Mutfağınızı elden geçirmenin zamanıdır: 16 örnek fotoğraf

Homify TR Homify TR
House S - S Evi, HANDE KOKSAL INTERIORS HANDE KOKSAL INTERIORS Endüstriyel Mutfak
Loading admin actions …

Bir evin bütününün bir beden olduğunu varsaysaydık eğer, mutfaklar için muhakkak ki evlerin kalbi benzetmesini yapardık. Bu pek tabii ki sebepsiz değil. Mutfaklar, ayrı bir oda olarak kullanılmaya başlandıkları eski zamanlardan beri her zaman insanların hayatlarında çok önemli bir yere sahip olmuştur. Her ne kadar işlevsel olarak yalnızca yemek yapılan bir yermiş gibi görünseler de aslında mutfak alanı tüm aileyi (ya da söz konusu evde yaşayan tüm bireyleri) toplar, bir araya getirir, yollarının bir şekilde lezzetli bir durakta kesişmesini sağlar. Yani mutfakların günlük ihtiyacımız olan besinlerin hazırlanmasının yanı sıra çok daha manevi ve kıymetli işlevleri de var. İşte tam da bu yüzden, mutfaklar her zaman evimizin en önemli yaşam alanlarından biri olduğu ve dostlarımızla, ailemizle, sevdiklerimizle keyifli zamanlar geçirip ömrümüz boyunca saklayacağımız kıymetli anılar biriktirdiğimiz bir yaşam alanı olduğu için fonksiyonellikleri kadar görünümleri de çok önemli! Bu yüzden de evlerde en sık değişiklikliğe ihtiyaç duyduğumuz odaların başında da mutfaklar geliyor. Siz de mutfağınıza baktığınızda artık sıkıcı bir görünümle mi karşılaşıyorsunuz? Hayallerinizdeki mutfak şu an sahip olduğunuz mutfak değil mi? Sonunda mutfağınızı yenilemek için belirli bir bütçe ayırabildiniz mi? Yoksa şimdilik çok sınırlı ve ekonomik bir değişim mi arzu ediyorsunuz? Öyle ya da böyle, mutfağınızda bazı değişimler için vakit geldiğini mi düşünüyorsunuz? O halde bu yazımız sizin için! İşte birbirinden farklı tarzlara sahip, birbirinden farklı yöntemle yenilik katılan, her bütçe için farklı seçenekler barındıran şahane mutfak değişim fikirleri. (Bu arada eğer mutfağınızı tepeden tırnağa değiştirmek istiyor ve bu konuda bir profesyonelin desteğine ihtiyaç duyuyorsanız homify sayfalarımızdaki Mutfak Planlayıcıları sekmesine tıklayarak farklı uzmanların çalışmalarını, projelerini ve sayfalarını inceleyebilir, en beğendiklerinizle tek tıkla iletişime geçebilir ve hayalinizdeki mutfak projesini hayata geçirmek üzere ilk adımı hemen atabilirsiniz!)

1. Boya her zaman en pratik değişim fikirlerinden biridir! Mutfak dolaplarınızı beyaza boyayarak şahane ve yepyeni bir mutfağa kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

Ebru Erol Mimarlık Atölyesi homify Akdeniz Mutfak

2. Mutfak dizaynınızı düşünürken yalnızca etrafınızdakilere değil yukarıya da bakın! Ahşap tavanlar modern ve doğal mutfaklar yaratan mükemmel iç mimari unsurların başında geliyor.

3. Süper ekonomik bir yenilik çözümü: Dolap kulplarınızı değiştirmeyi düşündünüz mü? Bu örnekteki gibi vintage kulplar bu sene çok moda!

4. Kara tahtalar da yeniden revaçta olan şahane mutfak fikirlerinden biri…

homify Modern Mutfak ev,daire,florya,istanbul

5. Mermer görünümlü yüzeyler (ya da gerçek mermer yüzeyler) de son üç senenin en gözde mutfak malzemelerinin başında geliyor.

6. Mutfağınızı yenilerken kişiliğinizden bir parça katmayı unutmayın. Mesela bir rafa sevdiğiniz mutfak kitaplarını dizerek karakterinizi minik bir hamleyle mutfağınıza yansıtabilirsiniz.

7. Yazın mutfakta serinlemek isteyeneler için klima dışında şık ve sağlıklı bir alternatif: Tavan pervaneleri…

Ankarada bir ev homify İskandinav Mutfak

8. Mutfaklarda genelde pek dikkat edilmeyen bir diğer önemli unsur da perdelerdir. Perdeleri yenileyin ve değişimin tadını çıkarın!

9. Biraz neon renkli dokunuş hareket ve canlılık katacaktır.

10. Mutfak bataryanızın ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız? Yeni nesil bataryalarla hem modern bir görünüm yaratabilir, hem de fonksiyonel açıdan mutfaktaki hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz!

11. Mutfak tezgahını vurgulayan ışıklandırmaları değiştirmek de tüm mutfağı etkileyecek küçük ama etkili bir hamle olacaktır.

12. Renkli bir mutfak arzu edenlere kırmızının şahane sıcaklığını ve özelliğini bu fotoğrafla hatırlatalım istedik…

13. Mutfak tasarımınızı baştan aşağı değiştirecekseniz içinde mutfak adası olmayan bir dizayn düşünmemelisiniz bizce.

14. Hasır sepetler de son zamanların en popüler mutfak aksesuarlarının başında geliyor.

15. Beyaz olmayan vintage tarzlı beyaz eşyalar da modern ve etkili fikirlerin başında geliyor.

(Tabii eğer buzdolabınız eskidiyse; sırf estetik kaygılarla sapasağlam olan buzdolabınızı değiştirmenizi tabii ki önermiyoruz.)

16. Mutfağa açılan kapıyı yenilemek de pek akla gelmeyen şahane fikirlerden…

Bu yazımızı beğendiyseniz şuraya da bekleriz: Mutfak tadilatında tasarruf sağlayacak 12 şey 

Bu mutfak fikirlerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler