Doğayla iç içe bir yaşam için 6 nefes kesici ev

Meral Eser Meral Eser
The Nook, Hall + Bednarczyk Architects Hall + Bednarczyk Architects Modern Evler
Loading admin actions …

Sakin ve huzur dolu bir atmosfer için, yaşadığımız çevrenin şüphesiz etkileri vardır. Doğa ile iç içe bir ev hayali kuranlar için, bu yazımızda birbirinden güzel 6 ev modelini derledik. Modernleşen dünya ile birlikte, çevresel şartların olumsuz etkilerinden kurtulmak için şehirden uzağa gitmek isteyebilirsiniz. Bir ev inşa edilirken doğaya verilen zararı minimuma indirecek çevresel şartları göz önüne almak gerekir. Yeşilin tazeliği ve canlılığını davet eden ferah atmosferiyle şahane evler derledik. Doğa dostu sıcak bir yuva hayali kuranlar için, işte 6 nefes kesici ev!

1. Kırsal stil

Çevresel şartları göz önüne alırsak, bulunduğu çevre ile doku bakımından bütünlük sağlayan şahane bir ahşap ev. Özellikle ahşap evlerle ilgilenenlerin beğenisini kazanacak bu evde havadar alanlarda vakit geçirmeyi tercih edenler için geniş bir veranda bulunuyor. Enfes doğa manzarası eşliğinde sıcak içeceklerinizi yudumlayabilir ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Orman manzarası eşliğinde ağaçlarla çevrili rüya gibi bir ahşap ev. Huzur ve sükunet arayanların ilgisini cezbedebilir.

2. Doğa dostu rustik tarz bir ev

Taş mimari estetiğinin cephe dizaynına yansıdığı masal gibi bir ev ile devam ediyoruz. Dış cephesinde baca formunun öne çıktığı bu projede geleneksel izler mevcut. Geniş pencere açıklıkları göz önüne alındığında, hem çağdaş hem de geleneksel dokular taşıyan bu proje cephe dizaynı ile fark yaratıyor. Rustik tarz öğelerle natürel dokuları hem cephe mimarisinde, hem de dekorasyonda kullanmak isteyenlerin beğenisini kazanabilir. Ayrıca, homify'da mimarlar tarafından dizayn edilen birçok farklı stilde proje bulabilir, ilham veren fikirler edinebilirsiniz.

3. Cephede simetri unsuru

Hayallerinizi nasıl bir ev süslüyor? Eğer bahçeli müstakil bir evim olsun diyorsanız bu ev ilginizi çekebilir. Simetri unsuru gerek cephede, gerekse dekorasyonda göze hitap eden bir düzen ve estetik algı oluşturmanızı sağlayabilir. Sıcak renkler ve dokularla beyazı bir arada kullanabilir, enfes bir bahçe dizaynı ile tamamlayabilirsiniz. Modern çizgisiyle son derece şık ve konforlu dizayn edilen böyle bir eve sahip olmak istemez misiniz? Ayrıca teras kapatma modelleri ile ilgilenenler için fonksiyonel çözümler sunuyor.

4. Cennet gibi bir manzara

Natürel dokulardan vazgeçmeyenler için gerek cephesi ile, gerek bulunduğu çevre ile dikkat çeken son derece şık bir villa projesi ile devam ediyoruz. Bodrum'da inşa edilen bu şahane ev, Gülercan Mimarlık imzası taşıyor. Dekoratif bitkiler ve taş yollarla dizayn edilen bahçe alanı, cennet gibi bir manzara sunuyor. Doğal taş cephe kaplaması ve ahşap teras kapatma modelleri ile natürel dokuları kullanabilir, göze hitap eden konforlu bir villa dizayn ettirebilirsiniz.

5. Özgün ve çarpıcı

Yeşil tepelerin arasında masalsı güzellikte bir eve ne dersiniz? Mimarisi ile dikkat çeken bu özgün yapı çatı formu ve cephesi ile dikkat çekiyor. Modern stil çözümlerle dizayn edilen bu şahane villanın dış cephesinde ahşap giydirme cephe kaplaması uygulanmış. Ferah ve iç açıcı mekanlar oluşturması açısından geniş cam pencere açıklıkları mevcut. Doğal ışığı muntazam alan geniş pencereler bir yana, balkon kapatma modelleri için son derece modern ve şık çözümler arayanlara dinamik bir atmosfer sunuyor.

6. Kale gibi bir ev

Taş cephe estetiğini ön plana çıkaran masalsı bir ev ile sonlandırıyoruz. Adeta bir kale görünümü kazandırılan bu ev projesinde, farklı tarzları ve temaları bir araya getirmek isteyenler için ilham veren fikirler bulunabilir. Eviniz kalenizdir. Dolayısıyla hem güvende hissettirecek, hem de aradığınız huzur dolu atmosferi sunacak bir projesi için ilham alabilirsiniz. Ağaçlar, dekoratif bitkiler ve sarmaşıklarla şık bir bahçe dizayn edebilir, cephe mimarisini natürel öğelerle göz alıcı hale getirebilirsiniz. Doğa ile iç içe bu gördüğünüz 6 şahane evden hangisi ilginizi cezbediyor?

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Tabiatı sevenler için Türkiye'den 7 harika proje’ yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu doğa dostu evleri siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler