​Uzmanlar tarafından seçilen en iyi 16 giysi odası

nihal e. nihal e.
Mobilier et dressing, Antoine de Castéras Antoine de Castéras Modern Giyinme Odası
Loading admin actions …

Günümüzde giderek daha çok evde giysi odalarına rastlarız. Her ne kadar bu tür odaları lüks evlerde görmeye alışkın olsak da modern ve daha küçük evlere uygun giyinme odaları mevcut. Bugünkü yazımızda uzmanlar tarafından seçilmiş 16 giysi odası modeline göz atacağız. Şimdi detayları inceleyelim.

​1- Gösterişli giysi odası

İlk örneğimizde büyük bir giysi odası dekorasyonuna göz atıyoruz. L biçiminde uzanan dolapların büyük kısmı açık askılardan ve camlı çekmecelerden oluşuyor. Giysi dolabının girişinde küçük ve lüks bir makyaj masası mevcut. Lamba ve vazo gibi aksesuarların ışıltısı odaya zenginlik katıyor.

​2- Modern aydınlatma

MSA / CRO / DRE homify Modern Giyinme Odası Kontraplak

Sırada ayakkabıların dizildiği gizemli bir karanlığa sahip dolabı görüyoruz. Tam karşısında ise buzlu camlı bir duvar yer alıyor. Duvarın başlangıcında geniş bir boşluk ve sedir mevcut. Buzlu camın arkası giysilerin bulunduğu kısım, ayakkabıların dizildiği yer ise daha arkada ve sürpriz bir bölme. Üçgen biçimindeki duvar aydınlatması ortamı çok daha gösterişli kılmış.

​3- Kabin şeklinde

Sırada giysi odasının yatak odasından girişini görüyoruz. Bir kabini andıran giriş aslında çok daha derin. Görünüm olarak standart da olsa oldukça kullanışlı.

​4- Açık raflık

Şayet giysilerinize en kısa yoldan erişmek istiyorsanız açık raflı bir dolap modeli tercih etmelisiniz. Özellikle giysiniz çoksa zamandan verim elde etmek için idealdir.

​5- Tavan arasında

Çatı katında küçük bir daireniz varsa giysi dolabınız olmayacak anlamına gelmiyor bu. Ancak mevcut boş alana göre bir çözüm bulmak kaydıyla.

​6- Göz alıcı beyazlık

Açık raf sistemi dışında duvarlarla aynı renk bir dolap tercih ederseniz görsel açıdan da etkileyici bir sunum yaratmış olursunuz. Bu örnekte göz alıcı beyazlık sayesinde katlanmış giysiler adeta havada duruyor gibi görünüyorlar.

​7- Basamak şeklinde

Giysi odası için evinizde boş yer yoksa siz de alternatif alanlar bulabilirsiniz. Örneğin resimde merdivenin bulunduğu duvarda tıpkı bir basamağı andıran raflık tasarlanmış.

​8- Her duvara uyumlu

Bu örnekteki gibi yüksek fakat üçgen bir çatılı bir giysi odanız varsa duvar renginde bir dolap yaptırarak tasarımı odaya uygun hale getirebilirsiniz.

​9- Koridora giysi dolabı

homify Modern Yatak Odası

Bazı evlerde ebeveyn odasına bağlı bir banyo bulunuyor. Resimde banyo ile yatak odası arasındaki geçiş alanı akıllıca bir fikirle giyinme odasına dönüştürülmüş.

​10- Duvara gömülü dolap

Rénovation d'un loft à Caluire près de Lyon, réHome réHome Modern Giyinme Odası

Sırada yine banyo ve yatak odasının bir arada olduğu bir örnek var. Bu defa açık planlı bir model görüyoruz. Banyo duvarının arka kısmına duvara gömülü bir dolap tasarlanmış.

​11- Kayar kapılar

Bir duvarı boydan boya giysi dolabı için kullanacaksanız eğer kayar kapılar hem şık hem de avantajlıdır.

​12- Kutular

Açık raf ve askılardan oluşan giysi dolaplarını daha derli toplu ve organize hale getirmek için kutulardan yararlanabilirsiniz.

​13- Oturma alanı

Giysi odasında kıyafet deneyerek geçireceğiniz uzun saatler bir süre sonra yorulmanıza sebep olacaktır. Bu nedenle giysi odanıza muhakkak bir koltuk, sandalye veya puf koltuk ekleyin.

​14- Tamamen kapalı

Giysi odası için ayrı bir oda yerine sadece buzlu cam yahut sürgülü kapıyla kapatabileceğiniz bir giriş yaptırabilirsiniz. Böylece kapıları kapattığınızda temiz bir görünüm elde edersiniz.

​15- Siyah şıklık

Penceresiz giysi odaları için sürekli olarak yapay aydınlatma gerekli olduğundan koyu renklerden kaçınmanıza gerek yok.

​16- Kapının ardı

homify Klasik Giyinme Odası

Son örneğimizde koridora bak küçük bir kapı ardında yer alan sürpriz giysi odasına göz atıyoruz. Oldukça güzel.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Klasik banyo fayansları yerine kullanabileceğiniz en güzel alternatifler' başlığına göz atabilirsiniz.

Bu giyinme odası örneklerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler