlendirin!

Appartement Paris, Meero Meero Endüstriyel Yatak Odası

Yatak başının olduğu duvar genelde boş bırakılan ve ölü alan olarak kalan bir duvardır. Yatak odalarımızda yatak başının baktığı duvar en işlevsiz duvar olabilir. Ancak ekstra depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız, fotoğraftaki örnek gibi, tüm duvarı boydan boya ve tabandan tavana kaplayan, tam olarak yatak başının geldiği kısmı ise niş gibi bırakan bu dolap tasarımı tam olarak ihtiyacınız olan şey.

'Evlerimizde nasıl daha fazla depolama alanı organize ederiz?' başlıklı yazımıza da göz atmayı unutmayın.

4) Yetişkinler için ranza!

Gelelim yine sıra dışı bir başka çalışmaya. Mekana özel olarak tasarlanarak imal edilecek böyle entegre bir sistem ile ranza tipi karyolalara yeni bir anlam kazandırabilirsiniz. Yatağın zeminden yükseltilmesi altında ekstra alan yaratılmasını sağlıyor. Bu alan yüksekliğine bağlı olarak giysi dolabı, şifonyer, kütüphane gbi depolama amaçlı mobilya parçasına dönüştürülebilir. Bu ya da benzeri bir ürünü tamamen kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlayabilir, özel olarak mobilyacılara imal ettirebilirsiniz.

6) Kendinize özel bi çalışma alanına mı ihtiyacınız var?

Yatak odanız küçükse ve ayrı bir giysi odası yapma imkanınız yoksa alan tasarrufu sağlamak için sürgülü kapaklara sahip gardıropları tercih etmelisiniz. Böylece odadaki sıkışıklığı bir miktar engellemiş olursunuz. Fotoğraftaki örnekte çalışma masası da içerek sıra dışı bir dolap örneği görüyoruz.

7) Hem masa hem sehpa görevi gören çok fonksiyonlu bir mobilya parçası

Muebles sobre diseño, Weld Weld Modern Oturma Odası Kenar Masa & Tablaları

Çok fonksiyonlu mobilyalar her küçük ev için anahtar. Akıllı mobilyalar, bu örnekteki gibi farklı şekillerde kullanılabilen ve depolama alanını da bünyesinde barındıran orta sehpalar oturma odaları için harika seçenekler olacaktır. Bu tasarım sayesinde ister laptobunuzda çalışın isterse de televizyon karşısında iki büklüm olmadan yemek yiyin.

8) Standart mutfak dolanı yerine boydan boya kapaklı kiler dolabı

Bu örneğimiz ise mutfağın bir duvarını adeta bir kiler haline getiren boydan boya raflarla oluşturulmuş bir depolama sistemi. Tavana kadar uzanan bu raf sisteminin en güzel yanı ise, sürgülü kapıları çekip kapattığınızda, ortalıkta hiçbir yayıntının görünmeyecek olması.

9) Gömme dolap deyince aklınıza nasıl bir şey geliyor?

Gömme dolap deyince giysileri, yorganları filan kaldırdığınız kocaman bir dolap mı gözlerinizin önüne geliyor? Oysa farklı amaçlarla da gömme dolaplar yapılabilir, hem de yalnızca bir karış gömme… Örneğin, takı, toka, fular gibi aksesuarlar için tasarlanan ve kapak görevi gören bir ayna arkasına saklanan bu muhteşem depolama ünitesine hangimizin ihtiyacı olmaz? Küçük parça eşyalarımızı derli toplu tutmakla kalmıyor, duvarın içine gömerek tamamen el altından kaldırıyor.

10) Mutfaktaki raylı dolaplarımız gibi tasarlanmış bir merdiven altı dolabı

Innovative storage solutions. homify Modern Koridor, Hol & Merdivenler built-in storage,space saving furniture

Merdiven altları için uygulanan bu depolama alanı ise tıpkı çağdaş mutfak dolaplarında da uygulandığı üzere, öne doğru çekince komple dışarı çıkabilecek kiler tarzı bir dolap ile bu alanlar son derece kullanışlı bir hal alabilirler. Herhangi bir hazır mutfak firmasının yerine göre kolaylıkla tasarlayıp uygulayabileceği böylesi bir çalışma ihtiyaçlara göre de şekillendirilebilir

Bu sıra dışı mobilya tasarımlarından siz en çok hangisini beğendiniz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler