Mutfak dekorasyonuyla ilgili bütçeye katkı sağlayacak 10 fikir

Meral Eser Meral Eser
Temporada Otoño-Invierno 2015, VILLATTE - La Maison VILLATTE - La Maison Kolonyal Mutfak
Loading admin actions …

Mutfaklarda günlük rutin işlerinizi kolaylaştıracak bazı pratik fikirlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Mutfak dekorasyonu için işlerinizi kolaylaştıracak ve bütçeye katkı sağlayacak bazı fikirler derledik. Sadece tek duvar dekorunu değiştirerek mutfak atmosferini değiştirmek ve yenilemek mümkün. Duvar dekorlarını hem fonksiyonel, hem de estetik unsurlarla değerlendirecek çözümler üretebilir, alan tasarrufu sağlayabilirsiniz. İlham veren mutfak dizaynı fikirleri için alt başlıklarımızı mutlaka gözden geçirin.

1. Fayanslarınızı dizayn edin

Mutfağınızı yenilemenin yollarından biri de fayans kaplamalarını değiştirmekten geçer. Özellikle eski moda dörtgen ya da karo formlardaki fayans kaplamaları yerine, yekpare kaplama alternatiflerini gözden geçirebilirsiniz. Tek parçadan oluşan kaplama malzemelerini temin edip, uygulamasını yapabilirsiniz. Ahşap mutfak tezgahı ve raflarla muntazam uyum sağlayan yeşil duvar kaplaması parlak tonlarıyla ışığı yansıtarak mutfağa derinlik katıyor.

2. Mizah katın, sıcak atmosfer oluşturun

Ayrıntılarla mizah katabilirsiniz. Böylelikle mutfağınızda daha iyi bir ruh hali ve keyifli ortam oluşturmak kolaylaşır. Yaratıcılık size kalmış. Kişisellik katabilir, küçük bir çerçeveli yazı ya da kara tahta modelleri ile günlük değiştirilebilen mizah alanlarını organize edebilirsiniz.

3. Dolap ve çekmeceleri organize edin

Mutfaklarınızda rutin işlerinizi yaparken pratik kullanım olanakları sunan bir düzen oluşturun ve pratik yaklaşımlarla hayatınızı kolaylaştırın. Çekmeceler için düzen oluşturun. Farklı ebatlarda eşyaları muhafaza edecek bölmeler oluşturun, askılık sistemlerinden faydalanın.

4. Taze otlar yetiştirin

Süpermarketlerde satın almak zorunda kalmadan daha taze elde edebileceğiniz otlar yetiştirebilirsiniz. Yemek, salata ve soslar için tazelerini kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bir sistem oluşturarak saksılarınızı dizebileceğiniz duvar dekorları ayrıca estetik görünüm sağlayacak, ferahlık katacaktır.

5. Açık raflar dizayn edin, renklerle oynayın

Renkli dokunuşlarla yeni açık raflar dizayn etmeye ne dersiniz? Hem fonksiyonel, hem de estetik unsurlarla açık raf sistemleriyle duvar dekorları oluşturabilir, ölü ve boş alanları değerlendirebilirsiniz.

6. Eskiyen mobilyaları geri kazanın

Eskiyen bir masa ya da sehpa ürününü yeniden boyayarak, ihtiyaca göre zımparalama ve cilalama işlemlerinden geçirebilirsiniz. Servis masası olarak değerlendirebileceğiniz bu ürünün ayakları için tekerlekler kullanmak işlevselliği arttıracaktır.

7. Işığın önemi

дизайн студии в скандинавском стиле, sreda sreda İskandinav Mutfak

Doğal ışık ihtiyacını maksimum seviyede karşılayacak oturma ve yemek alanları dizayn edin. Işığın renk ve dokuları öne çıkarmasının yanı sıra, ruh halinizi doğrudan etkileyebilecek bir atmosfer oluşturmanızı sağlayacaktır. Suni aydınlatmada doğal ışık tonlarını yakalayabilir, pırıl pırıl bir yemek alanı dizayn edebilirsiniz.

8. Duvar kağıdı alternatifleriyle tekdüzelikten kurtulun!

Daha özgün yaklaşımlarla mutfağınıza karakteristik unsurlar katmak istiyorsanız, zengin bir yelpazeye dağılan duvar kağıdı modellerini inceleyin ve mutfağınızın atmosferini tek dokunuşla değiştirin. Ayrıca, homify'da mutfak planlayıcıları tarafından dizayn edilen birçok farklı stil ve tarzda mutfak modeli bulabilirsiniz.

9. Ev aletleri için fonksiyonel çözümler

Renklerin ahenk kattığı bu mutfak örneği, özellikle mutfak duvarlarını işlevsel hale getirmek isteyenlere ilham verebilir. Açık raf sistemleri ile birlikte askılık sistemlerini dizayn ederek hem sergileme alanı hem de işlevsel kullanım alanları oluşturabilir, mutfak düzeni sağlayabilirsiniz.

10. Başrolde yemekler!

Yemeklerinizi servis edeceğiniz tabaklardan çatallara, bilumum mutfak ürünleri ve porselen takımlar için estetik unsurlar barındıran öğeleri göz önüne alabilirsiniz. Yemek masalarını süsleyecek porselen tabaklar ve diğer eşyalar için uygulanacak stil ve tarza göre modeller seçebilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz, ayrıca ’Mutfağından sıkılanların aklını başından alacak 10 mutfak fotoğrafı’ yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu uygun bütçeyle mutfak dekorasyon fikirlerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler