Uzun yaz geceleri için Türk evlerinden 6 fikir

Özlem K. Özlem K.
TrioParkKonut Çorlu - Örnek Daire, MAG Tasarım Mimarlık MAG Tasarım Mimarlık Modern Balkon, Veranda & Teras
Loading admin actions …

Havalar nihayet ısındı ve her ne kadar gün dönümünü geride bıraksak da, önümüzde halen upuzun yaz geceleri var. Birçoğumuz için yaz gecesi demek, açık havada geçirilen zaman demek. İster bir bahçe ya da avlu olsun isterse de bir apartman dairesinin balkonu, yaz gecelerini nispeten serin bir havada geçirmek ve hafiften bir tatil havası yakalayabilmek için, bahçemizde/balkonumuzda yapabileceğimiz bazı dekorasyon çalışmaları var. 

Bugünkü yazımızda ülkemizdeki çeşitli evlerin bahçelerinden ve balkonlarından yola çıkarak ne gibi dekorasyon çalışmaları yapabileceğimize bir bakalım dedik. Bu derlemede yer alan fikirleri aynen kopyalayabileceğiniz gibi hoşunuza giden fikirleri kendi beğenilerize adapte etme yönünde bir çalışma da yapabilirsiniz. 

1) Son dönemin trendi olan bir açık hava şöminesi

Son dönemin en şahane bahçe dekorasyon trendlerinin başında açık hava şömineleri geliyor. Yalnızca serin yaz geceleri için değil, kışın soğuklarda dahi bahçeyi keyifle kullanmaya yarayan bu şömineler üzerilerine yerleştirilebilecek bir ızgara sayesinde barbekü görevi de görüyor.

2) Bahçenin bir köşesine köy fırını

Geldik bir başka trende: Harman tuğladan, ateş tuğlasından ya da doğal taştan örülmüş gerçek bir köy fırını da hem mekanlara rustik bir hava katarak görsellik sunuyor hem de arkadaşlarla ya da ailece yapılacak eğlenceli akşam yemeği partilerinin başrolünü kaparak harika pizzalar, pideler, lahcamunlar ve hatta et yemekleri yememizi sağlıyor.

3) Terası/balkonu ve bahçeyi aydınlatacak muhteşem bir aydınlatma

Evin son derece görkemli görünmesini sağlayan, bahçedeki büyük ağaçları ışıklandıran, çimler arasından parıltılar saçan açık hava aydınlatmaları uygulamaları da lüks bahçe dekorları arasında yer alıyor. Bu tür aydınlatmalar için renk değiştiren ampuller de tercih edebilirsiniz. Açık hava aydınlatma sisteminde mutlaka LED ampuller kullanmanızı tavsiye ederiz, çünkü LED ampuller normal ampullere göre hem çok daha az enerji sarfederler hem de çok daha uzun ömürlere sahiptirler.

4) Konforlu bir oturma grubu / yemek masası takımı

Uzun yaz gecelerinin uzun sohbetleri için en gerekli parçalar ise oturma grubundan başkası değil. İster bir açık hava için tasarlanmış koltuk takımı olsun isterse de birçoğumuzun tercihi olan uzun yemek sohbetleri için şık ve konforlu bir yemek masası takımı, açık hava yaşam alanlarının en çok ihtiyaç duyduğu unsurlar mobilya takımlarıdır.

5) Gece de kullanabilleceğiniz bir yüzme havuzu

Gece yatmadan önce yüzme havuzuna bir atlayıp çıkmak nasıl keyifli olur… Tatillerde otellerde gördüğümüz havuzlara geceleri girmek genellikle yasak oluyor, zira akşam saatlerinde otellerin hijyenik bakımları yapılıyor. Ancak sözkonusu havuz sizin kendi havuzunuzsa, bakımı istediğiniz zamana ayarlayabilir ve havuzunuzu gönlünüzce kullanabilirsiniz. 

6) Ve lüks bir fikir: Açık hava hidromasajlı küvet

Ve son olarak lüks bir fikir: Açık hava hidromasajlı küveti! İstediğiniz zaman soğuk istediğiniz zaman sıcak olarak kullanabileceğiniz açık hava hidromasajlı küveti ile keyfinize keyif katın. Üstelik, kar altında açık havada şömine keyfinden daha lüks ne olabilir…

Çeşitli modeller için 'Dinlendirici, sağlıklı ve keyifli hidromasajlı küvet modelleri' başlıklı yazımızda yer alan fotoğraflara göz atabilirsiniz.

Bu bahçe ve balkon fikirlerini siz nasıl buldunuz?

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Öne çıkan makaleler