Büyülenmeye hazır olun: Geleneksel mimari, çağdaş konfor!

Homify TR Homify TR
homify Akdeniz Evler
Loading admin actions …

Mimari yapılar her coğrafyanın kültürünü yansıtan estetik ve sosyal göstergelerdir aslında. Mimari gelişim de ülkelerin kültürel zenginliklerini yansıtır. Ülkemiz mimari açıdan tarihi boyunca öne çıkan kültürel değerler yaratmış bir coğrafyada konumlanıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarındaki geleneksel taş evler tüm dünyaya örnek olabilecek estetik ve yapısal özelliklere sahip. Bugün sizlerle çok özel bir projeye konuk oluyoruz. Geleneksel mimari, geleneksel malzeme, geleneksel üretim esaslarına sadık kalınarak ve yöresel köy dokusu oluşturularak günümüzün konfor seviyesi ve modern özellikleri ile harmanlanan mükemmel bir atmosferin hakim olduğu Yarbasan Evleri projesi Bodrum’un en gözde konut projelerinden biri. Toplam 29 bağımsız bölümden oluşan projede birbirinden farklı büyüklük ve özelliklerde 27 evin yanı sıra, atölye, galeri ve köy kahvesi de bulunuyor. Ege mimarisinin yenilikçi bir yorumu olarak tanımlayabileceğimiz bu proje Ebru Erol Mimarlık Atölyesi tarafından hayata geçirilmiş ve 1977 yılından beri her üç yılda bir verilen Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ne aday gösterilmiş. Her türlü yapısal ve sanatsal çalışmaların şantiye ortamında kurulan atölyelerde imal edildiği bu büyüleyici projenin mimarlarını daha yakından tanımak için www.ebruerol.com.tr internet sitesini de ziyaret edebilirsiniz. Şimdi gelin hayallerimizi süsleyecek kadar şahane olan bu projeyi biraz gezelim…

Geleneksel taş işçiliğinin büyüleyici estetiği özenli bir çalışmayla her eve uygulanmış. Koyu mavi kapının canlılığı da hemen dikkat çekiyor değil mi?

homify Akdeniz Evler

Mükemmel deniz manzarası ve Bodrum'un o benzersiz doğal güzelliği ile iç içe bir yaşamın sunduğu huzur ve yaşam kalitesi de cabası…  

Aynı koyu mavinin canlılığı iç yaşam alanlarında da etkisini gösteriyor. Tepeden tırnağa büyüleyici bir dizayn, beyaz, mavi ve ahşap tonlarının eşsiz birlikteliği…

homify Akdeniz Oturma Odası

Tek kelimeyle mükemmel bir açık plan örneği. 

Avlu ise renk tercihleri, yalın ve şık oturma grubu, ahşap sundurması ve mükemmel zemin fayansları ile huzurun ve dinlendiriciliğin sembolü adeta.

homify Akdeniz Balkon, Veranda & Teras

Altın rengin modern ve gelenekseli birleştiren görkemi, yerden tavana uzanan geleneksel stil ahşap giysi dolaplarını tamamlıyor. Mavi pencereler ve kırmızı ahşap raf da renk ve canlılık katıyor.

homify Akdeniz Yatak Odası

Evlerdeki ince işçilik ve tasarım göz dolduruyor. Yalnızca zemin döşemeleri bile eşsiz bir atmosfer yaratmaya yetiyor. Pencerelerin üzerindeki renkli camların sanatsallığı da dikkat çekiyor!

homify Akdeniz Yemek Odası

Bir başka ev, bir başka tasarım. Taşın güzelliği gözlerimize estetik bir ziyafet çektiriyor adeta.

homify Akdeniz Evler

Beyazın zarafeti yaşam alanını tanımların ötesine taşıyor ve kelimelere hacet bırakmıyor adeta. Renkli cam dokunuşlar yine harika bir etki yaratmış.

homify Akdeniz Koridor, Hol & Merdivenler

Beyazın baş rolde olduğu bu evde mutfak da country tarzın beyaz ve altın dokunuşlarla birleştiği mutfakta da eşsiz bir tasarım söz konusu. Siyah çerçeveli ve kıvrımlı pencereler ise mükemmel bir detay!

homify Akdeniz Mutfak

Minimal stilin eşsiz bir örneği olan yatak odası huzurun sembolü adeta.

homify Akdeniz Yatak Odası

Bahçesiz olur mu? Tabii ki evlerin iç yaşam alanları ve mimarileri kadar bahçeleri de özenli bir tasarımla dizayn edilmiş.

homify Akdeniz Bahçe

(Huzur veren başka bahçe örnekleri için buraya tıklayın.) 

Projede bir de köy kahvesi bulunuyor demiştik değil mi? İşte köy huzurunun sosyalleşme noktası!

homify Akdeniz Evler
Bodrum'daki bu konut projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler