İstanbul’da dayalı döşeli bir daireden 11 hayranlık verici fotoğraf

nihal e. nihal e.
MİM102 GÖKTÜRK, MİMPERA MİMPERA İskandinav Oturma Odası Masif Ahşap Rengarenk
Loading admin actions …

Şimdiye dek dünyanın çeşitli şehirlerden farklı ev projelerini inceledik. Biraz da ülkemizdeki evleri ziyaret edelim. İstanbul’da yer alan proje konumuz Mimpera imzasını taşıyan, Göktürk’te bulunan modern bir daire. Toplam 185 metrekare bir alanı olan evde meşe ağacından yapılmış şahane mobilyalar mevcut. Buraya kadar olan kısım ilginizi çektiyse gelin evi hep birlikte inceleyelim.

​Göz alıcı turunculuk

Salon MİMPERA İskandinav Oturma Odası Masif Ahşap Rengarenk

Ev ziyaretimize öncelikle oturma odasından başlıyoruz. Kapısız geniş bir koridorla erişilen salonun yemek odasına kadar olan duvarları antrasit tonunda. Duvarda ahşap bir televizyon ünitesi dışında çeşitli duvar resimleriyle bir bitki yer alıyor. Böylece duvar boş görünmekten kurtarılmış. Televizyonu arkasına almış ahşap koltukların turuncu yastıklara ortama neşe katmış diyebiliriz.

​Farklı bir açı

Salon MİMPERA İskandinav Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi

Salona bu defa televizyon açısından bakıyoruz. Tek koltuklar dışında beyaz renkli rahat bir kanepe mevcut. Siyah ve desenli minderlerle süslenmiş koltuğu klasik bir halı tamamlıyor. Geniş pencerelerden bir tanesi kanepenin arkasında diğer ise sağ cephede kalmış. Sol köşede büyük ve yine turuncu renkli bir lambader var. Masa olarak ise irili ufaklı yuvarlak sehpalar kullanılmış.

​Meşeden yapılma yemek masası

Salon MİMPERA İskandinav Oturma Odası Masif Ahşap Rengarenk salon tasarımı,mimari proje,uygulama

Oturma odası ile mutfak arasında yer alan yemek odası İskandinav stiline göre dekore edilmiş. Meşe ağacından yapılma yemek masası ve sandalyeler çok şık. Açık tonlu takıma kontrast sağlayan lambalar ise siyah renkte. Yine etnik desenli bir halı ile tamamlanan masa takımı hem kendine özgü hem de cazip.

​Mutfağa kırmızı dokunuş

Açık Mutfak Planı MİMPERA İskandinav Mutfak Ahşap Ahşap rengi

Dairede açık mutfak modeli tercih edilerek sosyal alanlar, duvarsız ve kapısız ferah bir şekilde kullanılma açılmış. Beyaz renkli mutfak dolapları modern olmakla birlikte standart bir görünüme sahip. Tezgah yüzeyleri ile iç duvarda koyu bir ton kullanılarak kontrast sağlanmış. Buzdolabı ve fırın gibi aletlerin kırmızı rengi mutfağa hareket katarken, ada tezgahı tamamlayan taburelerin ahşabı dekorasyonun kalanıyla bütünlük sağlamış. Son olarak mutfak ekipmanının arasında bulunan duvar rafları ek depolama alanı oluşturmak için iyi bir fikir.

​Zemin farkı

Seramik Parke Birleşim Detayı MİMPERA İskandinav Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi

Dairede açık planlı yaşam tercih edildiği için sosyal alanlarla mutfak arasında bazı sınırlar çizilmiş. İlk bakışta göze çarpmayan ancak dikkatli bir gözün hissedebileceği bu sınırlar örneğin zeminde kendini belli ediyor. Mutfakta desenli bir taş doku kullanılırken diğer sosyal alanlarda ahşap kaplama tercih edilmiş.

​Koyu duvarlar

Giriş MİMPERA İskandinav Koridor, Hol & Merdivenler Ahşap Ahşap rengi

Evin koridoru tıpkı diğer odalar gibi geniş bir alana sahip. Bu açıdan baktığımızda hem salonu hem çalışma odasını görebiliyoruz. Duvarlarda koyu tonlu bir boya kullanılmakla birlikte giriş çerçeveleri beyaza boyanarak şıklık sağlanmış. Bir duvarı süsleyen küçük duvar resmine tavandan yansıyan spot ışık ile vurgu yapılmış.

​Çağdaş çalışma odası

Çalışma Odası MİMPERA İskandinav Çalışma Odası Ahşap Ahşap rengi

Geniş pencereler sayesinde son derece aydınlık görünen çalışması odası, huzurlu bir ortam sağlıyor ev sakinleri için. Bir duvarı kaplayan boydan boya kitaplık ve önüne yerleştirilen küçük koltuk okumak için adeta teşvik ediyor diyebiliriz.

​Dekoratif resimler

Hobi Odası MİMPERA İskandinav Oturma Odası Ahşap Ahşap rengi

Dairede bir de hobi odası bulunuyor. Her ne kadar tamamını göremesek de duvarı süsleyen ve farklı hizalarda asılmış resimlerin ne kadar dekoratif gözüktüğünü anlayabiliyoruz.

​Yatak odası

Yatak Odası MİMPERA İskandinav Yatak Odası Ahşap Ahşap rengi

Beyaz bir giysi dolabının önünde yer alan küçük koltuk tıpkı çalışma ve hobi odasında olduğu gibi ahşap ayak ve kollara sahip. Konum olarak da benzer bir noktaya yerleştirilerek tüm odalar arasında ahenk sağlamış.

​Banyo

Ortak Banyo MİMPERA İskandinav Banyo Ahşap Ahşap rengi

Son olarak dairenin banyosuna göz atıp turumuzu tamamlıyoruz. Açık tonlu fakat üzerinde küçük desenler bulunan fayanslar banyoya hareket katmış. Zeminde de yine açık tonlu ve desenli bir kaplama ile ahşap raflık tercih edilmiş.

Bu yazıyı beğendiyseniz 'Bahçe ve balkonlar için herkese ilham verecek 18 fotoğraf' başlığını okuyabilirsiniz.

Bu daire projesini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler