Terasınız için şaşırtıcı ve etkileyici 7 harika fikir

umit atdağ umit atdağ
Proyecto Terraza Departamento Oriana, Sandra Molina Sandra Molina Eklektik Balkon, Veranda & Teras
Loading admin actions …

Bahar serinliğini hissetmek ve yaz akşamlarında akşam yemeklerini açık hava da yemek isteyen biriyseniz terasınızı bir yaşam alanı haline getirmeli, bir terastan çok zamanınızın büyük bölümünü geçirdiğiniz bir oda gibi dekore etmelisiniz.  Teras dekorasyonu yaparken hem evinizle hem de kişiliğiniz ile uyumlu olmasına, size hayat veren neşe kaynağı ve huzur kaynağı olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu nedenle sıkı bir araştırma yapmalı veya homify teras dekorasyonları sayfasında yer alan ve zarafet olarak birbiri ile yarışan modelleri yakından incelemelisiniz. En iyi terası elde etmeniz amacıyla bir araya getirdiğimiz bu güzel teras modellerini aynen evinizde uygulayabilir veya bu modelleri baz alarak daha şık teraslar oluşturabilirsiniz.

Pergole ile süsleyin

Terasınızı bir yaşam alanı haline getirmek ve bu yaşam alanını 24 saat kullanmak için terasınıza bir üst örtü yapmalısınız. Üst örtü olarak terasınızı bir gelin gibi süsleyecek pergole tercih etmeniz en doğru tercih olacaktır. Resimde yer alan örnekte olduğu gibi şık bir pergole tercih ederek terasınızın zarafetini zirveye çıkarabilirsiniz.

Açık hava yemek odası

homify Rustik Balkon, Veranda & Teras

Açık havada yemek yemekten hoşlanan biriyseniz dört tarafı açık olan ve sadece göz alıcı bir üst örtüye sahip teras dekorasyonu yapabilirsiniz. Çok kolay ve basit bir tasarıma sahip olan bu örtü aynı zamanda size bir barınak olacağı için zarafeti de düşünmeli ve renk seçimlerini tarzınıza göre yapmalısınız.

Tasarım ve estetik

Casa L , Serrano+ Serrano+ Modern Balkon, Veranda & Teras

Bir terasın yaşam alanı olması kadar zarif ve şık bir teras olması da çok önemlidir. Bu örnek terasta olduğu gibi  ahşap zemin üzerine aynı malzemeden yapılmış üst örtü mekanın bütünlüğünü ortaya koyduğu gibi renkli koltuk ve minderler ile de çok uyumlu bir güzellik ortaya çıkarmış.

Rahat ve konforlu

Sade bir yaşam tarzına sahipseniz resimdeki gibi minimalist özelliklerin ön planda olduğu konforlu ve oldukça rahat olan bu teras modelini tercih edebilir, sadeliği artırarak kendinize mükemmel bir teras yapabilirsiniz. Rahatlığı iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu teras modeli aynı zamanda size huzur kaynağı da olacaktır.

Renkli bir teras

Renkli kişiliğinizi terasa yansıtmak ve misafirlerinizi renkli bir terasta ağırlamak için resimdeki gibi renkli bir dünya yaratabilir, açık havanın tadını tam anlamı ile çıkarabilirsiniz. Görsel açıdan da kusursuz olan bu teras evinizi daha zevkli bir ev haline getirecektir.

Konfor ve estetik

Geniş bir teras alanınız varsa bu alanı çok verimli bir şekilde dekore edebilir,  resimdeki gibi farklı renkli ve tasarımlara sahip masalar ile terasınızı bir dinlenme alanı, yemek odası gibi kullanabileceğiniz bir alana çevirebilirsiniz. Tercih edeceğiniz masalar ile teras dekorasyonu hem estetik açıdan eksiksiz olacak hem de konfor açısından mükemmel olacaktır.

Barbekü keyfi

Evinizde bahçe keyfi yapacağınız bir bahçeniz yoksa terasınızı barbekü partileri yapacağınız bir parti alanına çevirebilir, dostlarınız ile terasta barbekü keyfi yapabilirsiniz. Teras mobilyası olarak da düşünebileceğiniz barbekü size mükemmel dostluklar kurma şansı tanıyacaktır.

Bu teras modellerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler